Rabarbercrumble – glutenfri og uden tilsat sukker

Med haven fyld af fine røde rabarber og køleskabet fyldt med bløde dadler, så havde den her lækre rabarbercrumble næsten lavet sig selv. Næsten.. Ideen og lysten til kage var i hvert fald skabt. Crumble er, som jeg tidligere har fortalt, én af mine yndlings kager.  Jeg er vild med, når en kage indeholder sprødt, blødt, sødt og syrligt – og det kan en crumble. Men da jeg fik besøg af min farmor, som ikke tåler gluten, og min farfar der forsøger at holde sig fra tilsat sukker, så måtte jeg forsøge mig med noget andet, end min sædvanlige crumbledej. Det blev til den her nemme rabarbercrumble uden tilsat sukker og fri for gluten.

Heldigvis blev denne her rabarbercrumble lige så lækker, som jeg håbede. Og som en crumble skal være. Du kan bruge rabarber eller bær – eller en blanding. Den sunde rabarbercrumble smagte dejligt, da den var lun, men jeg synes faktisk, at den smagte endnu bedre, da den havde stået en dag eller to. Så bag bare kagen i god tid.

Det skal du bruge:

  • 200 g rabarber
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 75 g dadler uden sten
  • 50 g smør
  • 125 g glutenfri havregryn
  • 25 g mandelmel
  • 25 g mandler, grofthakkede
  • 1 nip salt

Sådan bager du en sundere rabarbercrumble:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rengør raberberne. Snit dem fint og vend dem med honning og vaniljepulver i et fad. Blend dadler og smør sammen til en homogen masse. Bland det sammen med havregryn, mandelmel, grofthakkede mandler og salt. Smuldre dejen over rabarberne. Bag crumblen i ca. 20 minutter til crumbledejen er bagt og gylden. Server kagen med lidt yoghurt rørt med vaniljepulver.

Rabarbercrumble_1 Rabarbercrumble_2 Rabarbercrumble_feat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Rabarbercrumble – glutenfri og uden tilsat sukker”

  1. Hvor meget smør skal der i? Tror måske, du har glemt at skrive det på ingredienslisten 😉

    1. Hej Frederikke.
      Den var vist smuttet i farten. Der skal bruges 50 g smør. Opskriften er rettet til nu. Tak for at gøre mig opmærksom på det. Hav en god aften.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT