Pitabrød er så nemt og godt at sende med i madpakken. Fyldet kan varieres i det uendelige. Når jeg sender grove pitabrød med i madpakken, så kommer jeg gerne fyldet i en bøtte for sig. I det her tilfælde æggesalat i én og grøntsager i én anden. Så undgår du vådt brød og tørt pålæg. En god madpakke skal i min optik først og fremmeste vække appetitten. Hvis maden ikke bliver spist, så kan den være nok så sund og hjemmelavet. Herhjemme har vi stor succes med, at tingene bliver holdt adskilt i madpakken. Det giver et bedre overblik og større appetit. Den her madpakke består af hjemmebagt pitabrød med grøntsager og æggesalat, forskelligt gnavegrønt og frugt. I eftermiddagsmadpakken er der et speltbrud, banan, nødder og rosiner. En madpakke med masser af sunde frugter og grøntsager, gode kulhydrater, masser af kostfibre og sunde fedtstoffer. Perfekt til både børn og voksne.
Det skal du bruge:
- 1 groft pitabrød – se opskriften på hjemmebagte, grove pitabrød her.
- Frugt
- Salat og spidskål, fintsnittet
- Gulerod, revet
- 1 speltbrud– brød der er perfekt til madpakken, se opskrift her
- En lille håndfuld nødder og rosiner
Hjemmelavet æggesalat med ærter:
- 2 æg, hårdkogte
- 20 g yoghurt
- 10 g mayonnaise
- 25 g bælgede ærter, frosne eller friske
- Salt og peber
Sådan laver du en sund madpakke med pitabrød og æggesalat:
Mos æggene med en gaffel i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser. Smag æggesalaten til med salt og peber. Snit salat og spidskål fint. Riv guleroden groft. Kom æggesalat og grøntsager i pitabrødet eller kom hver ting for sig i mindre bøtter. Send en ske med i madpakken, så dit barn selv kan fylde pitabrødet, når det skal spises.