Tørrede kornblomster - sådan laver du dem selv

En lille hyggeligt projekt til sommerferien. Lav dine egne tørrede kornblomster - jeg deler den nemmeste opskrift her. Det er så nemt og kræver kun nogle friske kornblomster og en ovn.

Børnene kan sagtens være med. Tørrede kornblomster er så fine at pynte salater, kager og desserter med. Lige nu er der massevis af kornblomster i markkanter og læhegn. Måske du endda har nogle i din egen have?

Jeg tog børnene med på en lille gåtur og sammen plukkede vi en stor buket kornblomster. Nu har jeg kornblomster til at pynte med hele året igennem.

Har du ingen kornblomster i nærheden , så kan de tørrede kornblomster også købes her.

Sådan gør du:

Pluk en stor buket friske kornblomster. Pluk de blå-lille blomsterblade af og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør kornblomsterne i ovnen på 50 grader i 15-20 minutter.

Det er vigtigt, at de er helt tørre. Lad dem gerne ligge på bagepapiret i et døgns tid inden, at du kommer dem i en lufttæt beholder. De tørrede kornblomster er spiselige - naturens fineste pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Tørrede kornblomster - sådan laver du dem selv”

  1. Hej Cathrine. Kan man spise kornblomster i alle farver? Altså også de lyserøde, hvide og lilla - eller er det kun de blå, som er spiselige? Vh en pyntepige

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT