Jeg er fan af crumblekager. De kan varieres i det uendelige med de frugter, der er i sæson. Denne crumble er lavet med sprøde og søde Clara Friis pærer, god mørk chokolade og en dejlig smuldredej. Den er hurtig at lave, og så kan du vælge at servere den med en god vaniljeis, cremefraiche eller en letpisket flødeskum. Pærecrumblen smager også rigtigt godt kold, så den kan sagtens laves dagen i forvejen. Prøv den – den er så god!
4 personer
Det skal du bruge:
- 3 pærer
- 70g mørk chokolade
Smuldredej:
- 50g hvedemel
- 50g mandelmel
- 50g havregryn
- 100g rørsukker
- 125g koldt smør
Sådan laver du en pærecrumble:
Smør en tærteform med en smule smør. Skær pærerne ud i mundrette stykker og spred dem ud i bunden af formen. Hak chokoladen og drys den udover pærerne. Bland hvedemel, mandelmel, havregryn og rørsukker i en skål. Smuldre smørret sammen med de tørre ingredienser til du har en samlet masse. Smuldre crumbledejen på toppen af chokoladen og pærerne. Bag pærecrumblen i ovnen ved 180grader i ca. 20-25 minutter.
Hej Cathrine
Dejen bliver en blød masse, ikke en smuldredej. Har fulgt opskriften.
Vh Helle
Hej Helle
Det er jeg ærgerlig over at høre. Det er min yndlings opskrift på crumbledej, og det er altid den, jeg selv bruger, når jeg skal lave crumble. Jeg har ikke været nærig med smørret i den her opskrift - det medgiver jeg gerne, men det skulle nu gerne være en dej, der er mulig at smuldre henover kagen.
Hvilket smør brugte du? Det er vigtigt, at det kommer lige fra køleskabet.
Jeg håber, at din crumble smagte godt, trods alt.
Cathrine
[…] der forsøger at holde sig fra tilsat sukker, så måtte jeg forsøge mig med noget andet, end min sædvanlige crumbledej. Det blev til den her nemme rabarbercrumble uden tilsat sukker og fri for […]
Hej
Jeg skal prøve den pærecrumbel på søndag når vi skal have gæster men vil høre om det er muligt at lave den dagen før(uden at bage den) og så bare bage den når gæsterne er her?
Den ser umådelig lækker og nem ud.
Med venlig hilsen
Inga
Hej Inga.
Ja, du kan sagtens lave den dagen før. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den på køl, så er den klar til at blive bagt, når du får gæster :).
Den smager virkelig også rigtigt godt!
God bagelyst,
Cathrine