Pizza til morgenmad? Jeg indrømmer gerne, at jeg flere gange har spist pizza til morgenmad før. Ikke en så sofistikeret og lækker version, som denne her, men nok nærmere en halvkold pizza, der var købt med hjem meget, meget tidligt på morgenen. Men bare rolig – den her morgenmadspizza er en helt anden liga. Hvis du gerne vil imponere og forkæle lidt ekstra næste gang, at du skal lave brunch, så skal du forsøge dig med en pizza. Brød, ost, serranoskinke og æg. Ja, egentligt er det jo helt normale brunch-ingredienser, men her er det bare serveret som en pizza. Morgenmadspizzaen smager helt fantastisk. Jordskokkerne passer så godt sammen med det smilende æg i midten, den salte serranoskinke og den bløde ost. Så bliver morgenmaden altså ikke meget bedre.
4 stk.
Det skal du bruge:
- Pizzadej – se her hvordan du laver den bedste hjemmelavet pizzabund
- 2 kugler mozzarella (eller din favorit ost til pizza)
- 4-6 skiver serranoskinke
- 3-4 jordskokker
- 4 æg
- Purløg
Sådan laver du en morgenmadspizza med æg:
Tænd ovnen på højeste temperatur en god times tid før, at du skal servere pizzaerne. Kom et bagstål* eller bageplade i ovnen, når du tænder den. Form pizzadejen til fire pizzaer. Skræl jordskokkerne og snit dem i papirtynde skiver. Dæk pizzabundene med jordskokker, men lad ca. 1-2 cm af dejkanten være fri. Kom ost og serranoskinke på og slå ægget ud i midten. Bag pizzaen til den er godt gylden og ægget har sat sig. Server pizzaen drysset med lidt purløg.
Tip: Pizzaen kan også sagtens nydes som aftensmad. Det er én af mine favorit pizza-kombinationer.
*Har du endnu ikke købt et bagestål, så kan jeg virkelig anbefale dig det. Det gør en verden til forskel for dit bagværk. Jeg bruger mit bagestål hver gang, at jeg bager boller, brød og pizza. Hvad end det er enpizzadej på surdej eller gær, koldhævet eller kort hævetid, så hjælper bagestålet og dets høje temperatur til at gøre mine pizzaer mere luftigt og med en meget mere sprød og smagfuld skorpe. Jeg har købt mit bagestål, kombispader og dejskærer lige her, og det er faktisk sat ned med 35 % lige nu.
Uha det lyder lækkert, det bliver jeg da nød til at prøve! 😀 Har du nole gode råd til hvordan man både får en velbagt bund og et smilende æg? Tænker at man hurtig kan komme til at ende med en ufærdig bund og et færdigt æg eller en færdig bund og et lidt for fast æg...
Hej Jane
Du kommer bare ægget på senere i bagningen 🙂
God bagelyst,
Cathrine