Nem jordbærkage til mange

Den bedste jordbærkage, jeg har smagt - sådan lod ordene fra min kæreste og veninde, da jeg servede den her meget nemme jordbærkage for dem. Jeg kommer til at bage den igen og igen hele jordbærsæsonen igennem. Jordbærkagen er nem, og så kan den laves til mange mennesker uden besvær. Jeg har lavet den i en klassisk bradepande, men hvis du skal lave jordbærkage til rigtig mange, så kan du lave dobbelt portion, og så passer den til en af ovnens bradepander.

Jeg har lavet to verisoner af creme til dig. Du kan enten gøre det rigtig, rigtig nemt og hurtigt ved at piske en flødeskum og røre det sammen med creme fraiche. Det smager skønt sammen med den søde mazarin og de friske jordbær. Og så kan det gøres på få minutter inden servering.

Vil du gerne gøre din jordbærkage endnu mere luksus, og har du lidt mere tid, så kan du koge en hvid chokolade vaniljecreme. Den er fuldstændig fantastisk! Og nem at lave. Det kræver bare, at du koger den og rører sammen i god tid inden servering - rigtig gerne dagen før, så den kan nå at blive helt kold og sætte sig.

Uanset hvilken creme, du vælger, så får du en rigtig dejlig jordbærkage, der er hurtig og nem at lave til mange mennesker.

OBS! DU SKAL ALTSÅ VÆLGE HVILKEN CREME, DU VIL LAVE, OG KUN LAVE ÉN SLAGS!

12-16 personer
Det skal du bruge:

Mazarin

 • 250 g marcipan
 • 250 g smør, let stuetempereret
 • 250 g sukker
 • 6 æg, stuetempereret
 • 85 g hvedemel
 • 125 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade (reklame)

Nem og lynhurtig creme

 • 2 dl piskefløde
 • 150 g creme fraiche, 18 %

Hvid chokolade vaniljecreme

 • 2 blad husblas
 • 125 g hvid chokolade - jeg bruger den her chokolade (reklamelink)
 • 2 æggeblommer
 • 30 g sukker
 • ½ vaniljestang, kornene heraf
 • 155 g sødmælk
 • 155 g fløde

Derudover

Sådan gør du:

VÆLG FØRST HVILKEN CREME, DU VIL LAVE. Skal du lave den nemme og hurtige creme, så kan du lave den, når du har bagt kagen. Skal du lave den hvide chokolade vaniljecreme, så skal du lave den i god tid inden servering - og gerne dagen før.

Hvid chokolade vaniljecreme: Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kom den hvide chokolade i en skål, der kan holde til varme, og som der kan piskes i. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres dem sammen med lidt sukker. Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen i en anden skål. Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld 1/3 af det varme mælk/fløde over æggemassen og rør kort. Hæld æggemassen op i gryden til det resterende mælk/fløde og varm nu hele cremen op under omrøring til 82 grader.

Vrid husblas for vand og læg det ved den hvide chokolade. Hæld vaniljecremen over og lad chokoladen smelte i 30 sekunder inden, du rører roligt i midten af skålen med en dejskraber. Rør udad i skålen til cremen bliver homogen. Er den ikke helt homogen, så kan du stavblende den kort - undlad at piske luft ind i cremen. Læg husholdningsfilm direkte på overfladen og stil cremen på køl til helt kold! Gerne natten over. Inden servering piskes cremen let og luftig med en håndmixer til den bliver lys og kan holde små peaks.

Mazarinkage: Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom marcipan, smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine med en K-spade. Det tager ca. 5 minutter at piske det helt lyst. Kom æg i ét af gangen og rør kun ved lav hastighed til netop inkorporeret, før det næste æg tilsættes. Kom mel i og rør kort.

Kom bagepapir i bradepanden og fordel dejen i. Bag mazarinkagen i ca. 25 minutter til gylden. Du skal kunne stikke i midten af dejen uden, at der hænger våd dej ved - fugtige kagekrummer er fint. Lad kagen køle i 10 minutter og fordel nu den mørke chokolade over. Smør chokoladen ud, når den er smeltet. Lad kagen køle helt af - du kan med fordel komme kagen på køl eller frys til chokoladen har sat sig.

Nem creme: Pisk fløden til der trækkes faste spor med håndmixeren - den skal piskes lidt fast, da den bliver mere flydende, når creme fraiche tilsættes. Vend creme fraiche i. Fordel over den afkølede mazarinkage.

Saml kagen: Skær jordbær i mundrette stykker. Fordel jordbærrene på kagen. Server og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

68 comments on “Nem jordbærkage til mange”

 1. Hej Cathrine
  Kan den nemme creme også laves dagen i forvejen og gemmes i en pose på køl?

  Bh. Maria

 2. I den hvide chokolade creme står der man skal bruge fløde - er det piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde…? Hvis man laver den nemme creme, så står der man skal bruge piskefløde… så bliver i tvivl om hvilken fløde jeg skal bruge🤔

 3. Jeg planlægger at skulle lave en store hjerte-kage til barnedåb med udgangspunkt i denne opskrift 😃
  Dog er jeg i tvivl om, hvor lang tid før selve mazarinkagen kan laves?
  Og kan den hvide chokolade vanilje creme sprøjtes i små toppe - eller vil det kræve ekstra Husblas?

  Mvh Sandra

  1. Hej Sandra
   Du kan lave kagen flere uger i forvejen - den er næsten endnu bedre efter en tur på frost.

   Jeg ville komme 1-2 blade husblas mere i, hvis du gerne vil have den sprøjtefast.

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Har lavet denne kage 3 gange på 2 uger, både i halve og hele portioner. Den er simpelthen let, lækker og enkel. Laver en nem creme af mascapone og pisket vanillecreme (købeudgaven) fordi jeg har skullet bruge den i en travl hverdag med børn, job og 47 sommerarrangementer. Men bunden her er bare 👌

 5. Virkelig lækker kage. Den smager SÅ godt!

  Det er vigtigt, at man følger anvisningerne ift. at varme op til den rette temperatur på cremen, da den ellers kan blive for flydende, når den skal piskes (det skete for mig ved første forsøg 😅).

  Herhjemme er det blevet yndlingskagen!

 6. Den var så nem at lave og super, super lækker! Ikke en endte krumme var tilbage 👏🏼

 7. Vanvittig dejlig og nem kage 😍
  Vi tog den “lette” udgave med cremen, og det var super .
  Den blev spist helt op, så mit råd er, Lav Nok!

 8. Den er virkelig lækker. Hele mit arbejde var vilde med den og bad om opskriften. Tror dog jeg laver lidt mere Creme næste gang, for der bliver helt sikkert en næste gang ☺️😋

 9. Virkelig en skøn og nem kage🍓 den vil blive bagt igen og igen hertil sommer♥️

 10. Hej Cathrine
  Jeg forsøgte mig med din jordbærkage. Den smagte rigtigt dejligt. Jeg havde dog nogle udfordringer med cremen. - Den smagte godt, og jeg tror ikke, at den koagulerede. Jeg kunne i hvert fald ikke se nogle klumper, men jeg fik en meget mindre mængde creme (af hvad jeg kan se ud fra dine billeder/videoer på insta). Har den mon fået varme for længe? - og når du skriver kogepunktet er det så 100 grader, eller er det kogepunktet for fløde - 80 grader (af hvad jeg har kunne Google mig frem til)
  Beklager de mange spørgsmål 😅
  På forhånd tak for svar ☺️

  1. Hej Louise

   Jeg vil virkelig anbefale at bruge et termometer, når du laver den hvide chokoladecreme. Når du blander det hele tilbage i gryden, så er cremen ikke langt fra de 82 grader, som den gerne skal ramme. Den skal altså ikke være længe på varmen. Jeg luner mælk/fløde til det bobler let ude i kanten af gryden.

   God bagelyst,
   Cathrine

 11. Den mest fantastiske bund som base til alle slags frugt, både med den nemme creme og den med hvid chokolade.

  Jeg har både bagt den med alm. smør og Økologisk Vegan Block fra NATURLI‘ begge er lige gode.

  Kan kun sige, prøv den, bag den!

 12. Super lækker jordbærkage. Den smager meget bedre end dem man kan købe hos bageren - og den er overhovedet ikke besvær lig at lave.

 13. Bagte den til min søns fødselsdag. Jeg bagte dobbeltportion som passede til en stor bradepande. Vi var 17 mennesker og der var alligevel lidt tilbage.
  Kagen fik masser af roser med på vejen og jeg tænker den skal bages en gang eller to mere her over sommeren!

 14. Super nem og lækker opskrift. Bagte den i går og den forsvandt meget hurtigt. Lavede den nemme creme - hvis man er til lidt større mængder creme, så kan man med fordel lave lidt ekstra 😋

 15. Hej Cathrine,
  En jordbærtærte skal bages, og min go-to opskrift er væk, men plejer altid at finde perfekte opskrifter hos dig👍
  Jeg er dog lidt i tvivl om størrelsen, da jeg gerne vil bage runde kager.
  Du skriver i kommentar at du har bagt den i en 26cm bageform, men var der så ikke meget dej til overs.
  Kvadratcentimeteret burde passe bedre til 2 runde kager på 23 cm diameter.

  1. Hej Christina

   Det er den eneste springform, jeg har - så derfor brugte jeg den 😉 Du kan sagtens fordele dejen i mindre forme.

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Så er der bagt 2 stk runde jordbærtærter af 23 cm i diameter! Vi lavede den lækre creme med hvid chokolade.
   Alt var perfekt!!!
   Super opskrift👍👍TAK!

