Lys bradepandekage med sommerens bær

Annonce Valsemøllen

Nogle gange er en bradepandekage præcis, hvad man har brug for. Med overflod af sommerens skønneste bær, så er en god og nem bradepandekage uundværlig. I den her lyse og luftige kage kan du bruge lige præcis det bær, du allerbedst kan lide - eller som haven byder på flest af.

Jeg har gemt sommerens solmodne ribs i den søde kagedej. Det passer perfekt sammen. Inden ribsene bliver modne, så er det rabarber, jeg kommer i. Og lidt senere på sommeren og efteråret, så lader jeg hindbær og brombær være en del af den nemme kage.

Må den her bradepandekage blive en del af hele din sommer.

12-16 personer
Det skal du bruge

 • 330 g rørsukker
 • 1 økologisk citron, skal heraf
 • 265 g smør, stuetempereret
 • 4 æg, str. M/L
 • 65 g smagsneutral olie - jeg bruger solsikkeolie
 • 335 g hvedemel - jeg bruger Valsemøllens kagehvedemel
 • 25 g vaniljesukker
 • 9 g bagepulver
 • 250 g bær - brug dem, du har lyst til. Her har jeg brugt røde og hvide ribs. Frosne eller friske + 20 g ekstra hvedemel

Derudover: Bradepande ca. 25x35 cm - jeg bruger den her bradepande til mine kager

Sådan gør du
Tænd ovnen på 155 grader over/under varme.
Kom rørsukker i en skål og riv citronskallen fint heri. Smuldr rørsukker og citronskal sammen grundigt - så frigives aromastofferne.

Kom smør, vaniljesukker og citronsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine. Tilsæt to æg. Rør det ind i dejen. Tilsæt de sidste to æg og rør ind i dejen. Kom olien i og rør til dejen er homogen.

Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.

Vend dine bær med hvedemel. Bruger du frosne bær, så skal de IKKE tøes op inden brug. Vend bærrene i dejen.

Kom bagepapir i bradepanden og fordel dejen heri. Bag bradepandekagen i ca. 45-55 minutter. Du skal kunne stikke i midten af kagen, og kun få saftige kagekrummer med retur.

OBS: Der skal enten bruges helt friske bær eller helt frosne bær.

Bagetips: Hvis frosne bær tør op, begynder de at smide væske. Det vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op.

Kagen får et friskt strejf af citronskal, der virkelig klæder den enkle og søde kage. For at få mest muligt smag ud af citronskallen, så skal den smuldres godt sammen med rørsukkeret. Olien i citronskallen vil sætte sig med sukkeret, og når du nyder kagen, så vil citronsmagen være tydelig fra start og mere markant.

Drys kagen med flormelis og/eller frysetørret bær for et fint udseende. Eller top den med den her cheesefrosting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 comments on “Lys bradepandekage med sommerens bær”

 1. Hej Cathrine,
  Nu har jeg bagt denne super dejlige kage 3 gange og den smager vidunderligt. Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke både hvad angår mængder, størrelsen på bradepanden osv. men hver gang har jeg måtte fordoble bagetiden. Ellers er den næsten flydende i midten og jeg har også måtte skrue op for varmen.
  Jeg kan se der tidligere er blevet spurgt til om du var sikker på varmen. Jeg tror dog der alligevel måske er en mindre fejl.

  1. Helt enig - har også bagt kagen og ovnen var 160 grader (målt med ovntermometer), men efter 55 minutter var kagen absolut ikke bagt - efter 15 minutter yderligere og med ovnen på 170 var kagen færdig.
   Men men men, en dejlig kage, derudover ☺️

  2. Hej Louise

   Opskriften er HELT KORREKT 🙂 Jeg har bagt den adskillige gange - også efter at opskriften er delt med jer, hvor jeg har fulgt vejledningen i opskriften herinde. Alt passer - I MIN OVN!

   Ovne er så forskellige, og jeg kan mistænke, at din ovns over/under varme ikke er så effektiv som min. Det kan desværre variere en del. Varmluft er lidt mere konsekvent, da det fordeler varmen rundt i ovnen. Det foretrækker jeg dog ikke at bage bager ved, at luftcirkulationen også udtørrer kagen. Men jeg vil anbefale dig at prøve at bage den ved varmluft i stedet - det vil være mit bedste bud på, at det fungerer bedre.

   Med det sagt - så er bagetiden altid vejledende, og du bager den bare indtil, at den er færdig og kan stikke i midten af kagen og kun få kagekrummer med retur.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT