De flotte, røde rabarberstængler titter frem, når nu sommeren nærmer sig. Og jeg elsker rabarber. Man kan lave så mange skønne ting med de syrlige rabarbere. Én af de ting, som jeg altid skal lave med rabarber er rabarbersaft. En helt dybrød, vaniljeprikket, sød saft, hvor man stadig kan smage rabarberens skønne syrlighed. Jeg er vild med det! Det er super lækkert blandet op med vand og isterninger, men det gør sig virkelig også godt blandet op med lidt vodka og danskvand, når den danske sommer skal nydes på terrassen. Hvis du ikke selv har rabarber i haven, så spørg venner og familie, om de skulle have nogle, du kan få – der er så mange, der har rabarber i haven, der ikke bliver brugt. Men ellers er det også muligt at købe flotte, økologiske rabarber hos din grønthandler. Rigtigt god fornøjelse!
Det skal du bruge til ca. 2 liter rabarbersaft:
- 1kg rabarber
- 1,5 liter vand
- Ca. 400g rørsukker
- ½ vaniljestang
- Evt. atamon
Sådan laver du din egen rabarbersaft:
Rens rabarberne og fjern bladene. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vandet og lad det simre i ca. 30-45 minutter til rabarberne er helt kogt ud. Kom det op i en si, så saften kan løbe fra. Lad det gerne stå og trække i minimum en time, så du får så meget saft med som muligt. Kom saften tilbage i gryden. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med noget af sukkeret, så vaniljekornene skilles ad. Kom vaniljestangen, sukkeret og vaniljesukkeret op i rabarbersaften. Lad det koge op og smag saften til med mere sukker, hvis du ønsker det sødere. Tilsæt atamon, der passer til din portion, hvis du ikke får det drukket inden for en uges tid. Kom rabarbersaften på helt rengjorte og atamonskyllet flasker. Rabarbersaften skal blandes op med vand, før du nyder et glas.
Tip: Rabarberkødet, som drænes for saften, kan sagtens bruges til at lave en lækker rabarberkompot. Kom kødet i en gryde, tilsæt vand efter behov og smag til med vanilje og sukker. Hæld på skoldet glas og opbevar på køl.
Hej Cathrine
Wow ser lækkert ud!
Har du prøvet at bruge saften til dinks eller cocktails? Tænker på at lave en rabarber margarita, overvejer at bruge din opskrift her.
Hej Anders
Den her hjemmelavede rabarbersaft er FANTASTISK i drinks 🙂 Jeg er rigtig glad for den i Gin & Tonics.
God bagelyst,
Cathrine
Tak for svar - så vil jeg da glæde mig til at jeg kan bruge min rabarber i haven 🙂
[…] du mange rabarber, så skal du lave en portion af den her nemme rabarbersaft. Og resten kan du bruge til at bage min yndlings rabarbercrumble og blondie med […]
Hvor meget Atamon vil passe til en portion som denne? 🙂
Hej Emma.
På atamonflasken er der angivet mængder for liter saft. 🙂
Mvh. Cathrine
Hvor er det bare en lækker saft, havde jeg nu set du havde en opskrift havde jeg brugt den istedet for den ved årstiderne - men det blev nu rigtig godt alligevel 🙂
http://lillemormor.dk/rabarbersaft/
Det er skønt at få lavet saft af alle sommerens frugter! Din saft ser nu også rigtigt dejlig ud.
Næste år kan du give min opskrift en chance :).
Kram