Her får du en opskrift på en hjemmebagt kage, der (næsten) ikke kan gå galt. Kagen er supernem at bage, så her kan alle være med. Måske du kan lokke børnene i køkkenet og bage kage til dig? Det ville da være skønt. Jeg er vild med kombinationen af citron og blå birkes. En sød kage med syre og friskhed fra citron og knas og sprødhed fra birkes. Citron og birkes fungerer også perfekt i sunde pandekager, skulle jeg hilse at sige. Kagen er dejlig svampet og smager altid af et stykke mere. Pund-til-pund kage er den perfekte fredagskage, da den sagtens kan nå at blive bagt til eftermiddagskaffen, når man kommer hjem fra arbejde og gerne vil nyde lidt ekstra, at weekenden er begyndt.
Det skal du bruge:
- 125g blødt smør
- 125g sukker
- 3 æg
- 125g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 25g blå birkes
- Saften fra ½ citron
- Skal fra 1 citron
Sådan bager du en nem citronkage med birkes:
Tænd ovnen på 180 grader over-under varme. Pisk sukker og smør sammen til det er let og lyst. Kom citronskal, citronsaft, birkes og æg i og rør sammen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt ned i dejen. Rør dejen godt sammen til den er homogen. Hæld dejen i en lille springform på 13cm. Bag kagen i ca. 20 minutter. Tjek om dejen er færdig ved at stikke en kniv i midten af kagen – der skal ikke hænge dej ved kniven. Jeg pyntede kagen med hvid chokolade.
Hvis man ikke har så lille en springform. Kan den så laves i en rugbrødsform
Der bør vel ikke være noge ti vejen for at lave dobbelt portion og bruge en form på 21cm? 🙂
Så absolut ikke! Kagen er så god, at dobbelt portion kun er en god ide 🙂