Morgenmadspizza med æg og jordskokker

0

Pizza til morgenmad? Jeg indrømmer gerne, at jeg flere gange har spist pizza til morgenmad før. Ikke en så sofistikeret og lækker version, som denne her, men nok nærmere en halvkold pizza, der var købt med hjem meget, meget tidligt på morgenen. Men bare rolig – den her morgenmadspizza er en helt anden liga. Hvis du gerne vil imponere og forkæle lidt ekstra næste gang, at du skal lave brunch, så skal du forsøge dig med en pizza. Brød, ost, serranoskinke og æg. Ja, egentligt er det jo helt normale brunch-ingredienser, men her er det bare serveret som en pizza. Morgenmadspizzaen smager helt fantastisk. Jordskokkerne passer så godt sammen med det smilende æg i midten, den salte serranoskinke og den bløde ost. Så bliver morgenmaden altså ikke meget bedre.

4 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du en morgenmadspizza med æg:
Tænd ovnen på højeste temperatur en god times tid før, at du skal servere pizzaerne. Kom et bagstål* eller bageplade i ovnen, når du tænder den. Form pizzadejen til fire pizzaer. Skræl jordskokkerne og snit dem i papirtynde skiver. Dæk pizzabundene med jordskokker, men lad ca. 1-2 cm af dejkanten være fri. Kom ost og serranoskinke på og slå ægget ud i midten. Bag pizzaen til den er godt gylden og ægget har sat sig. Server pizzaen drysset med lidt purløg.

Tip: Pizzaen kan også sagtens nydes som aftensmad. Det er én af mine favorit pizza-kombinationer.

*Har du endnu ikke købt et bagestål, så kan jeg virkelig anbefale dig det. Det gør en verden til forskel for dit bagværk. Jeg bruger mit bagestål hver gang, at jeg bager boller, brød og pizza. Hvad end det er enpizzadej på surdej eller gær, koldhævet eller kort hævetid, så hjælper bagestålet og dets høje temperatur til at gøre mine pizzaer mere luftigt og med en meget mere sprød og smagfuld skorpe. Jeg har købt mit bagestål, kombispader og dejskærer lige herog det er faktisk sat ned med 35 % lige nu.

Morgenmadspizza_1Morgenmadspizza_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018