Overnight oats - tre favoritter

Overnight oats er den nemmeste morgenmad! Jeg elsker at stå op om morgenen og vide, at der venter mig en lækker portion morgenmad. Overnight oats er én af mine favoritter. Jeg er vild med, hvordan det kan varieres i det uendelige. Og så er det supernemt at lave og en sund morgenmad.

I er så mange, der flittigt bruger opskrifterne på overnight oats herinde - der ligger nemlig allerede et par stykker. Overnight oats med appelsinsaft og ingefær og så opskriften, hvor jeg har samlet fem forskellige variationer af overnight oats, der alle er så lækre. Men derfor er der stadig plads til endnu flere opskrifter på overnight oats - eller køleskabsgrød, som jeg også flittigt kalder det.

Denne gang får du opskriften på mine tre favoritkombinationer i øjeblikket. Sommerlige og friske hindbær, sød og cremet kokos og kakaonibs og uimodståelig choko-orange. Jeg kan ikke vælge hvilken én jeg bedst kan lide...

Det skal du bruge:
Hindbær

 • 50 g hindbær
 • 200 g naturel yoghurt, skyr eller tykmælk
 • 15 g chiafrø (jeg bruger de her chiafrø)
 • 5 mandler
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 1 tsk. honning
 • 1 dadel
 • 1 tsk. citronsaft
 • 20 g havregryn

Choko-orange

 • 250 g naturel yoghurt, skyr eller tykmælk
 • 15 g chiafrø (jeg bruger de her chiafrø)
 • 1 spsk. kakaopulver (brug gerne en af god kvalitet uden tilsat sukker - jeg bruger Callebaut 100% kakaopulver)
 • 1 tsk. honning
 • 1-2 spsk. appelsinsaft
 • 1 tsk. appelsinskal, fintrevet
 • 1 dadel
 • 5 mandler
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 20 g havregryn
 • 1-2 tsk. kakaonibs (jeg bruger de her kakaonibs)

Kokos-kakaonibs

Sådan laver du overnight oats:
Hindbær: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn) i en blender, og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn i og kom dine overnight oats i en bøtte, og stil den på køl i mindst et par timer eller natten over.

Choko-orange: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn og kakaonibs) i en blender, og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn og kakaonibs i og kom dine overnight oats i en bøtte, og stil den på køl i mindst et par timer eller natten over.

Kokos-kakaonibs: Kom alle ingredienserne (undtagen havregryn og kakaonibs) i en blender, og blend til det er cremet og homogent. Rør havregryn og kakaonibs i og kom dine overnight oats i en bøtte, og stil den på køl i mindst et par timer eller natten over.

Note: Jeg opbevarer mine overnight oats i små 140 ml Weck glas. De er perfekte til formålet, da låget slutter tæt, og derfor nemt kan tages med på farten. 1-2 glas er en passende morgenmad for mig.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 comments on “Overnight oats - tre favoritter”

 1. Hej Cathrine

  Er det korrekt, at der kun skal 20 g havregryn til 200 g yoghurt i opskriften med hindbær? Jeg synes ikke det lyder af så meget.

  Mvh. Jacob

  1. Hej Jacob

   Ja, opskrifterne er helt korrekte. Du kommer også chiafrø i, der suger en del væske. Så hvis du kommer mere havregryn i end angivet, så bliver din overnight oats tør.

   God fornøjelse,
   Cathrine

 2. Hej søde surdejs guru 😀
  Kan man lave til 2-3 af gangen? (Tænker holdbarhed og at spare tid i køkkenet) Har i dag fået den med hindbær til morgenmad og det er helt sikkert et måltid jeg vil fortsætte med! Jeg har undladt dadlen og har et morgen måltid på 340 kacl der mætter rigtig godt 😀 Tak for den!

  1. Hej Sissel

   Det har jeg ikke læst om nogle steder, at det ikke skulle være ok? 🙂 Del gerne, hvis du ved noget 🙂

   Det er korrekt, at små børn ikke skal have for meget protein, som chiafrø er rige på. Men da vi spiser meget lidt kød, så er chiafrøene et fint supplement. Mængden, som Karl Hugo får (han er 1,5 år) er dog relativt begrænset 🙂

   God dag,
   Cathrine

  1. Hej Nicole
   Ja, det kan laves med frosne hindbær. MEN! Fødevaresyrelsen fraråder, at man spiser frosne bær, der ikke har fået et opkog, da de kan være fyldt med bakterier, der kan give maveonde.

   Jeg bruger friske hindbær, når de er i sæson, og ellers bruger jeg frosne hindbær, som jeg har kogt i 1 minut. Dem kommer jeg i en bøtte og opbevarer på køl i de dage, det tager mig at bruge dem 🙂

   God fornøjelse,
   Cathrine

  1. Hej Linea
   Ja, det kan laves med frosne hindbær - både som frosne og optøet. MEN! Fødevaresyrelsen fraråder, at man spiser frosne bær, der ikke har fået et opkog, da de kan være fyldt med bakterier, der kan give maveonde.

   Jeg bruger friske hindbær, når de er i sæson, og ellers bruger jeg frosne hindbær, som jeg har kogt i 1 minut. Dem kommer jeg i en bøtte og opbevarer på køl i de dage, det tager mig at bruge dem 🙂

   God fornøjelse,
   Cathrine

 3. Hej Cathrine
  Gør det nogen forskel om man bruger mandler eller ej? Det ser super lækkert ud men med nøddeallergi er mandler et no go.

 4. Hej Camilla.

  Nej, chiafrø bliver ikke opløst. Jeg foretrækker at blende min chiagrød, da chiafrøene på den måde bliver mindre og køleskabsgrøden mere cremet i konsistensen.

  Jeg rører min overnight oats sammen i en skål. Nogle gange anretter jeg grøden i glas - både for finhed- og hyggens skyld. Andre gange lader jeg bare grøden være i skålen, jeg har rørt den sammen i, og tager en portion derfra om morgenen.

  Det er ikke afgørende hvilken beholder, du rører grøden sammen i 🙂

 5. Hej Christine.
  Har prøvet at lave disse. Smagen er fin. Meeen chiafrøene bliver slet ikke "opløst",hvorfor?
  Og skal det laves i glas? Kan man ikke bare i en bøtte, eller er der så for meget loft til det ikke bliver ordenligt?

 6. Hvor mange glas bruger du pr portion? Tænker hvor meget glassene skal fyldes, når chia jo vokser 😐 🙂 ?

  1. Hej Lotte.

   Jeg blander altid grøden i en lille skål, da jeg ellers synes, at det kan være svært at undgå at "gratte" glassene for meget til. Når grøden er rørt sammen, så fordeler jeg det i glassene.

   Så jeg ved desværre ikke helt, hvor mange glas, jeg bruger til en portion. Men omkring 6 stk er mit bedste bud 🙂

 7. Tak, jeg blev bare i tvivl, fordi glassene ser så store ud på dine billeder :oD Glæder mig til at smage alle varianterne af den lækre morgenmad.

  1. Hej Anne.

   Ja, det er 160 ml. Jeg har lagt et direkte link til, hvor jeg har købt mine glas, hvis du har svært ved at finde dem 🙂

   Hav en dejlig dag,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT