Mit besøg hos Tv2 Fri Frihuset

0

Tv2 Fri havde i dag inviteret mig i deres flotte Frihus, hvor jeg fik lov til at vise og fortælle, hvordan hyben kan bruges i både det søde og salte køkken. De danske hyben er modne lige nu, og de er at finde rigtig mange steder. Både nær vandet, i læhegn og krat er der massevis af flotte hyben. Besøget hos Frihuset var rigtig hyggeligt og jeg nød at få lov til at fortælle om alle de sundhedsfordele, der er ved at plukke de frugter og bær, der lige netop modner i naturen nu.

Som jeg også fortalte i tv, så er hyben fyldt med på C- og A-vitamin. De indeholder faktisk ca. 13 gange så mange C-vitaminer som en appelsin pr. 100g. Så det er bare med at få dem plukket, tilberedt eller frosset ned, så der er let adgang til en masse C-vitaminer, der kan holde vores immunforsvar stærkt, når vinteren kommer.

Hyben kan som sagt bruges både i det søde og salte køkken. I Frihuset viste jeg, hvordan man laver en sukkerfri og sund hybenkompot med havtorn, som blev serveret med Naturmælks yoghurt naturel og hjemmelavet granola. De dejlige hyben blev også brugt til at lave en hybenchutney med ingefær, chili og hvidløg, som blev nydt med et lækkert, økologisk kyllingebryst fra Gothenborg og en simpel spidskålssalat. Til sidste lavede jeg søde, syltede hyben, som smagte fantastisk til de dejlige oste, jeg havde med fra Naturmælk.

Jeg havde en skøn dag og en fantastisk oplevelse i Frihuset ved Isefjorden. Jeg håber meget, at Frihuset og seerne, der så med, fik en fornemmelse af, hvor lækre de danske hyben er, og hvor meget vi skal sætte pris på og udnytte, at naturen bringer os den slags superfood, som hyben og havtorn er.

tv2fri-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018