Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme er en kagefavorit hos mange. Og det er den også hos mig! Jeg elsker kombinationen af den krydrede, svampede kage og den søde, bløde ostecreme. Dét fås altså ikke meget bedre. Gulerodskagen er supernem at bage, og den er det perfekte bage projekt, hvis du har børnene med i køkkenet. Hvis I er så heldige at skulle i sommerhus eller på en anden hyggelig tur i efterårsferien, så sørg for at pakke ingredienserne til en hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting. Kom alle de tørre ingredienser i et glas og tag med på ferie – så er det kun æg, rapsolie, gulerod, flødeost og smør, der skal handles ind, når kagelysten melder sig, hvis du ikke allerede har ingredienserne i dit køkken.

Kage til mange
Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 150 g rørsukker
  • 150 g muscovadosukker (det har en dyb og karamelliseret smag, og kan erstattes af brun farin eller rørsukker, som dog ikke smager af helt så meget)
  • 3 dl. rapsolie
  • 4 æg
  • 400 g revet gulerod
  • ½ tsk. salt
  • 1 springform med en diameter på 26 cm

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 150 g blødt smør
  • 160 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver (du kan bruge 1 tsk. vaniljesukker i stedet)

Sådan bager du en hjemmelavet gulerodskage med ostecreme:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Rør hvedemel, kanel, stødt ingefær, natron, rørsukker, muscovadosukker og salt sammen i en skål. Kom revet gulerod, æg og rapsolie i, og pisk dejen sammen til den er luftig. Hæld dejen i springformen. Bag kagen i ca. 45-60 minutter. Stik i midten af kagen for at tjekke, om den er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages lidt længere. Lad kagen køle helt af før du kommer ostecreme på.

Ostecreme: Pisk alle ingredienserne sammen til det er let og luftigt. Smør ostecremen på kagen og servér.

gulerodskage_2gulerodskage_8 gulerodskage_17-jjpg

14 comments on “Gulerodskage med ostecreme”

    1. Hej Cecilia

      Årh, det er svært for mig at svare på. Det afhænger af størrelsen på dine muffinsforme. Men 12-16 stk bør du kunne lave.

      God bagelyst,
      Cathrine

  1. Hej Cathrine, jeg kan se der er natron istedet for bagepulver i opskriften. Er det en skrøne, at der skal tilsættes syre for at undgå sæbesmagen af natron?

    1. Hej Vigith

      Jeg har aldrig hørt om, at natron kan smage af sæbe - og syre hjælper på det.

      Men det er korrekt, at der skal syre til, for at natron bliver fuld aktivt. Her kommer syren fra rapsolien primært. Jeg bruger natron, da den samme effekt fra bagepulver ville kræve virkelig meget bagepulver (0,5 tsk. natron svarer ca. til 2 tsk. bagepulver) - og det kan give en bitter smag med så meget bagepulver.

      I min bog BAGVÆRK har jeg skrevet en hel del om hævemidler, og hvordan de virker og bruges bedst, hvis du er nysgerrig på at læse mere 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hej Cathrine. Du har ikke rigtig skrevet hvor mange personer kagen er til. Hvor mange vil du gætte på? Er i tvivl om jeg skal lave dobbeltportion, da vi bliver 11, dog med tre børn. Super god opskrift derudover! 😊😊

    1. Hej Ditte

      Ja, jeg bager den også gerne med olivenolie. Det smager mere igennem end rapsolie, så hvis du slet ikke kan klare smagen af olivenolie, så skal du ikke gøre det. Jeg kan tænke, at man også kunne bruge smeltet smør, men jeg har ikke testet det.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Super dejlig opskrift! Nok den bedste gulerodskage jeg har bagt til dato. Jeg tilføjede en smule citronskal til ostecremen, den fungerede også godt.

  4. Står lige med gulerodsmuffins i ovnen- hvor lang tid ville du give dem Cathrine? 🙂 tænker det er meget kortere tid end den normale kage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT