Mit besøg hos Tv2 Fri Frihuset

Tv2 Fri havde i dag inviteret mig i deres flotte Frihus, hvor jeg fik lov til at vise og fortælle, hvordan hyben kan bruges i både det søde og salte køkken. De danske hyben er modne lige nu, og de er at finde rigtig mange steder. Både nær vandet, i læhegn og krat er der massevis af flotte hyben. Besøget hos Frihuset var rigtig hyggeligt og jeg nød at få lov til at fortælle om alle de sundhedsfordele, der er ved at plukke de frugter og bær, der lige netop modner i naturen nu.

Som jeg også fortalte i tv, så er hyben fyldt med på C- og A-vitamin. De indeholder faktisk ca. 13 gange så mange C-vitaminer som en appelsin pr. 100g. Så det er bare med at få dem plukket, tilberedt eller frosset ned, så der er let adgang til en masse C-vitaminer, der kan holde vores immunforsvar stærkt, når vinteren kommer.

Hyben kan som sagt bruges både i det søde og salte køkken. I Frihuset viste jeg, hvordan man laver en sukkerfri og sund hybenkompot med havtorn, som blev serveret med Naturmælks yoghurt naturel og hjemmelavet granola. De dejlige hyben blev også brugt til at lave en hybenchutney med ingefær, chili og hvidløg, som blev nydt med et lækkert, økologisk kyllingebryst fra Gothenborg og en simpel spidskålssalat. Til sidste lavede jeg søde, syltede hyben, som smagte fantastisk til de dejlige oste, jeg havde med fra Naturmælk.

Jeg havde en skøn dag og en fantastisk oplevelse i Frihuset ved Isefjorden. Jeg håber meget, at Frihuset og seerne, der så med, fik en fornemmelse af, hvor lækre de danske hyben er, og hvor meget vi skal sætte pris på og udnytte, at naturen bringer os den slags superfood, som hyben og havtorn er.

tv2fri-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT