Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen

Udover at kanelsnurrer bare smager fantastiske, så synes jeg simpelthen, at det er sådant et fint bagværk. Det snoede udseende er så flot, men det gør også noget godt rent smagsmæssigt. Masser af sprøde kanter og karamelliseret remonce. Og så er de sjove at sno - særligt hvis du tager børnene med i køkkenet. Jeg bagte en stor portion og kom dem i fryseren inden, at de blev bagt. Jeg kan fortælle, at sådan nogle lækre hjemmebagte kanelsnurrer er farlige at have i fryseren. Det lå der i hvert fald ikke ret længe… Nyd en friskbagt kanelsnurre med masser af kanelremonce til morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller glæd venner og familier, når der inviteres til fødselsdag. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke elsker en lun kanelsnurre.

10-12 stk.
Det skal du bruge:

Dej

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg (1 æg til dejen + 1 æg til at pensle med)
  • 500g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g havsalt
  • 5 g stødt kardemomme
  • 80 g smør

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 50 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 50 g revet marcipan (kan udelades)
  • 10 g stødt kanel

Sådan bager du snaskede og lækre kanelsnurrer:
Kom mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt alle de resterende ingredienser undtagen smørret. Ælt dejen ved lav hastighed først. Når dejen er samlet kommes smørret i, og dejen æltes ved høj hastighed, til den er samlet, glat og skinnende. Æltningen tager ca. 10 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm først og så et viskestykke, og lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur. Mens dejen hæver, laves fyldet. Alle ingredienserne til fyldet kommes i en skål og piskes grundigt sammen.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel. Smør fyldet over hele dejen. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold derefter den sidste 1/3 ind over, så der nu er tre lag. Du kan se her hvordan. Rul dejen ud til et rektangel igen. Skær dejen i 1,5 cm brede strimler. Hver strimmel drejes, så der bliver 6-7 snoninger. Sno dejstrimlen omkring din tommel- og pegefinger. Hiv enden af dejstrimlen ned i hullet, der er skabt, når dejen snos om dine fingre. Hvis du synes at det lyder lidt besværligt med snoningen, så kan du her få vist en video af, hvordan du gør. Kom de færdigsnoede kanelsnurrer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad kanelsnurrerne efterhæve, mens ovnen varmer op. Pisk et æg sammen og pensl kanelsnurrerne. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Tip: Bag bare en stor portion – kanelsnurrerne er velegnede til at fryse ned. Frys kanelsnurrerne inden efterhævning og bagning. Kanelsnurrerne kan enten tøs op natten over i køleskabet eller bages direkte fra frost.

Kanelsnurrer_5Kanelsnurrer_1 Kanelsnurrer_2  Kanelsnurrer_8

13 comments on “Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen”

  1. Hej, jeg skal bage disse lækre snurrer til min datters fødselsdag. Jeg vil gerne lave dem et par dage før. Hvor længe skal de have i ovnen hvis de kommer fra frost eller køleskab? 🙂

    1. Hej Sara.
      Hvis du fryser dem rå, så kan du lade dem tø op i køleskabet natten over. Så skal du bage dem efter anvisningen. Hvis de er frosne, så skal de nok have et par minutter mere 🙂

      Jeg håber, at de bliver en succes til din datters fødselsdag!

    1. Hej Stine
      Nej, det kan du desværre ikke. Så ender du med snurrer, der er hævet for meget og falder sammen. Du kan til gengæld godt lave dem i god tid, fryse dem ned rå, og så lade dem tø op natten over i køleskabet. Så kan du bage dem helt friske om morgenen 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hej Cathrine. De ser lækre ud. Må jeg spørge, om mælken skal lunes inden gæren kommer i? Der plejer man jo, men når du ikke skriver det direkte bliver jeg i tvivl. Tak for an super hjemmeside.

    Ps - kommentarfeltet ser lidt underligt ud på min Samsung smartphone. Der står ikke noget ved felterne, så jeg ved ikke hvad jeg skal skrive hvor. Har prøvet flere browsere med samme problem.

  3. Hej igen - har lige bagt dem med lunkent mælk og de er perfekte! Tak for en dejlig og nem opskrift 🙂

    Har dog stadig samme problem med formularen, også her i desktop browser. Det er uklart, hvor man skal skrive sin mail og navn 🙂

  4. Hej Sofie

    Jeg bruger kold mælk, når jeg laver deje, der skal æltes længe. For at undgå, at dejen bliver for varm under æltning. Men du kan gøre, som du foretrækker 🙂

    Tak - det tjekker jeg lige op på.

    God bagelyst,
    Cathrine

  5. Hej Louise
    Her hæver dejen længere tid end kardemommesnurrerne først.
    Dejen i kanelsnurrerne bliver lidt mere tæt og dej - hvorimod dejen i kardemommesnurreren er mere luftig og gærbolle-lignende.

    God bagelyst,
    Cathrine

    1. Hej Mette

      Ja, du kan godt prøve, men det kræver nogle gode armkræfter at ælte den dej. Jeg ville gå med slap and fold metoden og et par foldninger.

      God bagelyst,
      Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT