Hverdagen er i gang og madpakkerne skal igen smørres. Men hvad skal man egentligt komme i den madpakke? De her speltbrud med squash og græskarkerner er helt perfekte til netop madpakken. Bløde, luftige og kan sagtens spises uden pålæg. Speltbruddene bliver bagt efter samme princip som de her grove gulerodsbrud. Nemt madpakkebrød med masser af fibre, der kan holde maven mæt længe, men som kan være hyggeligt at skifte rugbrødet ud med engang i mellem. Speltbruddene er yderst fryseegnet, og så skal de bare lunes inden, at de nydes til frokost, eftermiddagsmad eller i madpakken.
9 store eller 12 mellemstore boller
Det skal du bruge:
- 250 g vand
- 25 g gær
- 1 tsk. sukker
- 450 g sigtet speltmel
- 8 g salt
- 25 g blødt smør
- 200 g squash
- 75 g græskarkerner
- 1 æg
Sådan bager du speltbrud med squash og græskarkerner:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.
Riv squash på et groft rivejern. Lav en fordybning i dejen og kom squash, græskarkerner og æg ved. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker. Du kan se her, hvordan du former dejen. Del dejen i 9-12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader og bag squashbruddene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.
















Hej Cathrine
Mange tak for en rigtig dejlig opskrift (og for alle de andre!). Bruddene var en stor succes herhjemme 😄 Dette på trods af, at jeg satte dem ind i den kolde ovn og tændte den - de skulle blot have omkring 25 minutter. Men næste gang må jeg heller prøve at forvarme ovnen, inden de kommer ind 😉
Jeg kunne godt tænke mig at koldhæve dejen næste gang. Jeg har prøvet at lure mig til forskellen mellem dine almindelige og koldhævede gulerodsbrud, men vil lige spørge ad, om jeg har ret: Hvis jeg koldhæver denne dej, skal jeg så nedsætte gærmængden til 10 gram og sætte mængden af vand op til 300 gram?
Håber jeg er så heldig, at du ser min kommentar ☺️🤞
[…] 1 speltbrud– brød der er perfekt til madpakken, se opskrift her […]