Den bedste jordbærkage, jeg har smagt - sådan lod ordene fra min kæreste og veninde, da jeg servede den her meget nemme jordbærkage for dem. Jeg kommer til at bage den igen og igen hele jordbærsæsonen igennem. Jordbærkagen er nem, og så kan den laves til mange mennesker uden besvær. Jeg har lavet den i en klassisk bradepande, men hvis du skal lave jordbærkage til rigtig mange, så kan du lave dobbelt portion, og så passer den til en af ovnens bradepander.
Jeg har lavet to verisoner af creme til dig. Du kan enten gøre det rigtig, rigtig nemt og hurtigt ved at piske en flødeskum og røre det sammen med creme fraiche. Det smager skønt sammen med den søde mazarin og de friske jordbær. Og så kan det gøres på få minutter inden servering.
Vil du gerne gøre din jordbærkage endnu mere luksus, og har du lidt mere tid, så kan du koge en hvid chokolade vaniljecreme. Den er fuldstændig fantastisk! Og nem at lave. Det kræver bare, at du koger den og rører sammen i god tid inden servering - rigtig gerne dagen før, så den kan nå at blive helt kold og sætte sig.
Uanset hvilken creme, du vælger, så får du en rigtig dejlig jordbærkage, der er hurtig og nem at lave til mange mennesker.
OBS! DU SKAL ALTSÅ VÆLGE HVILKEN CREME, DU VIL LAVE, OG KUN LAVE ÉN SLAGS!

12-16 personer
Det skal du bruge:
Mazarin
- 250 g marcipan
- 250 g smør, let stuetempereret
- 250 g sukker
- 6 æg, stuetempereret
- 85 g hvedemel
- 125 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade (reklame)
- Flagesalt til drys
Nem og lynhurtig creme
- 2 dl piskefløde
- 150 g creme fraiche, 18 %
Hvid chokolade vaniljecreme
- 2 blad husblas
- 125 g hvid chokolade - jeg bruger den her chokolade (reklamelink)
- 2 æggeblommer
- 30 g sukker
- ½ vaniljestang, kornene heraf
- 155 g sødmælk
- 155 g fløde
Derudover
- Ca. 800 g jordbær, 1 bradepande, cirka 25 x 35 cm - jeg bruger denne (reklamelink). Jeg har pyntet jordbærkagen med tørrede kornblomster - se her, hvordan du laver dem
Sådan gør du:
VÆLG FØRST HVILKEN CREME, DU VIL LAVE. Skal du lave den nemme og hurtige creme, så kan du lave den, når du har bagt kagen. Skal du lave den hvide chokolade vaniljecreme, så skal du lave den i god tid inden servering - og gerne dagen før.
Hvid chokolade vaniljecreme: Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kom den hvide chokolade i en skål, der kan holde til varme, og som der kan piskes i. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres dem sammen med lidt sukker. Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen i en anden skål. Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld 1/3 af det varme mælk/fløde over æggemassen og rør kort. Hæld æggemassen op i gryden til det resterende mælk/fløde og varm nu hele cremen op under omrøring til 82 grader.
Vrid husblas for vand og læg det ved den hvide chokolade. Hæld vaniljecremen over og lad chokoladen smelte i 30 sekunder inden, du rører roligt i midten af skålen med en dejskraber. Rør udad i skålen til cremen bliver homogen. Er den ikke helt homogen, så kan du stavblende den kort - undlad at piske luft ind i cremen. Læg husholdningsfilm direkte på overfladen og stil cremen på køl til helt kold! Gerne natten over. Inden servering piskes cremen let og luftig med en håndmixer til den bliver lys og kan holde små peaks.
Mazarinkage: Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom marcipan, smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine med en K-spade. Det tager ca. 5 minutter at piske det helt lyst. Kom æg i ét af gangen og rør kun ved lav hastighed til netop inkorporeret, før det næste æg tilsættes. Kom mel i og rør kort.
Kom bagepapir i bradepanden og fordel dejen i. Bag mazarinkagen i ca. 25 minutter til gylden. Du skal kunne stikke i midten af dejen uden, at der hænger våd dej ved - fugtige kagekrummer er fint. Lad kagen køle i 10 minutter og fordel nu den mørke chokolade over. Smør chokoladen ud, når den er smeltet. Lad kagen køle helt af - du kan med fordel komme kagen på køl eller frys til chokoladen har sat sig.
Nem creme: Pisk fløden til der trækkes faste spor med håndmixeren - den skal piskes lidt fast, da den bliver mere flydende, når creme fraiche tilsættes. Vend creme fraiche i. Fordel over den afkølede mazarinkage.
Saml kagen: Skær jordbær i mundrette stykker. Fordel jordbærrene på kagen. Server og nyd.

Den skønneste sommerkage. Alle gæsterne roste den. Bag den endelig 🍓🤩
Hej Cathrine,
Jeg vil bage denne jordbærkage til vores yngstes barnedåb på søndag.
Der er dog en som ikke kan tåle gluten - hvad tror du vil være bedste at bytte hvedemelet ud med - rismel eller mandelmel?
På forhånd tak.
Hilsen Malene
Hej Malene
Jeg ville bage den med mandelmel - så er kagen glutenfri.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Kan man lave bunden dagen i forvejen uden den bliver tør og kedelig? Og så blot samle kagen dagen efter lige inden den skal serveres? 🙂
Kh. Maria
Hej Maria
Du kan lave bunden flere dage i forvejen. Den holder sig saftig og svampet længe!
Jeg lader bare bunden blive i den bradepande, jeg bager i - min bradepande har et medfølgende låg, og det er så smart, når man gerne vil bage en kage i god tid. Du skal bare lade den stå med låg ved stuetemperatur.
God bagelyst,
Cathrine
Hej.
Den jordbærkage ser så lækker ud 😀. Tror du, man kan lave bunden og fryse den evt uden chokoladen ?.
Mange hilsner fra
Tina
Jeg skulle lige til at spørge om det samme 🙂 Og hvis den kan fryses, hvor lang tid før skal man så tage den ud inden den kan pyntes og spises?
På forhånd tak
Hej Lene
Jeg fik svaret på tidligere kommentar 🙂 Den kan SAGTENS fryses. Du skal tage den op 2 timer inden for at være helt sikker.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Tina
Du kan sagtens fryse den både med og uden chokolade. En tur i fryseren gør den næsten bare endnu bedre.
Hvis du fryser den med chokolade, så kan der komme lidt fugtperler på chokoladen, når den tør op. Det sker der ikke noget ved. Tør det af med et stykke køkkenrulle, inden du kommer cremen på.
God bagelyst,
Cathrine