 16. Hej Cathrine,
  Mange tak for alle dine skønne opskrifter.
  Jeg har forsøgt at bage den nemme jordbærkage, men jeg synes ikke at cremen med hvid chokolade vil lykkes for mig. Jeg har nu lavet cremen 2 gange, og med rigelig køletid. Men jeg kan fortsat ikke piske den så tyk og luftig, som i din video, hvilket betyder at den ikke kan bærer lige så mange jordbær.
  Den seneste potion creme piskede jeg i 10 min.
  Jeg har også overholdt temperaturerne angivet i opskriften.
  Skal jeg piske længere tid eller har du et andet bud?
  De bedste hilsner
  Line

  1. Hej Line

   Du skal kun lige piske få minutter. Hvis overhovedet minutter. Den bliver mere lind, da du pisker luft ind i cremen. Så får den en perfekt konsistens. Du skal bare samle cremen lidt på midten, så jordbærrene fordeler og trykker den ud.

   God bagelyst,
   Cathrine

 17. Har netop lavet denne lækre kage til min fødselsdag. Den var så god!
  Jeg lavede den hvide chokolade creme. Den havde sat sig så fint natten over. Men da jeg piskede den, blev den ret flydende og og lå ikke så pænt på kagen. Men den smagte heldigvis fint alligevel.
  Men hvordan kan det mon være, når den havde sat sig inden jeg piskede den?

  1. Hej Marie

   Det er korrekt, at cremen bliver mere luftig og let, når du pisker den. Det er meningen. Du kan evt røre den lind med en K-spade på en røremaskine.

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Tak for dit hurtige svar.
   Jeg skal prøve at give mig i kast med kagen igen på søndag.
   Hvilken creme laver du i videoen? Min creme løb ned af siderne og blev slet ikke så lækker som den i din video. Den var alt for flydende. Jeg overvejer om jeg skal prøve med lidt flere æggeblommer eller husblas?

  3. Jeg lavede også kagen for nylig og syntes den var skøn, men havde samme udfordringer med cremen med hvid chokolade. Den var fint stiv efter at have stået på køl natten over, men blev meget flydende, da jeg piskede den - slet ikke som på dine billeder og videoer… Men den smagte nu dejligt alligevel, selvom jeg havde ønsket mig den lidt mere fast.

 18. Vanvittig lækker kage. Nem at bage og valgte den nemme topping - tilføjede dog en anelse vaniljesukker. Det blev den ikke ringere af efter min mening.

 19. Bagte den i går til børnenes fødselsdagsfest! (Med mandelmel og cremen med husblas og hvid chokolade) Fik vandvittig meget ros og efterspørgsel på opskrift. Selv naboen fik en rest og lige vendt retur med tomt fad og beskeden “jeg har aldrig smagt bedre jordbærtærte”. ❤️

  1. Hej Berit

   Du lavede den nemme jordbærkage glutenfri - supergod løsning. Det kan den nemlig sagtens.

   Tak fordi du deler rosende ord. Det sætter jeg så meget pris på.

   God bagelyst,
   Cathrine

 20. Jeg lavede dobbeltportion i går, det passer til to springforme til fryseren og en bradepande til fødselsdagsgæsterne i eftermiddag. Virkelig lækker og nem opskrift, og i dag med skøn creme af hvid chokolade og vanilje (stået på køl siden i går - lækker creme). Pisker den måske op med lidt flødeskum i og pynter med mynteblade.

 21. Jeg lavede denne lækre og mega nemme kage i går og det var en stor succes!
  Jeg lavede bare den nemme creme og det var altså super lækkert.
  Jeg havde kun en springform på 26 cm diameter, så skalerede opskriften ned til 2/3 og det virkede så godt. Kagen skulle stadig have 25 minutter i min ovn og den havde en fin højde.
  Kan kun anbefale denne nemme opskrift☺️

  (Næste gang skal den laves til et bryllup, hvor brudeparret har ønsket sig kagebord. Den skal dog bare have blandede bær på, men det tror jeg også bliver mega lækkert)

  1. Hej Ida

   Tusind tak for de rosende ord - og skønt, at du deler dine tips.

   Den vil helt sikkert også være skøn med blandede bær.

   God bagelyst,
   Cathrine

 22. Jeg lavede den til min morfars gravøl og dem smagte dejligt 🫶🏻🙌🏼 Tak for en nem og lækker kage 🤍

 23. Hej Cathrine
  Jeg har forsøgt mig med den hvide chokolade creme, MEN…. Den var helt flydende da jeg satte den på køl og er fortsat flydende her mange timer senere.
  Hvad har jeg mon gjort forkert? Kan den reddes, tror du?🙈
  Eller hvad skal jeg evt. være opmærksom på ved en ny omgang?
  Håber du kan hjælpe med kort varsel, da den skal bruges søndag eftermiddag🤞🏼
  Dbh Lykke

  1. Hej Lykke

   Nåede den at sætte sig? Den skal være HELT kold! Den skal gerne være lidt fast, inden den piskes.

