Sukkerfri hybenkompot med havtorn

1

En sund hybenkompot med havtorn smager skønt på yoghurt med en god granola, grød eller oven på en god ostemad. De friske havtorn klæder de sunde hyben perfekt. I denne hybenkompot er der intet tilsat sukker. I stedet er den sødet med dadler, der udover sødme tilfører vitaminer og kostfibre.

Det skal du bruge:

  • 200g renset hyben
  • 5 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 10 dadler
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 40 g havtorn
  • 1 glas på ca. 500mL

 

Sådan laver du en sund hybenkompot med havtorn:
Rens hyben og skær dadlerne i skiver. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom alle ingredienserne undtagen havtornene i gryden og lad det simre til alle hyben er kogt møre. Tag vaniljestængerne op og blend det til en glat mos. Tilsæt havtornene og vaniljestængerne igen og lad det simre til havtornene brister ved et let tryk. Skold glasset og hæld kompotten på glas. Luk glasset og stil det på køl i køleskabet. Nyd det ovenpå morgengrøden, yoghurt eller is.

Sund_hybenkompot-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018