Salat med bagt blomkål, ærtepuré og friske hasselnødder

Som oftest består min frokost af hjemmebagt rugbrød eller en grov salat. Som jeg tidligere har nævnt, så er jeg vild med kål. Blomkål, spidskål, grønkål, rosenkål… Jeg kan lide dem alle. Kål er super sundt – fyldt med masser af kostfibre, vitaminer og mineraler. Derfor er de perfekte i salater, da de udover velsmag også bidrager med vigtige næringsstoffer og giver en god mæthed.

Forleden dag lavede jeg bagt blomkål til aftensmad. Vi fik ikke spist det hele, og derfor kunne jeg dagen efter lave en rigtig lækker salat til frokost. Sæsonen for friske hasselnødder er lige nu, og jeg havde en lille bakke til at stå, som bare ventede på at blive nydt. Når jeg laver salater forsøger jeg altid at tænke i, at de fem grundsmage gerne skal være repræsenteret i den færdige salat. Dermed bliver alle ens smagsløg tilfredsstillet, når man nyder salaten, og det sikrer som oftest en rigtig god smagsoplevelse.
Friske hasselnødder kan plukkes i mange læhegn og haver. Hvis du har en troldhassel til at stå i haven, så kan du også være heldig, at den har flotte hasselnødder, du kan nyde. Ellers kan de købes hos velassorteret grønthandler.

Det skal du bruge:

  • 1 bagt blomkål (se her hvordan du bager dit blomkål)
  • Friske tomater
  • Hasselnødder – både friske og tørret kan bruges
  • Balsamico (jeg brugte en glace, der er lidt tykkere i konsistensen end almindelig balcamico)
  • 150g frosne ærter
  • 1 lille fed hvidløg
  • Wasabi (mængde svarende til en ært) Kan udskiftes med frisk eller tørret chili
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

 

Sådan laver du en sund og velsmagende salat:
Start med at bage dit blomkål, hvis du ikke allerede har gjort det. Find opskriften på bagt blomkål her. Herefter laver du den sunde ærtepuré. Kom de frosne ærter i en skål. Kog lidt vand og hæld det over ærterne. Lad det trække 1-2 minutter og hæld herefter vandet fra ærterne. Kom hvidløg, wasabi, citronsaft, olivenolie og lidt salt og peber i. Blend alle ingredienserne sammen til en lækker ærtepuré.

Skær det bagte blomkål ud i buketter. Læg det på et fad og pynt herefter med tomater, ærtepuré, friske hasselnødder og balsamico. Server salaten enten lun eller kold til et dejligt stykke kylling eller frisk fisk. Eller nyd den til frokost sammen med et nykogt æg.

Salat_blomkael-2

Salat_blomkael-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT