Luksus trøfler

0

De seneste år er der kommet mere og mere fokus på, at alt mad skal bruges og madspild skal mindskes. Det har selvfølgelig også påvirket mig. Og selvom jeg synes, at både min familie og jeg altid har været gode til at bruge det, der var handlet ind, så kan man altid blive bedre. Så da der i weekenden var chokoladekage i overskud, så kom jeg hurtigt i tanke om, at jeg ville prøve at lave trøfler. Eller måske du bedre kender dem som romkugler? Da jeg ikke havde romessens i huset, som jo normalt kommes i trøfler, så valgte jeg at opgradere trøflerne til lækre luksus trøfler. Romessensen er udskiftet med cognac. Men hvis du gerne vil have almindelige trøfler eller romkugler, så brug romessens i stedet for cognac. Jeg pyntede mine trøfler med hakkede mandler, frysetørret hindbær og 72 % chokolade. Og ærligt, så var dem med chokolade bedst.

Det skal du bruge:
250g kagerester
1 tsk. cognac
3 spsk. hindbærmarmelade
2 spsk. kakao
2 tsk. mandelmel
1 spsk. stærk kaffe
Chokolade, frysetørret hindbær og mandler til overtræk

Sådan laver du luksus trøfler:
Smuldre kagen i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og vend det hele sammen til en klistret, men sammenhængende masse. Hvis dejen er for tør kan du tilsætte lidt kaffe, appelsinjuice eller vand. Hvis den er for våd kan du tilsætte mere mandelmel eller havregryn. Tril dejen til små trøfler. Vend dem i din favorit overtræk. Opbevar på køl.

Troefler

Troefler-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018