Hverdagen er i gang og madpakkerne skal igen smørres. Men hvad skal man egentligt komme i den madpakke? De her speltbrud med squash og græskarkerner er helt perfekte til netop madpakken. Bløde, luftige og kan sagtens spises uden pålæg. Speltbruddene bliver bagt efter samme princip som de her grove gulerodsbrud. Nemt madpakkebrød med masser af fibre, der kan holde maven mæt længe, men som kan være hyggeligt at skifte rugbrødet ud med engang i mellem. Speltbruddene er yderst fryseegnet, og så skal de bare lunes inden, at de nydes til frokost, eftermiddagsmad eller i madpakken.
9 store eller 12 mellemstore boller
Det skal du bruge:
- 250 g vand
- 25 g gær
- 1 tsk. sukker
- 450 g sigtet speltmel
- 8 g salt
- 25 g blødt smør
- 200 g squash
- 75 g græskarkerner
- 1 æg
Sådan bager du speltbrud med squash og græskarkerner:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.
Riv squash på et groft rivejern. Lav en fordybning i dejen og kom squash, græskarkerner og æg ved. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker. Du kan se her, hvordan du former dejen. Del dejen i 9-12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader og bag squashbruddene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.
[…] 1 speltbrud– brød der er perfekt til madpakken, se opskrift her […]