Muffins med hindbær og mælkechokolade

Når mine børn bestemmer, hvad vi skal bage, så bliver det (næsten) altid muffins, som valget falder på. Der er noget særligt over muffins. Åbenbart. Jeg tænker, at det er den lille, fine kage, der er pakket ind i papir - og som er ens helt egen. Muffins er heldigvis nemme at bage - og de er endnu nemmere at tage med på tur. Og så er det den perfekte kage til at dele ud i klassen, når der er fødselsdag.

Vi bager ofte de her chokolademuffins, som klart er min personlige favorit. Men efterspørgslen efter muffins med hindbær har været stor - så den opskrift har jeg lavet til jer.

Jeg listede også lidt mælkechokolade i de søde muffins - for hindbær og chokolade er skønt sammen.

20-24 stk.
Det skal du bruge

  • 225 g smør, stuetempereret
  • 275 g rørsukker
  • 275 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 1 nip salt
  • 4 hele æg + 2 æggeblommer
  • 200 g mælk - jeg bruger sødmælk
  • 150 g hindbær - jeg bruger frosne
  • 100 g mælkechokolade - jeg bruger den her chokolade fra Callebaut (reklamelink)

Derudover: 20-24 stk. muffinspapirforme + muffin bageform - find formen her (reklamelink)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør, vaniljesukker og rørsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Jeg bruger min røremaskine med en K-spade. Det tager cirka 5 minutter ved lav/medium hastighed at piske smør og rørsukker luftigt.

Mens røres hvedemel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt æg ét af gangen til smør/sukkerblandingen. Rør det forsigtigt ind - der skal ikke piskes luft ind i æggene. Når ægget er rørt ud (det behøver ikke være homogent), så tilsættes endnu et æg. Til sidst kan de to æggeblommer røres i. Dejen kan syne lidt klumpet på dette stadie. Det er helt okay.

Nu skal tørvarer og mælk tilsættes skiftevis. Kom først 1/3 af melblandingen i. Rør kort ved lav hastighed. Kom halvdelen af mælken i under fortsat omrøring. Fortsæt til alt melet og mælken er kommet i. Rør 2/3 af chokoladen i.

Kom muffinforme i bageformen (så holder dine muffins sin form og bager flot op). Fordel dejen i formene og fordel hindbær og resten af chokoladen på toppen. Bag dine muffins i 15-20 minutter (afhængigt af størrelsen på dine muffins). Når du kan prikke i midten af dem og kun få fugtige kagekrummer med retur, så er de færdigbagte. Lad dine hindbærmuffins køle af og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT