Jeg elsker kål! Kål er min favorit grøntsag - rosenkål, spidskål, blomkål, broccoli, grønkål... Alle grøntsager som ugentligt er at finde i mit køleskab afhængig af hvilke, der er i sæson. Når jeg laver salater, som er kål oftest hovedingrediensen. Denne gang får de små rosenkål hovedrollen. Andre gange har spidskålet været heldigt, andre gange blomkålet og ofte også rødkålet. Udover velsmag så har kål-familien også masser af sunde næringsstoffer. Masser af vitaminer, mineraler og fibre. Så spis endelig løs!
Rosenkål har en fin og mild kålsmag, der passer perfekt i salat. Når rosenkålet spises råt, så bevares alle dets vitaminer, mineraler og fibre. Rosenkål har let-bitre noter, så derfor er det en god ide at kombinere det med syre, sødme og salt for en komplet salat. Her granatæble, honning, sennep og parmesan.
Det skal du bruge:
- 500g rosenkål
- ½ granatæble, kernerne herfra
- 75g mandler
- 75g parmesan
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt og peber
Sådan laver du en lækker og sund rosenkålssalat:
Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Skær enden af rosenkålet og fjern de yderste blade. Snit det i helt tynde skiver. Pil kernerne ud af granatæblet og vend det med det snittet rosenkål. Hak mandlerne groft og vend dem i salaten. Rør olivenolie, honning, dijonsennep, citronsaft, salt og peber sammen. Vend dressingen i salaten. Pynt salaten af med grove stykker parmesan og hakkede mandler.