Kold grød er en morgenmads-genganger hos mig. Jeg synes, at det er så dejligt nemt at lave en portion køleskabsgrød, så der er sund, nem og mættende morgenmad til et par dage. I har allerede fået opskriften på mange af mine favoritter. Ofte er det overnight oats, jeg laver. Gryn, der er vendt sammen med et mælkeprodukt, og tilsat den smagsgiver, jeg er begejstret for i øjeblikket; hindbær, chokolade, appelsinsaft eller noget helt fjerde. Opskrifterne på mine mange forskellige overnight oats og køleskabsgrød finde du her, her, her og her.

Men nu er der altså kommet en ny favorit! En kold grød med kogte perlebyg og hytteost. Lyder det lidt specielt? Jeg lover dig, at det smager fantastisk. Denne her køleskabsgrød har en helt anden konsistens end de andre overnight oats, du finder opskriften på herinde. Meget mere at tygge på og så mætter den helt fantastisk! Hytteosten gør, at grøden ikke bliver for kompakt, men giver den en lethed og dejlig smag. Sammen med en (supernem) og let-syrlig rabarberkompot, så er det et helt fantastisk morgenmåltid, lækker og let eftermiddagsmad eller en sund dessert. Lov mig at prøve den her kolde morgengrød - den smager så, så godt!

3-4 portioner
Det skal du bruge:

Rabarberkompot:

Sådan laver du en køleskabsgrød med perlebyg:
Kog perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand efter posens anvisning. Si perlebyggen for vand og lad dem køle helt af. Blend yoghurten med dadlerne (eller skær dadlerne i helt små stykker og vend dem i yoghurten). Rør perlebyg, dadel-yoghurt, hytteost, mandelsmør og vaniljepulver sammen og stil det på køl i mindst et par timer og gerne natten over.

Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 10-15 minutter til rabarberne er kogt ud. Smag til og opbevar rabarberkompotten i en lufttæt beholder på køl. Den kan holde sig små 2 uger.

Om morgenen kommer du den kolde morgengrød i en skål, topper med 1-2 spsk. med rabarberkompot og evt. hakkede mandler eller frisk frugt.

 

Overnight oats er den nemmeste morgenmad! Jeg elsker at stå op om morgenen og vide, at der venter mig en lækker portion morgenmad. Overnight oats er en af mine favoritter. Jeg er vild med, hvordan det kan varieres i det uendelige. Og så er det supernemt at lave og en sund morgenmad.

I er så mange, der flittigt bruger opskrifterne på overnight oats herinde - der ligger nemlig allerede et par stykker. Overnight oats med appelsinsaft og ingefær og så opskriften, hvor jeg har samlet fem forskellige variantioner af overnight oats, der alle er så lækker. Men derfor er der stadig plads til endnu flere opskrifter på overnight oats - eller køleskabsgrød, som jeg også flittigt kalder det.

Denne gang får du opskriften på mine tre favorit kombinationer i øjeblikket. Sommerlig og frisk hindbær, sød og cremet kokos og kakaonibs og uimodståelig choko-orange. Jeg kan ikke vælge hvilken, jeg bedst kan lide...

Det skal du bruge:
Hindbær

Choko-orange

Kokos-kakaonibs

Sådan laver du overnight oats:
Hindbær: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn) i en blender og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn i og kom dine overnight oats i en bøtte og stil på køl i mindst et par timer eller natten over.

Choko-orange: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn og kakaonibs) i en blender og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn og kakaonibs i og kom din overnight oats i en bøtte og stil på køl i mindst et par timer eller natten over.

Kokos-kakaonibs: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn og kakaonibs) i en blender og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn og kakaonibs i og kom din overnight oats i en bøtte og stil på køl i mindst et par timer eller natten over.

Note: Jeg opbevarer mine overnight oats i de her små Weck glas. De er perfekte til formålet, da låget slutter tæt, og derfor nemt kan tages med på farten. 1-2 glas er en passende morgenmad for mig.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Morgenmaden er et vigtigt måltid i vores hverdag, og bagt havregrød er en ny genganger på morgenbordet. Bagt havregrød med hindbær er den perfekte morgenmad til både hverdagsmorgenmaden og på morgenmad- eller brunchbordet i weekenden. Bagt havregrød minder i konsistensen mest om kage - og det kan jeg godt lide! Smagen er frisk og dejlig. Kombinationen af hindbær og mandelsmør sammen med den sprøde top er virkelig lækker.

Jeg laver gerne den bagte havregrød i weekenden, for så har vi nem og lækker morgenmad til de første dage i ugen. Bagt havregrød er god og sund morgenmad til børn og voksne. Jeg hapser nødde-toppen fra Ellinors portion bagt havregrød, og så spiser hun glædeligt grøden og hindbærrene. Bagt havregrød kan også bruges som et lækkert og børnevenligt eftermiddagsmåltid eller som en sundere dessert.

