Salat med rosenkål og honning-sennepsdressing

0

Jeg elsker kål! Kål er min favorit grøntsag – rosenkål, spidskål, blomkål, broccoli, grønkål… Alle grøntsager som ugentligt er at finde i mit køleskab afhængig af hvilke, der er i sæson. Når jeg laver salater, som er kål oftest hovedingrediensen. Denne gang får de små rosenkål hovedrollen. Andre gange har spidskålet været heldigt, andre gange blomkålet og ofte også rødkålet. Udover velsmag så har kål-familien også masser af sunde næringsstoffer. Masser af vitaminer, mineraler og fibre. Så spis endelig løs!

Rosenkål har en fin og mild kålsmag, der passer perfekt i salat. Når rosenkålet spises råt, så bevares alle dets vitaminer, mineraler og fibre. Rosenkål har let-bitre noter, så derfor er det en god ide at kombinere det med syre, sødme og salt for en komplet salat. Her granatæble, honning, sennep og parmesan.

Det skal du bruge:

  • 500g rosenkål
  • ½ granatæble, kernerne herfra
  • 75g mandler
  • 75g parmesan
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Sådan laver du en lækker og sund rosenkålssalat:

Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Skær enden af rosenkålet og fjern de yderste blade. Snit det i helt tynde skiver. Pil kernerne ud af granatæblet og vend det med det snittet rosenkål. Hak mandlerne groft og vend dem i salaten. Rør olivenolie, honning, dijonsennep, citronsaft, salt og peber sammen. Vend dressingen i salaten. Pynt salaten af med grove stykker parmesan og hakkede mandler.

Rosenkaelssalat_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018