Hjemmelavet hindbærmarmelade Cathrine Brandt

Homemade hindbærmarmelade

1

Der er ikke noget så skønt som hjemmelavet marmelade. Min marmelade er lavet af hindbær, jeg plukkede i naturen, da de var i sæson. Jeg synes, at det er hyggeligt at lave mad af råvarer, man selv har samlet og efterfølgende opbevaret i fryseren. Denne hindbærmarmelade er den bedste, jeg har smagt. Den er både frisk og sød og smager fantastisk på en god skive brød eller i en hjemmelavet hindbærsnitte. Hindbærmarmeladen er nem og hurtig at lave, så gør dig selv en tjeneste og prøv at lave den selv. Børnene kan sagtens være med!

Det skal du bruge:

  • ½ god vaniljestang
  • 200g rørsukker
  • 450g friske eller frosne hindbær
  • 1-2 tsk melanin
  • Atamon


Sådan laver du hjemmelavet hindbærmarmelade:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljekornene, vaniljestangen, hindbær og halvdelen af sukkeret i en gryde. Opvarm hindbærrene til ca. 50 grader. Bland resten af sukkeret med melaninet, rør det i hindbærrene og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Skyl et glas med atamon og hæld marmeladen direkte i glasset. Skru låget på og kom den i køleskabet med det samme. Opbevar marmeladen på køl.

Hjemmelavet hindbærmarmelade Cathrine Brandt

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018