Speltstykker med spinat og mandler

Efter at have bagt de her nemme boller med gulerod, ingefær og hasselnødder et utal af gange, så trængte jeg til lidt fornyelse. Ud med gulerod, ingefær og hasselnødder og ind med spinat og mandler. Det er lækkert! En ny favorit herhjemme. Speltbollerne bages med gær, så der er ingen lange hævetider. Selvom jeg elsker min surdej og koldhævning, så er det er altså rart, at man kan få friskbagte boller næsten med det samme, når tålmodigheden (eller planlægningen) ikke rækker. Speltstykker er perfekte til weekendens langsomme morgenmad eller i madpakken.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

  • 450 g lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker (kan udelades, hvis du ønsker. Bruges til at hjælpe gæren i gang)
  • 150 g groft speltmel
  • 450 g sigtet speltmel
  • 12 g salt
  • 225 g frossen spinat
  • 75 g mandler

Sådan bager du sunde speltboller med mandler og spinat:
Tag spinaten op af fryseren og lad den tø op. Du kan komme den i en lille gryde over svag varme til den netop er optøet. Pres det overskydende vand fra. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør gæren ud. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten færdigæltet. Kom mandler og grofthakket spinat i dejen og ælt den færdig til den er glat og samlet. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12-15 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15-20 minutter til de er godt gyldne.

Tip: Bollerne smager bedst på første og anden dagen. Men hvis du kommer dem hurtigt under vandhanen og luner dem ved 200 grader, så bliver de som nybagte.

Spinatboller_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Speltstykker med spinat og mandler”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT