Speltboller med gulerod, ingefær og hasselnødder

3

Oftest når jeg bager, så er det boller eller brød, der ikke er tilsat andre smagsgivere end melet. Jeg kan godt lide, at man kan smage, hvor meget smag en fantastisk, økologisk mel har. Men sommerferien giver tid til at eksperimentere lidt i køkkenet, og derfor ville jeg prøve at bage nogle boller, der skulle smage af lidt mere. Jeg valgte at fylde dejen med friskrevet ingefær, revet gulerødder og herlige hasselnødder. Og sikke et resultat. Min søde kæreste udnævnte dem til at være nogle af de bedste boller, jeg længe har bagt. Det gode ved disse boller er, at de ingen surdej kræver, og at de heller ikke skal koldhæve. De kan altså bages, når din lyst til nybagt brød er størst. Ingefær giver en dejlig lun smag, gulerødderne noget sødme og hasselnødderne tilfører masser af smag og bid til disse skønne boller. Jeg lavede mine boller store, så de var et lille måltid i sig selv, men de kan selvfølgelig laves i lige den størrelse, som du foretrækker. Disse boller bliver snart bagt igen herhjemme!

8 store boller.
Det skal du bruge:

  • 350g lunkent vand
  • 25g økologisk gær (hvis du foretrækker konventionelt gær, så brug 40g)
  • 100g hvedemel
  • 450g sigtet speltmel
  • 15g salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 3 store gulerødder, revet
  • 1 lille håndfuld hasselnødder


Sådan bager du smagfulde boller:

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form det til boller. Kom bollerne på en beklædt bageplade og lad dem hæve yderlig 30 minutter. Tænd for ovnen på 230grader alm. ovn. Når bollerne har hævet bages de i 15-18 minutter. Lad dem køle på en rist og nyd.

Ingefaerboller-1

Ingefaerboller-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018