Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen

8

Udover at kanelsnurrer bare smager fantastiske, så synes jeg simpelthen, at det er sådant et fint bagværk. Det snoede udseende er så flot, men det gør også noget godt rent smagsmæssigt. Masser af sprøde kanter og karamelliseret remonce. Og så er de sjove at sno – særligt hvis du tager børnene med i køkkenet. Jeg bagte en stor portion og kom dem i fryseren inden, at de blev bagt. Jeg kan fortælle, at sådan nogle lækre hjemmebagte kanelsnurrer er farlige at have i fryseren. Det lå der i hvert fald ikke ret længe… Nyd en friskbagt kanelsnurre med masser af kanelremonce til morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller glæd venner og familier, når der inviteres til fødselsdag. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke elsker en lun kanelsnurre.

10-12 stk.
Det skal du bruge:

Dej

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 500g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g havsalt
  • 10 g stødt kardemomme
  • 80 g smør
  • Fyld
  • 100g blødt smør
  • 100g rørsukker
  • 50g revet marcipan (kan udelades)
  • 10 g stødt kanel
  • 1 æg til at pensle med

Sådan bager du snaskede og lækre kanelsnurrer:
Kom mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt alle de resterende ingredienser undtagen smørret. Ælt den ved lav hastighed først. Når dejen er samlet kommes smørret i og dejen æltes ved høj hastighed til den er samlet, glat og skinnende. Æltningen tager ca. 10 minutter. Lad dejen hæve 1,5 time ved stuetemperatur med et klæde over. Mens dejen hæves laves fyldet. Pisk alle ingredienserne sammen.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen til et rektangel. Smør fyldet over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen ind og fold efter den sidste tredjedel over, så der nu er tre lag. Du kan se her hvordan. Rul dejen ud til et rektangel igen. Skær dejen i 1,5 cm strimler. Hver strimmel drejes, så der bliver 6-7 snoninger. Sno dejstrimlen omkring din tommel- og pegefinger. Hiv enden af dejstrimlen ned i hullet, der er skabt, når dejen snoes om dine fingre. Kom den færdigsnoet kanelsnurre på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad kanelsnurrerne efterhæve, mens ovnen varmer op. Pisk et æg sammen og pensel kanelsnurrerne. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Tip: Bag bare en stor portion – kanelsnurrer er velegnet til at blive frosset ned. Frys kanelsnurrerne ned inden efterhævning og bagning. Kanelsnurrerne kan enten tøes op natten over i køleskabet eller bages direkte fra frost.

Kanelsnurrer_5Kanelsnurrer_1 Kanelsnurrer_2  Kanelsnurrer_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. […] Hjemmebagte kanelsnurrer er en klassiker! Den søde bolle, med en sprød skorpe og dejlig smag af kanel. Jeg er vild med det. Men jeg er mindst ligeså vild med de her søde vaniljesnurrer med skøn remonce. Den perfekte eftermiddagsbolle til en hyggelig kop kaffe. Snurrerne er snoet på en lidt anderledes måde, end den klassiske kanelsnurrer, og jeg synes, at de bliver så fine. Dejen er fyldt med små vaniljeprikker og proppet med remonce, som bare gør vaniljesnurreren helt fantastisk. Bag vaniljesnurreren til en hyggelig morgenmad, brunch eller eftermiddag. Den passer til det hele. […]

  2. Sara

    Hej, jeg skal bage disse lækre snurrer til min datters fødselsdag. Jeg vil gerne lave dem et par dage før. Hvor længe skal de have i ovnen hvis de kommer fra frost eller køleskab? 🙂

    1. Hej Sara.
      Hvis du fryser dem rå, så kan du lade dem tø op i køleskabet natten over. Så skal du bage dem efter anvisningen. Hvis de er frosne, så skal de nok have et par minutter mere 🙂

      Jeg håber, at de bliver en succes til din datters fødselsdag!

    1. Hej Stine
      Nej, det kan du desværre ikke. Så ender du med snurrer, der er hævet for meget og falder sammen. Du kan til gengæld godt lave dem i god tid, fryse dem ned rå, og så lade dem tø op natten over i køleskabet. Så kan du bage dem helt friske om morgenen 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018