Speltbrud med squash og græskarkerner

1

Hverdagen er i gang og madpakkerne skal igen smørres. Men hvad skal man egentligt komme i den madpakke? De her speltbrud med squash og græskarkerner er helt perfekte til netop madpakken. Bløde, luftige og kan sagtens spises uden pålæg. Speltbruddene bliver bagt efter samme princip som de her grove gulerodsbrud. Nemt madpakkebrød med masser af fibre, der kan holde maven mæt længe, men som kan være hyggeligt at skifte rugbrødet ud med engang i mellem. Speltbruddene er yderst fryseegnet, og så skal de bare lunes inden, at de nydes til frokost, eftermiddagsmad eller i madpakken.

9 store eller 12 mellemstore boller
Det skal du bruge:

  • 250 g vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 450 g sigtet speltmel
  • 8 g salt
  • 25 g blødt smør
  • 200 g squash
  • 75 g græskarkerner
  • 1 æg

Sådan bager du speltbrud med squash og græskarkerner:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Kom det bløde smør ved og ælt det ind i dejen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet.

Riv squash på et groft rivejern. Lav en fordybning i dejen og kom squash, græskarkerner og æg ved. Fold dejen ind over fyldet og hak dejen i mindre stykker. Du kan se her, hvordan du former dejen. Del dejen i 9-12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader og bag squashbruddene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Speltbolle_6Speltbolle_2Speltbolle_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018