Chokolademuffins - svampede og chokoladerige

Jeg behøver heldigvis ikke mange gode undskyldninger for at bage en kage. Så når mit køleskab bugner med lækker Callebaut chokolade, så er jeg jo nødt til at bage kager med chokolade. På Instagram var der én, der efterspurgte en opskrift på chokolademuffins, der er nemme at bage og holder sig svampede og lækre. Det vil jeg meget gerne give mit bedste bud på. Bagningen tog lidt om sig. 4 portioner chokolademuffins krævede det før, at jeg endte med en opskrift, som jeg er mere end tilfreds med (men hvem kan egentligt få for mange chokolademuffins? Trøfler og træstammer coming up!).

De her chokolademuffins er rige på chokolade, svampede og lækre i konsistensen. Jeg elsker en god brownie, men der er altså også noget lækkert (og næsten nostalgisk) ved at spise en kage, der har en konsistens, der minder lidt om de mange chokoladekager, man fik til fødselsdage i folkeskolen. Ment på allerbedste vis! Det er den bedste chokolademuffin, jeg har smagt. De her smager fantastiske, når de nydes lune, men de er mindst lige så gode dagen efter. Den perfekte chokolademuffin til eftermiddagshyggen eller til at tage med, når der skal deles kage ud.

12 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du svampede chokolademuffins:
Tænd ovnen på 190 grader over/undervarme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æggene med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt ad gangen, mens æggene piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Skrab sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltede smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Der må gerne være lidt tørt mel tilbage. Kom nu chokoladeknapperne eller hakket chokolade i og vend den med i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Kom den sidste chokolade på toppen og drys med lidt perlesukker. Bag dine chokolademuffins i 20-25 minutter. Chokolademuffinsene er færdigbagte, når der kun er meget lidt kagedej på kniven, hvis du stikker i midten af dem. Lad dem afkøle i formen i 10-15 minutter før, at de kommes på en bagerist. Nyd muffinsene lune eller opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Indlægget indeholder affiliatelinks. Chokoladen er modtaget som gave.

19 comments on “Chokolademuffins - svampede og chokoladerige”

 1. Lyder lækket - de skal helt sikker prøves, er jo vild med opskriften på dine brownies ??
  Du skriver du opbevare din chokolade i køleskabet, er det bedre end i et køligt køkkenskab ?
  Mange hilsner Anja ?

  1. Hej Anja.
   Det har jeg desværre ikke den store viden om. Jeg har ingen kølige køkkenskabe, så jeg opbevarer min chokolade i køleskabets grøntsagsskuffe 😉

 2. Smør.... Hvad er smør? Måske et underligt spørgsmål men er det Kærgården i den der sølvpakke eller blandingsproduktet?

  1. Hej Randi
   Smør er et "rent" produkt, der kun er lavet på mælk. Det er derfor ikke et blandingsprodukt, som fx Kærgården. Smør er fx Lurpak (som er en sølvpakke). Mine favoritter er Naturmælks eller Thises med Mariager salt. Mums!

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Kære Cathrine.

  Muuums, de lyder lækre! Jeg har en chokolademuffin-craving, og det lyder til, at disse kunne stille den 😉

  Jeg skal bare lige forstå; 200 gram chokolade i alt, men kun 175 gram vendes i dejen. Hvad skal der ske med de sidste 25 gram?

  Mvh Sarah

 4. Hej Cathrine
  Tror du, at man vil kunne bage disse som en bradepandekage og bruge til at skære ud til en talkage? 🙂 I så fald, hvor stor en portion tror du så umiddelbart, man skal lave til en A4-str. bradepandekage og hvor længe skal den ca. bage?
  På forhånd tak.

  Bedste hilsner Sanne

  1. Hej Sanne
   Ja, det kan du godt. Jeg ville bage dobbelt portion. Bagetiden kan du tage udgangspunkt i efter opskriften. Hold øje med den og stik i kagen løbende. Når der kun sidder fugtige kagekrummer på din kniv eller stikkepind, så er kagen færdig.

   Inden længe kommer der en opskrift på en talkage lavet af en fantastisk chokoladekage og toppet med hvid chokolademousse herinde på bloggen 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Tak for svar. Det er lige præcis en chokoladekage og hvid chokolademousse, jeg skal lave til næste lørdag 🙂 må sammenligne med din opskrift efterfølgende 🙂

  1. Hej Christina

   Jeg har linket til det hele i opskriften 🙂 I ingredienslisten. Teksten, der er brun/orange er et link - klik på det, og så finder du det hele.

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT