Spidskålsalat med æbler og mormordressing

Spidskålet er mit yndlings! Det smager sødt og sprødt, og så smager det skønt både råt og tilberedt. Jeg har spist masser af rå spidskålssalat hele sommeren, og heldigvis er spidskålet stadigt nemt og billigt at købe. Så her får I opskriften på min nye yndlings salat. Jeg har spist den sammen med både fisk og kylling, men den passer også super godt til en af efterårets tunge gryderetter. Mormordressingen har min mormor sjovt nok lært mig at kende. Hos hende får vi ofte en god, gammeldags mormorsalat med grønne salat blade og mormordressing – og ikke andet! Det er en fantastisk og enkel salat, men jeg ønskede at lave en lidt nyere version, hvor spidskålet tilføjer massere af kostfibre, knas og æblet giver sødme og syre. Jeg håber, at du vil synes lige så godt om denne salat, som jeg gør.

6 personer
Det skal du bruge:

 • 1 spidskål
 • 2 æbler
 • ½ fennikel
 • 1 lille håndfuld pinjekerner
 • Blåbær til at pynte af med
 • 1,5 dl fløde
 • 3 spsk. eddike
 • 1 spsk. rørsukker

Sådan laver du spidskålsalat med æbler og mormordressing:
Snit spidskålet i meget fine strimler. Skær æblet og fennikel i tynde skiver evt. på et mandolinjern. Rist pinjekernerne af på en tør pande til de bliver gyldne. Rør eddike og rørsukker sammen til sukkeret er opløst. Pisk fløden let og rør forsigtigt eddike-sukker blandingen i. Smag til om dressingen er for sur eller sød og juster med mere eddike eller sukker. Vend spidskål, æbler og fennikel sammen med mormordressingen. Pynt af med de afkølede pinjekerner og blåbær. Velbekomme!

Spidskaelsalat-1

Spidskaelsalat-mormor_2Spidskaelsalat-mormor_9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Spidskålsalat med æbler og mormordressing”

 1. Hej Cathrine

  Det er en dejlig salat. Det er ikke sidste gang jeg vil lave den. Da det at bruge nogle, for mig, nye råvarer er dejligt. Tak for det.

  1. Hej Ilse.
   Tusind tak for din kommentar - det gør mig rigtigt glad, at du kunne bruge opskriften :).

   Jeg er også selv vild med denne salat og de dejlige råvarer!
   Rigtigt god dag!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT