En lille hyggeligt projekt til sommerferien. Lav dine egne tørrede kornblomster - jeg deler den nemmeste opskrift her. Det er så nemt og kræver kun nogle friske kornblomster og en ovn.
Børnene kan sagtens være med. Tørrede kornblomster er så fine at pynte salater, kager og desserter med. Lige nu er der massevis af kornblomster i markkanter og læhegn. Måske du endda har nogle i din egen have?
Jeg tog børnene med på en lille gåtur og sammen plukkede vi en stor buket kornblomster. Nu har jeg kornblomster til at pynte med hele året igennem.
Har du ingen kornblomster i nærheden , så kan de tørrede kornblomster også købes her.
Sådan gør du:
Pluk en stor buket friske kornblomster. Pluk de blå-lille blomsterblade af og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør kornblomsterne i ovnen på 50 grader i 15-20 minutter.
Det er vigtigt, at de er helt tørre. Lad dem gerne ligge på bagepapiret i et døgns tid inden, at du kommer dem i en lufttæt beholder. De tørrede kornblomster er spiselige - naturens fineste pynt.
Hej Cathrine. Kan man spise kornblomster i alle farver? Altså også de lyserøde, hvide og lilla - eller er det kun de blå, som er spiselige? Vh en pyntepige
[…] Ca. 800 g jordbær, 1 bradepande, cirka 25 x 35 cm - jeg bruger denne (reklamelink). Jeg har pyntet jordbærkagen med tørrede kornblomster - se her, hvordan du laver dem […]
[…] kornblomster - du kan lave dem selv i sæson (se hvordan her) eller købe dem færdige […]