Sunde karamelbidder med cashewnødder og kakaonibs

1

Selvom jeg elsker, elsker, elsker søde sager, der er lavet af smør, sukker og mel, så er et lidt sundere alternativ også kærkomment engang i mellem. Min kærlighed til dadler vokser og vokser, og jeg nyder dem både i det salte og det søde køkken. De her små hapsere er blevet min nye afhængighed. Jeg forsøger at lave dem sjældent, da de forsvinder alt(!) for hurtigt, når de først er lavet. Jeg elsker den bløde og chewy konsistens. Den salte og søde smag og så det knas, som kakaonibsene tilføjer. Karamel er den bedste beskrivelse, jeg kan give for, hvordan de smager og hvilken konsistens, de har. En ret perfekt lille mundfuld, hvis du spørger mig. Du kan nyde dem som en lille snack, et sundere alternativ til fredagsslikket eller som en god energimundfuld i din egen eller børnenes madpakke. Hvor længe de kan holde sig? Det kan jeg ikke svare på. Så længe har de aldrig fået lov til at stå i mit køleskab…

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 100g dadler uden sten (køb de friske med sten eller lækre Medjool dadler)
  • 75g cashewnødder, ristede og saltede
  • 10g kakaonibs
  • 50g mørk chokolade

Sådan laver du lækre karamelbidder:
Blend cashewnødder og dadler til en homogen og sammenhængende masse. Tilsæt kakaonibs og rør dem sammen med daddelmassen med en ske. Form massen til små firkanter eller tril det til små kugler. Temperere* eller smelt den mørke chokolade og overtræk dine karamelbidder. Opbevar dem i køleskabet eller i fryseren, hvis du ikke får dem spist inden en uges tid.

*Tip: Sådan tempererer du mørk chokolade: varm chokoladen op til 45 grader. Køl 2/3 af chokoladen ned til 27 grader. Bland med den resterende chokolade. Chokoladen er nu tempereret.

Karamelhapsere_4 Karamelhapsere_7 Karamelhapsere_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018