Det skal du bruge:

Sprød top:

Sådan laver du bagt havregrød med hindbær og sprød top:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom hindbær og vaniljepulver i bunden af et fad og vend det sammen. Kom havregryn, bagepulver, salt og mandelsmør i en skål. Rør det sammen og kom det over hindbærrene. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregrynene. I en anden skål blandes ingredienserne til toppingen. Drys det over havregrynene og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter til toppen er sprød og gylden, og havregrøden har sat sig. Nyd den bagte havregrød lun eller afkølet med yoghurt og friske bær. Grøden kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Bagt_havregroed_5Bagt_havregroed_1

Morgenmåltidet er noget, jeg ser frem til hver dag. Både fordi at jeg, at jeg er SÅ sulten, når jeg vågner, men mest af alt fordi, at det er skønt at starte dagen sammen i vores lille familie. For at gøre morgenmaden lidt mere interessant, så serverer jeg nogle gange vores frugt og chiagrød som en sund bananasplit. Ret så fint og hyggeligt. Egentligt er ingredienserne de samme, som hvis jeg lavede almindelig chiagrød, men anretningen gør bare morgenmaden lidt hyggeligere. Hvem vil ikke gerne spise en sund bananasplit til morgenmad? Næste gang jeg inviterer til brunch, så skal der helt sikkert morgenmads bananasplit med chiagrød og bær på bordet. En fin lille ide til den hyggelige brunch eller som en sund dessert.

2-4 personer
Det skal du bruge:

Sådan laver du en sund bananasplit til morgenmad:
Om aftenen blandes yoghurt, mælk, chiafrø, vanilje og hakkede mandler i en skål. Rør det sammen og lad det stå i køleskabet natten over. Om morgenen skrælles og deles bananen ned langs midten. Placer bananen i en skål og kom chiagrød i midten. Pynt med frisk frugt eller bær, kakaonibs og akaciehonning.

Tip: Vil du gerne lave en dejlig brunch med lækre og anderledes retter, så er de her nemme overnight oats og svampede bananpandekager også et hit til brunchmenuen.

Indlægget indeholder affiliatelink.

morgenmad_bananasplit_1  morgenmad_bananasplit_5

Kører du nogle gange lidt træt i din sædvanlige morgenmad? Jeg forsøger at være god til at variere min morgenmad, men helt ærligt, så spiser jeg som oftest yoghurt med hjemmelavet granola og frugt. Det smager godt, er nemt og hurtigt at lave og det holder mig mæt og tilpas længe. Men jeg elsker også, når min morgenmad består af andre ting. I weekenden spiser vi gerne hjemmebagte boller. Når jeg har møder eller en travl uge, så sørger jeg gerne for at have forberedt noget morgenmad, jeg kan tage med mig. Overnight Oats er den perfekte to-go morgenmad. Grøden kan nemt røres sammen om aftenen, og så er den klar til at blive spist eller taget med om morgenen. Overnight Oats eller køleskabsgrød er en morgenmadsfavorit herhjemme hos både Ellinor, min kæreste og jeg. Jeg har samlet fem forskellige variationer af den kolde grød til jer, som alle smager fantastisk. Smagskombinationerne er lavet ud fra fem ting, som jeg virkelig godt kan lide: cheesecake, peanutbutter, gulerodskage, bounty og bananasplit. Gør dig selv den tjeneste at smage alle fem slags – de er alle ret uimodståelige.

Opskriften tager udgangspunkt i en basisopskrift, der passer til et 160 ml Weck-glas, og så tilføjes de forskellige smagsgivere. Jeg er så glad for mine Weck-glas - de bliver brugt til så mange ting herhjemme. Marmelader, morgenmad, desserter osv. Glassene er smarte, da de har et låg, der holder tæt, og derfor kan morgenmaden eller desserten sagtens tages med på farten. Jeg spiser 1-2 stk. til morgenmad. Køleskabsgrøden kan holde sig 2-3 dage på køl.

Psst: få endnu mere inspiration på forskellige overnight oats her

Basis opskrift:

Variant Ingredienser
Cheesecake med hindbær 20 g hindbær
1 tsk. honning
½ tsk. citronskal
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Banan-Choko ½ banan
1-2 tsk. kakaonibs (jeg bruger de her kakaonibs)
Gulerodskage 10 g hakkede mandler eller nødder
¼ tsk. kanel
1 lille gulerod, skrællet og revet
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Bounty 1 tsk. kakaopulver
2 tsk. kokosmel
Peanutbutter-Choko 1 tsk. peanutbutter
1 tsk. kakaopulver (jeg elsker Valrhona kakaopulver, 100 % kakao og ingen tilsat sukker - den giver den bedste smag)


Sådan laver du sund og mættende overnight oats:
Rør alle ingredienserne sammen. Kom grøden i en skål, dæk den til og kom den i køleskabet natten over, eller minimum 3-4 timer.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

overnightoats_tekstovernight_oats_4overnightoats_11


Når det gerne må være sødt og lækkert, men helst ikke skal være alt for syndigt. Speltsnurrer med dadel-kanelfyld er bløde, søde og langt sundere end de traditionelle kanelsnurrer (som jeg nu også er helt vild med). Snurrerne er bagt udelukkende på speltmel, og så er kanelremoncen skiftet ud med store, saftige dadler, kanel, kardemomme og smør. Smørret kan du udskifte med kokosolie, hvis du foretrækker det, men jeg er nu altså en fan af smør. De sundere kanelsnurrer passer perfekt til sukkerfrie fødselsdage i daginstitutionen eller som en hyggelig lille ting i madpakken. Bag bare en stor portion – snurrerne kan sagtens fryses ned. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet, hvis du bager speltsnurrerne. De smager mindst ligeså godt som den lyse, traditionelle kanelsnurrer.

15 stk.
Det skal du bruge:

Dadel-kanelfyld – sund remonce:

Sådan bager du speltsnurrer med sundere kanelremonce:
Kom vand, mælk og gær i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel, ét æg og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1,5 time tildækket på køkkenbordet.

Mens dejen hæver, så laves den sunde remonce. Kom alle ingredienserne i en skål eller minihakker og blend det sammen til en blød og cremet masse. Hvis fyldet er for fast kan du komme lidt mere kogende vand i. Når dejen er hævet, rulles den ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør dejen med dadel-kanelfyldet over det hele. Fold 1/3 dejen ind mod midten og fold den sidste 1/3 over igen. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Rul igen dejen ud til ca. 30-60 cm. Skær dejen ud i 1 cm stykke strimler. Sno dejstrimlerne omkring fingrene. Se i videoen nedenfor, hvordan du snor kanelsnurrerne. Du skal bruge 2 strimler pr. kanelsnurre. Kom de søde snurrer på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et forsigtigt tryk, så de bliver en smule fladere. Lad dem efterhæve i 15 minutter, mens ovnen varmes op til 220 grader varmluft. Pensel de sunde kanelsnurrer med et sammenpisket æg og bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd.

Indlægget indeholder et affiliatelink.

Snurrer_speltmel Snurrer_speltmel_3

Jeg er vild med morgenmad! Morgenmaden er i min optik et super vigtigt måltid. Efter nattens faste har kroppen brug for mad, der gerne er fyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre. Derfor nyder jeg altid et godt og sundt morgenmåltid inden min dag rigtigt starter. Denne lækre og sunde chiagrød er min nye yndlings morgenmad.

Jeg kan efterhånden se et tydeligt mønster i, hvad et morgenmåltid skal kunne, for at det blive en favorit hos mig. Først og fremmest skal det være sundt og nærende. Det er vigtigt for, at jeg kan holde mig mæt længe. Derudover må det meget gerne kunne laves eller forberedes aftenen før. Det giver ekstra tid til at nyde morgenmaden om morgenen, og det sætter jeg virkelig pris på. Derfor består mine morgenmåltider lige nu af enten en portion blandet frugt, som jeg topper med hampefrø, hakkede nødder og 1 tsk. hørfrøolie om morgenen. Sund, nærende og holder mig mæt længe! Hvis jeg ikke spiser frugt, så er det ofte den glutenfrie boghvedegrød eller denne nemme chiagrød, jeg spiser til morgenmad.

Chiafrø er et lille superfood. Det har et højt indhold af protein og kostfibre, der giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover er chiafrø en rigtig god kilde til både Omega-3 og Omega-6, som er sunde fedtsyrer, vores krop har brug for. Det rigtig smarte ved chiafrø er, at det kan absorbere ca. 10 gange sin egen vægt i væske. Så derfor kan chiafrø bruges til at give en god og lækker konsistens i for eksempel grød. Jeg er vild med frøet, og jeg bruger det gerne både i sunde boller og min morgenmad.

2 portioner
Det skal du bruge:

 

Sådan laver du chiagrød:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til grøden har en ensartet konsistens. Hæld det på glas eller i en bøtte, og stil det på køl til dagen efter eller mindst i et par timer. Nyd det som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Server det gerne med noget frisk frugt på toppen.

Chiagroed-a

Chiagroed-1

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p