Overnight oats med appelsinjuice

3

Jeg glæder mig altid til at skulle spise morgenmad. Jeg har som oftest planlagt, hvad jeg skal have til morgenmad inden, at jeg går i seng. Så kan man ligesom glæde sig lidt mere, ikk? Oftest får jeg yoghurt med hjemmelavede muesli og frisk frugt, men jeg er ret god til at variere min morgenmad. Chiagrød, nemme bananpandekager og sund crumble er ofte på morgenmadsmenuen. Det er sund, mættende og nem morgenmad. Men nu er der kommet endnu en favorit herhjemme. Overnight oats med appelsinjuice, dadler og solsikkekerner. Det smager intet mindre end fantastisk. Bedst af alt er, at det skal forberedes aftenen før, så der er lynhurtig, sund og lækker morgenmad om morgenen, der ikke tager mere end to minutter at servere. Hvis du rører grøden sammen i et syltetøjsglas eller henkogningsglas, så er det nemt at tage morgenmaden med ud af døren om morgenen, hvis du har lidt ekstra travlt. Lækker to-go morgenmad, der tilmed er sund! Grøden skal stå i køleskabet natten over, så det kan også kaldes køleskabsgrød – kært barn har mange navne. Om morgenen skal du bare røre den kolde grød op med lidt yoghurt, skyr eller andet surmælksprodukt. På billedet har jeg toppet de sunde overnight oats med honningristede nødder og lidt mørk chokolade – dét var en god start på dagen.

2-3 portioner
Det skal du bruge:

 • 2 dl finvalsede havregryn (ca. 80g)
 • 2 dl appelsinjuice (saften fra 3 appelsiner)
 • 15g solsikkekerner
 • 3-4 dadler
 • Ca. 200-300g yoghurt, skyr eller andet surmælksprodukt

Sådan laver du sund overnight oats:
Skær dadlerne i mundrette stykker. Bland havregryn, solsikkekerner, dadler og appelsinjuice i en skål. Dæk den til og lad den stå i køleskabet natten over. Om morgenen blandes køleskabsgrøden med yoghurt og toppes med frisk frugt, nødder eller din favorit topping. Jeg anretter min køleskabsgrød i de her 160 ml Weck glas – det gør det nemt for mig at tage dem med på farten, da låget holder tæt, og 1-2 glas passer til et måltid for mig.

Tip: Overnight oats kan sagtens stå i køleskabet i to dage. Lav bare en stor portion, så du har nem og hurtig morgenmad til hele familien i to dage.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Overnightoats_13 Overnightoats_14Overnightoats_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Maria.

   Kom en håndfuld mandler på en tør og varm pande. Rist dem i et par minutter. Kom en lille spsk. honning ved og lad det smelte omkring mandlerne. Vend mandlerne ud på et stykke bagepapir og køl af.

   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018