En cheesecake, der er nem at lave, og som ikke skal bages. Det er kagen, der er nem at lave til særlige lejligheder, og nem at lave til mange.
Her har jeg gjort cheesecaken til en del af Påsken, ved at komme små påskeæg i kagen. Det giver lidt knas til kagen, som jeg synes, er lækkert.
Cheesecaken er ret enkel i sit udtryk. Kiksebund, flødeostcreme og en lag af karamelchokolade. Bare lige for at gøre den endnu mere uimodståelig.
Kagen kan laves flere dage inden servering. Du kan tilmed fryse den, hvis du har brug for det.
8-16 personer
Det skal du bruge
8-10 personer
Det skal du bruge:
- 225 g kiks - jeg bager enten de her vaniljekiks, eller bruger Digestive
- 120 g smør
- 150 g flødeost, jeg bruger Philadelphia
- 60 g flormelis
- ½ vaniljestang - jeg bruger den her vanilje (reklamelink)
- 250 g piskefløde
Karamelganache
- 100 g piskefløde
- 150 g gold chokolade - du kan finde chokoladen her (reklamelink)
- 1 nip salt
Derudover: En kagering ø. 19-20 cm. 1 pose dronningemandler eller påskeæg
Sådan gør du
Kom bagepapir eller kageplast i din kagering. Det kan nemt sættes fast med en smule smør rundt i kanten. Kom kiksene i en foodprocesser eller morter og knus til til helt smuldrede. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen. Fordel i kageringen og tryk det op langs kanten samt i bunden. Fordel dronningemandler på bunden.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og tryk dem sammen med en smule sukker. Rør flødeost, flormelis og vanilje sammen i en skål. Pisk fløden til en let fast flødeskum, der kan trække spor. Vend det i flødeosten. Fordel ostemassen i kiksebunden. Stil kagen på frys eller køl, mens ganachen laves.
Kom chokolade og salt i en beholder, du kan blende i. Varm fløden til kogepunktet i en gryde. Hæld det over chokoladen og blend ganachen homogen. Lad den køle i 5-10 minutter ved stuetemperatur og hæld den herefter over kagen. Stil kagen på frys eller køl.
Befri den fra kageringen og lad den gerne temperere ca. 15-30 minutter inden servering.
