Chokolademuffins - svampede og chokoladerige

Jeg behøver heldigvis ikke mange gode undskyldninger for at bage en kage. Så når mit køleskab bugner med lækker Callebaut chokolade, så er jeg jo nødt til at bage kager med chokolade. På Instagram var der én, der efterspurgte en opskrift på chokolademuffins, der er nemme at bage og holder sig svampede og lækre. Det vil jeg meget gerne give mit bedste bud på. Bagningen tog lidt om sig. 4 portioner chokolademuffins krævede det før, at jeg endte med en opskrift, som jeg er mere end tilfreds med (men hvem kan egentligt få for mange chokolademuffins? Trøfler og træstammer coming up!).

De her chokolademuffins er rige på chokolade, svampede og lækre i konsistensen. Jeg elsker en god brownie, men der er altså også noget lækkert (og næsten nostalgisk) ved at spise en kage, der har en konsistens, der minder lidt om de mange chokoladekager, man fik til fødselsdage i folkeskolen. Ment på allerbedste vis! Det er den bedste chokolademuffin, jeg har smagt. De her smager fantastiske, når de nydes lune, men de er mindst lige så gode dagen efter. Den perfekte chokolademuffin til eftermiddagshyggen eller til at tage med, når der skal deles kage ud.

12 stk.
Det skal du bruge:

 • 240 g hvedemel
 • 100 g kakaopulver - jeg bruger Callebaut 100 % kakaopulver (reklamelink)
 • 2 ½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. natron
 • ½ tsk. salt
 • 2 æg + 1 æggeblomme
 • 250 g sukker
 • 110 g smeltet smør
 • 350 g creme fraiche - jeg bruger 18 %
 • 200 g chokolade – jeg bruger 100 g lys mælkechokolade + 100 g mørk chokolade fra Callebaut (175 g kommes i dejen) (reklamelinks)
 • Perlesukker til at drysse med
 • 12 stk. muffinsforme. Jeg kommer muffinsforme i en muffins-bageplade for at sikre, at de holder formen. (reklamelinks)

Sådan bager du svampede chokolademuffins:
Tænd ovnen på 190 grader over/undervarme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æggene med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt ad gangen, mens æggene piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Skrab sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltede smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Der må gerne være lidt tørt mel tilbage. Kom nu chokoladeknapperne eller hakket chokolade i og vend den med i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Kom den sidste chokolade på toppen og drys med lidt perlesukker. Bag dine chokolademuffins i ca. 20 minutter. Chokolademuffinsene er færdigbagte, når der kun er meget lidt kagedej på kniven, hvis du stikker i midten af dem. Lad dem afkøle i formen i 10-15 minutter før, at de kommes på en bagerist. Nyd muffinsene lune eller opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

36 comments on “Chokolademuffins - svampede og chokoladerige”

 1. Hej Cathrine, jeg bruger altid dine opskrifter når jeg skal bage, om det er brød eller kager eller pizzasnegle. Med stor begejstring! Og jeg går aldrig til dine opskrifter med stor tillid til at jeg får et suverænt resultat. Men denne her opskrift fungerede slet ikke for mig. Jeg oplever det samme som andre skriver, at de bliver meget bastante og tørre. Virkelig en skuffende oplevelse, øv. Dejen virker allerede for tung og tør inden den bliver puttet i forme, som om der mangler noget væske?
  Måske opskriften skal justeres? For det er da ærgerligt at vi er flere der får en dårlig muffinoplevelse 🙁

  1. Hej Laura

   JEG ELSKER DEN HER OPSKRIFT. Og jeg bruger den selv igen og igen. Jeg bagte den så sent som i sidste måned. Så jeg kan med ro i maven sige, at den er præcis, som den skal være 🙂

   Kan det måske skyldes, at du har bagt dem for meget? Så bager de tørre.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine
  Disse muffins er mine go to. Jeg vil bage dem til lin søns fødselsdag for børnehaven. Kan jeg fryse dem ned og hvor længe skal de tø op - ved du det?
  Mvh. Anne Maya

  1. Hej Anne Maya

   Det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens fryse dem. De er ikke længe om at tø op - en times tid ved stuetemperatur cirka.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Kære Emilie og Cathrine
  Jeg oplever det samme - tørre og ret bastante muffins. Jeg brugte almindelig bagekakao fra supermarkedet... kan det være det - hvordan er callebauts kakao o forhold til? Er den også meget mørk eller kan det være det der er skyldneren?

  1. Hej Louise

   Øv! Det er jeg ærgerlig over at høre. Jeg bager fortsat muffins efter den her opskrift, og jeg har endnu ikke oplevet, at de ikke blev gode, luftige og svampede. De er mere "kageagtige" i sin krumme - og ikke svampede som en brownie, selvfølgelig. Men tørre bør de bestemt ikke være.

   God kakao er altid en god ide. Særligt pga smagen. Det bør ikke påvirke din dej så meget, at du får et tørt resultat.

   Hvilken str æg brugte du? Og hvilket smør og æg?
   Lad os prøve at se, om vi kan løse "fejlen" 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej Cathrine
  Jeg skal til at lave dine romkugler og derfor tænkte jeg, at jeg også lige blev “nødt” til at lave de her muffins og teste dem inden😋
  Hvilken slags creme fraiche bruger du til dem? - 18% eller 38%?
  Kh Ida

  1. Hej Ida

   God ide 🙂 Jeg bruger 18 % creme fraiche.

   Opskriften på chokolade bradepandekage og marmorkagen giver også en virkelig god romkugle - blot til inspiration 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Jeg synes de bliver lidt mere mørk end til min smag så jeg reducerede kakao mængden til 75, og jeg synes stadig de er mørke nok, så hvis man ikke behøver den mega kakaorige smag, er det en anbefaling! Jeg vil nok faktisk gå ned til 65g næste gang.
  Derudover fik jeg nok nærmere 15 muffins 😊

 6. Hej Cathrine, jeg plejer at være glad for dine opskrifter, men de her blev meget tørre. Dejen var umulig at vende rundt, så al luften blev slået ud af æggesnapsen. Desværre også tørre at spise..
  næste gang bliver det med mindre mel og måske også kakao

  1. Hej Emilie

   Hmm, det lyder mærkeligt. Jeg bruger den ofte, og jeg får de lækreste og mest svampede muffins. Det er en af bloggens mest brugte opskrifter, så den bør altså fungere 🙂

   Jeg håber, at du har lyst til at give dem et nyt forsøg.

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. Jeg skal pynte dem som rensdyr ....dvs der skal meget andet på toppen, skal jeg så komme de sidste 25 g chokolade i dejen ??

  1. Hej Christina

   Jeg har linket til det hele i opskriften 🙂 I ingredienslisten. Teksten, der er brun/orange er et link - klik på det, og så finder du det hele.

   God bagelyst,
   Cathrine

 8. Hej Cathrine
  Tror du, at man vil kunne bage disse som en bradepandekage og bruge til at skære ud til en talkage? 🙂 I så fald, hvor stor en portion tror du så umiddelbart, man skal lave til en A4-str. bradepandekage og hvor længe skal den ca. bage?
  På forhånd tak.

  Bedste hilsner Sanne

  1. Hej Sanne
   Ja, det kan du godt. Jeg ville bage dobbelt portion. Bagetiden kan du tage udgangspunkt i efter opskriften. Hold øje med den og stik i kagen løbende. Når der kun sidder fugtige kagekrummer på din kniv eller stikkepind, så er kagen færdig.

   Inden længe kommer der en opskrift på en talkage lavet af en fantastisk chokoladekage og toppet med hvid chokolademousse herinde på bloggen 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Tak for svar. Det er lige præcis en chokoladekage og hvid chokolademousse, jeg skal lave til næste lørdag 🙂 må sammenligne med din opskrift efterfølgende 🙂

 9. Kære Cathrine.

  Muuums, de lyder lækre! Jeg har en chokolademuffin-craving, og det lyder til, at disse kunne stille den 😉

  Jeg skal bare lige forstå; 200 gram chokolade i alt, men kun 175 gram vendes i dejen. Hvad skal der ske med de sidste 25 gram?

  Mvh Sarah

 10. Smør.... Hvad er smør? Måske et underligt spørgsmål men er det Kærgården i den der sølvpakke eller blandingsproduktet?

  1. Hej Randi
   Smør er et "rent" produkt, der kun er lavet på mælk. Det er derfor ikke et blandingsprodukt, som fx Kærgården. Smør er fx Lurpak (som er en sølvpakke). Mine favoritter er Naturmælks eller Thises med Mariager salt. Mums!

   God bagelyst,
   Cathrine

 11. Tak for den fantastiske opskrift - virkelig de bedste chokolademuffins jeg har bagt og smagt?.

 12. Lyder lækket - de skal helt sikker prøves, er jo vild med opskriften på dine brownies ??
  Du skriver du opbevare din chokolade i køleskabet, er det bedre end i et køligt køkkenskab ?
  Mange hilsner Anja ?

  1. Hej Anja.
   Det har jeg desværre ikke den store viden om. Jeg har ingen kølige køkkenskabe, så jeg opbevarer min chokolade i køleskabets grøntsagsskuffe 😉

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT