Oksekødsdeller på spyd – børnevenlig madpakke og familievenlig aftensmad

Hvis madpakken ikke (altid) skal ende med at indeholde en klapsammen-rugbrød med ost, så er fidusen herhjemme, at vi laver en lidt større portion aftensmad, så der også er til madpakken dagen efter. Det fungerer virkelig godt, og det gør madpakken meget nemmere at lave og lækre at åbne op for dagen efter. Én af de ting, som vi ofte får herhjemme til aftensmad er oksekødsdeller. De er hurtige og nemme at lave, en favorit hos både store og små, og så kan de serveres med alt muligt forskelligt. Pasta med tomatsovs, pitabrød, wraps, ris og nudler. Så nemt og lækkert, og så er de helt perfekte i madpakken.

Den her børnevenlige madpakke består af fuldkornsnudler, grøntsager og oksekødsdeller. Madpakken tog tre minutter at lave, da vi havde spist aftensmad, og dét er altså rart. Til aftensmad kan du servere nudlerne stegt med fintsnittet grøntsager, limesaft og edamamebønner. Hvis du skal servere maden for børn, så vil jeg anbefale dig at servere grøntsagerne i hver sin skål, så maden er overskuelig og ikke blandet sammen. Hvis nudlerne skal med i madpakken kan du tage lidt fra inden, at du steger dem på panden, og komme friske grøntsagsstave i madpakken.

Det skal du bruge:

  • 400 g hakket oksekød
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. rasp
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 fed hvidløg
  • Chili efter behag
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Smør og olivenolie til at stege i

Derudover:

  • Nudler
  • Gulerod
  • Rød peberfrugt
  • Edamamebønner
  • Sesamfrø
  • Limesaft
  • Soya

Sådan laver du oksekødsdeller på spyd med nudler og grøntsager:
Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen og stil det på køl i en halv time, så farsen kan hvile og samle sig. Form farsen til små kugler. Smelt smør og olivenolie på en pande. Brun oksekødsdellerne på alle sider. Skru ned for varmen og steg dellerne yderlig 5-10 minutter til de er gennemstegte.

Kog nudler efter anvisning på pakken. Skær gulerødder og peberfrugt i tynde strimler. Blancher edamamebønnerne. Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i få minutter til de popper. Rør rundt og hold godt øje, så de ikke brænder på. Server grøntsager og nudler for sig, eller steg det kort på panden og bland det sammen med soja, limesaft og drys med ristede sesamfrø.

Tip: Oksekødsdellerne kan sagtens fryses. Lav gerne en stor portion, så du har til nem aftensmad og sunde og lækre madpakker.

oksekoedsdeller_madpakke_2 oksekoedsdeller_madpakke_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p