Efter at have bagt de her nemme boller med gulerod, ingefær og hasselnødder et utal af gange, så trængte jeg til lidt fornyelse. Ud med gulerod, ingefær og hasselnødder og ind med spinat og mandler. Det er lækkert! En ny favorit herhjemme. Speltbollerne bages med gær, så der er ingen lange hævetider. Selvom jeg elsker min surdej og koldhævning, så er det er altså rart, at man kan få friskbagte boller næsten med det samme, når tålmodigheden (eller planlægningen) ikke rækker. Speltstykker er perfekte til weekendens langsomme morgenmad eller i madpakken.
12-15 stk.
Det skal du bruge:
- 450 g lunken vand
- 25 g gær
- 1 tsk. sukker (kan udelades, hvis du ønsker. Bruges til at hjælpe gæren i gang)
- 150 g groft speltmel
- 450 g sigtet speltmel
- 12 g salt
- 225 g frossen spinat
- 75 g mandler
Sådan bager du sunde speltboller med mandler og spinat:
Tag spinaten op af fryseren og lad den tø op. Du kan komme den i en lille gryde over svag varme til den netop er optøet. Pres det overskydende vand fra. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør gæren ud. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten færdigæltet. Kom mandler og grofthakket spinat i dejen og ælt den færdig til den er glat og samlet. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12-15 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15-20 minutter til de er godt gyldne.
Tip: Bollerne smager bedst på første og anden dagen. Men hvis du kommer dem hurtigt under vandhanen og luner dem ved 200 grader, så bliver de som nybagte.
Hvor SER de gode ud!
De smager også bare så godt :). Tak!