   Hvis den ikke sætter sig, så kan det skyldes, at du ikke har fået varmen cremen nok op? Hvis den varmes for meget, så koagulerer den, og det burde være ret nemt at se 🙂 Huskede du husblas?

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Hej Cathrine
   Du siger, at det burde være nemt at se, hvis cremen har fået for meget varme og er koaguleret. - men hvordan ser man det? 🤓

 24. Hej Cathrine,

  Hvor længe i forvejen vil du vurdere at kagen kan samles uden at den bliver kedelig? Kan man samle den om formiddagen og servere den om aftenen eller bør man først komme creme og jordbær på om aftenen?

  Jeg skal lave jordbærtærte til 70 mand til dessert, og er selv en del af festen, så overvejer hvordan jeg nemmest kan gøre det.

  VH Katrine

  1. Hej Katrine

   Ja, det kan du sagtens.

   Jeg lavede en i mandags - det sidste stykke står stadig i køleskabet her fredag, og det er forsat skønt.

   God bagelyst,
   Cathrine

 25. Du nævner ikke hvornår der skal flagesalt på, og jeg tænker om det overhovedet skal på? Jeg kan jo kende opskriften fra marzarintærten med mørk chokolade, hvor flagesalt er lækkert på. Så mit spørgsmål er, skal det stadig ovenpå chokoladen?

  1. Hej Louise

   Du har helt ret. Jeg drysser faktisk lidt flagesalt ovenpå jordbærrene - det synes jeg er virkelig lækkert. Men nu har jeg taget det ud af opskriften for at undgå forvirring. Tusind tak for at gøre mig opmærksom.

   God bagelyst,
   Cathrine

 26. Så lækker en opskrift 👌🏻 Jeg kan allere nu fornemme at det bliver min go-to henover sommeren 😍

 27. Hej Cathrine
  Bagte denne skønne jordbærkage i weekenden. Det var et kæmpe hit🥳🥳skal helt sikkert bages igen! vil gerne prøve at lave den i en rund udgave og er ikke lige så skarp i at omregne til en anden form. Har du en ide til hvilken str. springform der ca. passer til denne opskrift?
  Mvh Inge

  1. Hej Inge

   Jeg har bagt en i min 26 cm springform, du finder i min webbutik 🙂 Bagetiden skal justeres en smule, men stik i den undervejs.

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Karina

   Den hvide chokolade creme kan du lave i 3-4 dage før og stille på køl. Du pisker den fortsat inden kagen samles.

   God bagelyst,
   Cathrine

 28. Den skønneste sommerkage. Alle gæsterne roste den. Bag den endelig 🍓🤩

 29. Hej Cathrine,
  Jeg vil bage denne jordbærkage til vores yngstes barnedåb på søndag.
  Der er dog en som ikke kan tåle gluten - hvad tror du vil være bedste at bytte hvedemelet ud med - rismel eller mandelmel?
  På forhånd tak.
  Hilsen Malene

 30. Hej Cathrine
  Kan man lave bunden dagen i forvejen uden den bliver tør og kedelig? Og så blot samle kagen dagen efter lige inden den skal serveres? 🙂
  Kh. Maria

  1. Hej Maria

   Du kan lave bunden flere dage i forvejen. Den holder sig saftig og svampet længe!

   Jeg lader bare bunden blive i den bradepande, jeg bager i - min bradepande har et medfølgende låg, og det er så smart, når man gerne vil bage en kage i god tid. Du skal bare lade den stå med låg ved stuetemperatur.

   God bagelyst,
   Cathrine

 31. Hej.
  Den jordbærkage ser så lækker ud 😀. Tror du, man kan lave bunden og fryse den evt uden chokoladen ?.
  Mange hilsner fra
  Tina

  1. Jeg skulle lige til at spørge om det samme 🙂 Og hvis den kan fryses, hvor lang tid før skal man så tage den ud inden den kan pyntes og spises?

   På forhånd tak

  2. Hej Lene

   Jeg fik svaret på tidligere kommentar 🙂 Den kan SAGTENS fryses. Du skal tage den op 2 timer inden for at være helt sikker.

   God bagelyst,
   Cathrine

  3. Hej Tina

   Du kan sagtens fryse den både med og uden chokolade. En tur i fryseren gør den næsten bare endnu bedre.

   Hvis du fryser den med chokolade, så kan der komme lidt fugtperler på chokoladen, når den tør op. Det sker der ikke noget ved. Tør det af med et stykke køkkenrulle, inden du kommer cremen på.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT