Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen

Udover at kanelsnurrer bare smager fantastiske, så synes jeg simpelthen, at det er sådant et fint bagværk. Det snoede udseende er så flot, men det gør også noget godt rent smagsmæssigt. Masser af sprøde kanter og karamelliseret remonce. Og så er de sjove at sno - særligt hvis du tager børnene med i køkkenet. Jeg bagte en stor portion og kom dem i fryseren inden, at de blev bagt. Jeg kan fortælle, at sådan nogle lækre hjemmebagte kanelsnurrer er farlige at have i fryseren. Det lå der i hvert fald ikke ret længe… Nyd en friskbagt kanelsnurre med masser af kanelremonce til morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller glæd venner og familier, når der inviteres til fødselsdag. Jeg har endnu ikke mødt én, der ikke elsker en lun kanelsnurre.

10-12 stk.
Det skal du bruge:

Dej

 • 2,5 dl mælk
 • 25 g gær
 • 2 æg (1 æg til dejen + 1 æg til at pensle med)
 • 500g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 5 g havsalt
 • 5 g stødt kardemomme
 • 80 g smør

Fyld

 • 100 g blødt smør
 • 50 g rørsukker
 • 50 g brun farin
 • 50 g revet marcipan (kan udelades)
 • 10 g stødt kanel

Sådan bager du snaskede og lækre kanelsnurrer:
Kom mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt alle de resterende ingredienser undtagen smørret. Ælt dejen ved lav hastighed først. Når dejen er samlet kommes smørret i, og dejen æltes ved høj hastighed, til den er samlet, glat og skinnende. Æltningen tager ca. 10 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm først og så et viskestykke, og lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur. Mens dejen hæver, laves fyldet. Alle ingredienserne til fyldet kommes i en skål og piskes grundigt sammen.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel. Smør fyldet over hele dejen. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold derefter den sidste 1/3 ind over, så der nu er tre lag. Du kan se her hvordan. Rul dejen ud til et rektangel igen. Skær dejen i 1,5 cm brede strimler. Hver strimmel drejes, så der bliver 6-7 snoninger. Sno dejstrimlen omkring din tommel- og pegefinger. Hiv enden af dejstrimlen ned i hullet, der er skabt, når dejen snos om dine fingre. Hvis du synes at det lyder lidt besværligt med snoningen, så kan du her få vist en video af, hvordan du gør. Kom de færdigsnoede kanelsnurrer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Lad kanelsnurrerne efterhæve, mens ovnen varmer op. Pisk et æg sammen og pensl kanelsnurrerne. Bag dem i ca. 10.15 minutter til de er gyldne.

Tip: Bag bare en stor portion – kanelsnurrerne er velegnede til at fryse ned. Frys kanelsnurrerne inden efterhævning og bagning. Kanelsnurrerne kan enten tøs op natten over i køleskabet eller bages direkte fra frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

36 comments on “Hjemmebagte kanelsnurrer – de bedste af slagsen”

 1. Hej 🙂
  Jeg har lovet køkkendamen på mit arbejde at bage kanelsnurrer til hendes fødselsdag på mandag. De skal være klar omkring kl. 12, men jeg kan ikke lave dej mm på dagen.
  Hvad ville du tænker var bedst:
  1: at snor dem, fryse dem, og så tage dem frosne med på arbejde, sætte dem til optøning i køleskabet og låne ovnen og bage dem inden spisningen?
  2: lave dem helt færdige dagen før og tage dem med på arbejde, give dem en hurtigt tur i ovnen inden spisning?

 2. Hej Cathrine,
  Jeg har i dag bagt mine første kanelsnurrer. De blev lækre men små og der blev dobbelt så mange som der “skulle” blive så jeg må på den igen ☺️ Mit spørgsmål er: kan jeg bruge målet ca 30 x 30 cm fra snurrer med birkes som rettesnor næste gang?
  Mange hilsner
  Trine

  1. Hej Frk. T

   Alt gærbagværk er bare bedst friskbagt. Men hvis gerne vil nyde dem som friskbagte dagen efter, så kan du stænke dem med lidt vand og lune dem inden servering 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Kan anbefale at bruge sukkerlagen fra opskriften med de koldhævede kanelsnurrer - 50 g sukker og 50 g kogende vand der bliver penslet over. Det giver lige prikken over i'et 🙂

  De er vanvittigt gode - 1000x bedre end almindelige kanelsnegle.

  1. Hej Frederikke

   TUSIND tak! Det er skønt at høre, at du er glad for opskriften på mine kanelsnurrer. Sukkerlage er nemlig en virkelig god ide!

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Charlotte

   Både ja og nej. Det kræver en helt anden fremgangsmåde, men hvis du har tjek på din surdej, så kan du 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej Cathrine.

  Jeg har lige bagt dine snurrer, men jeg synes dejen bliver meget klistret ved æltning. Jeg kørte den på 5 på kenwood. Ville du tilsætte mere mel eller giver det sig når den stilles til hævning?

  Mvh Louise

  1. Hej Louise

   Jeg ville have æltet dejen noget længere - det gør, at dejen får tid til at opsuge væsken, og den derfor bliver meget mindre klistret.

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Jeg lavede dem her, og de blev SÅ gode! Og jeg lavede dobbelt og smed halvdelen (ubagt) i fryseren, til en anden gang hvor det skal gå hurtigt. KÆMPE anbefaling! Så lækre, tilpasse snaskede og dejlig nem opskrift. Mmmm.

 6. Hej Cathrine

  Jeg skal bage disse til på onsdag. Blev dog i tvivl om ovntemperaturen, da der står 220 grader varmluft i din bog 'Bagværk', mens der står 200 grader varmluft i denne opskrift. Hvad giver det bedste resultat? 🙂

  Er vild med det du laver, og så glad for at have fået begge dine bøger i julegave ✨

  De bedste hilsner
  Katrine

 7. Hej Cathrine,

  Tak for denne fantastiske opskrift på kanelsnurrer. Alle jeg har bagt dem til har spurgt efter opskriften og da jeg tog dem med til mit klatrehold, da det var min tur på kagelisten var alle enormt begejstrede. 🤩

  Bedste hilsner,
  Sarah

 8. Hej Cathrine
  Skal snurrerne efterhæve når de har været frosset, inden de bages?
  Tak for mange lækre opskrifter 😋

  1. Hej Mette

   Du kan lade dem tø op i køleskabet natten over - mens ovnen varmer op, så lad dem gerne stå ved stuetemparatur.

   Meeen - hvis du pludselig får lyst til en snurrer, så kan de altså også bages direkte fra frost. De vil stadig blive rigtig gode 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Mette

   Ja, du kan godt prøve, men det kræver nogle gode armkræfter at ælte den dej. Jeg ville gå med slap and fold metoden og et par foldninger.

   God bagelyst,
   Cathrine

 9. Hej Louise
  Her hæver dejen længere tid end kardemommesnurrerne først.
  Dejen i kanelsnurrerne bliver lidt mere tæt og dej - hvorimod dejen i kardemommesnurreren er mere luftig og gærbolle-lignende.

  God bagelyst,
  Cathrine

 10. Hej Sofie

  Jeg bruger kold mælk, når jeg laver deje, der skal æltes længe. For at undgå, at dejen bliver for varm under æltning. Men du kan gøre, som du foretrækker 🙂

  Tak - det tjekker jeg lige op på.

  God bagelyst,
  Cathrine

 11. Hej igen - har lige bagt dem med lunkent mælk og de er perfekte! Tak for en dejlig og nem opskrift 🙂

  Har dog stadig samme problem med formularen, også her i desktop browser. Det er uklart, hvor man skal skrive sin mail og navn 🙂

 12. Hej Cathrine. De ser lækre ud. Må jeg spørge, om mælken skal lunes inden gæren kommer i? Der plejer man jo, men når du ikke skriver det direkte bliver jeg i tvivl. Tak for an super hjemmeside.

  Ps - kommentarfeltet ser lidt underligt ud på min Samsung smartphone. Der står ikke noget ved felterne, så jeg ved ikke hvad jeg skal skrive hvor. Har prøvet flere browsere med samme problem.

 13. Hej, kan man koldhæve dejen natten over, så de er lige til at lave og putte i ovnen om morgenen? ☺️

  1. Hej Stine
   Nej, det kan du desværre ikke. Så ender du med snurrer, der er hævet for meget og falder sammen. Du kan til gengæld godt lave dem i god tid, fryse dem ned rå, og så lade dem tø op natten over i køleskabet. Så kan du bage dem helt friske om morgenen 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 14. Hej, jeg skal bage disse lækre snurrer til min datters fødselsdag. Jeg vil gerne lave dem et par dage før. Hvor længe skal de have i ovnen hvis de kommer fra frost eller køleskab? 🙂

  1. Hej Sara.
   Hvis du fryser dem rå, så kan du lade dem tø op i køleskabet natten over. Så skal du bage dem efter anvisningen. Hvis de er frosne, så skal de nok have et par minutter mere 🙂

   Jeg håber, at de bliver en succes til din datters fødselsdag!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT