Mandel-citronkage - svampet og nem kage

Sikke en rebel jeg er - sådan at dele en opskrift på kage, som det første i det nye år. Januar eller ej - jeg spiser og nyder kage året rundt. Hvede og gluten lige sådan. Heldigvis!

Men ikke desto mindre, så får I hér en opskrift på den skønneste kage, der er så nem at bage og kun kræver få ingredienser. Præcis som jeg allerbedst kan lide en kage. En svampet mandel-citronkage, der holder sig god i flere dage.

Det skal du bruge:

 • 110 g hvedemel
 • 110 g mandelmel*
 • 5 g bagepulver
 • 1 god nip salt
 • 4 æg, delt i hvider og blommer
 • 150 g sukker - jeg bruger rørsukker
 • 1 citron, saften herfra - du kan også bruge lidt af skallen, hvis du ønsker en endnu dybere citronsmag
 • 100 g græsk yoghurt 10%
 • 1 kageform, der rummer ca. 1,5 L - jeg bruger denne her størrelse brødform

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader over/undervarme. Kom hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål. Rør det sammen og stil det til side. Del æg i hvider og blommer. Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under fortsat piskning. Hæld de tørre ingredienser i æggemassen og vend det forsigtigt ind. Det behøver ikke at være helt homogent. Tilsæt citronsaft (og evt. lidt citronskal) og græsk yoghurt. Rør det godt ind i dejen. Kom et stykke bagepapir i formen. Det gøres nemmest, hvis du krøller bagepapiret helt sammen først og folder det ud igen. Så kan bagepapiret nemmere formes og hænge ved i bageformen.

Hæld dejen i formen og bag din citronkage i ca. 20-25 minutter. Stik i midten af kagen for at tjekke, om den er færdigbagt - der skal sidde fugtige kagekrummer på pinden, men ikke våd dej. Nyd gerne kagen lun og friskbagt med en klat græsk yoghurt rørt med vanilje. Jeg opbevarer kagen i bagepapiret og en pose ved stuetemperatur, hvor den stadig er god efter et par dage.

*Tip: Får du ikke brugt hele posen med mandelmel med det samme, så opbevar resten i fryseren. Mandelmel harskner nemt, når mandlerne er blendet og oxiderer. Jeg kommer hele posen i fryseren - det er porøst, så du kan sagtens hælde mindre portioner fra, selvom det er frosset.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Mandel-citronkage - svampet og nem kage”

 1. Den er så lækker denne kage. Jeg brugte både saft og skal fra citronen da både jeg og min søn elsker citron. Den er ikke over sød hvilket er dejligt. Vi serverede den med labne rørt op med mere citron saft og skal, vaniljesukker og en spisesje sukker. Det smagte så godt. Tak 🙂

  1. Hej Christine

   Min pige og jeg elsker også citron! Jeg er også rigtig glad for kagen - netop fordi den ikke er alt for sød. Tusind tak!

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine. Den ser god ud! Er der et alternativ til græsk yoghurt? Jeg kan ikke tåle laktose, og græsk yoghurt forhandles ikke så mange steder i en laktosefri version. 🙂 Vh Sissel

 3. Kan man mon bage denne kage glutenfri tror du? Jeg har en svigermor der er gluten allergiker og jeg er totalt på bar bund. Havde lige besluttet at bage denne kage fordi den lyder så lækker!! Men så kom jeg i tanke om hendes allergi. Typisk :-))
  Tusind tak for en fantastisk blog, jeg har bagt så mange af dine ting med stor succes!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT