Surdejsboller med rug og birkes

0

Der bliver bagt et utal af surdejsboller herhjemme. De forsvinder altid lidt hurtigere, end jeg regner med. Det er altså meget svært at sige nej tak til en lun, friskbagt bolle med smør. Oftest når jeg bager, så prøver jeg gerne nye kombinationer og metoder af. Men hvis tiden eller fantasien ikke lige er der, så er det den her opskrift, jeg bruger igen og igen. En surdejsbolle med rugmel og drysset med birkes smager altid fantastisk!

10-12 stk.
Det skal du bruge:

  • 450g koldt vand
  • 3 spsk. surdej (kan udskiftes med 3 g gær)
  • 150 g rugmel, fuldkorn
  • 450 g fint ølandshvedemel eller hvedemel
  • 13 g salt

Sådan bager du surdejsboller med rugmel og blå birkes:
Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det længe og godt til dejen bliver glat og slipper skålens kanter. Hvis du bruger en røremaskine, så skal dejen først æltes på lav hastighed i 4-6 minutter og herefter på høj hastighed til dejen er æltet færdig. Kom dejen over i en ren skål. Fold dejen ind mod midten hele vejen rundt. Du kan se en video af, hvordan du folder dejen lige her. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i 30-60 minutter hvorefter du folder dejen endnu en gang. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 1-2 timer yderligere. Herefter stilles dejen i køleskabet natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på 250 grader over/under varme med en bagesten eller bageplade i. Vend dejen ud på et meldrysset bord og lad den temperere med et klæde over, mens ovnen varmes op. Drys dejen med blå birkes over det hele og form dejen til boller ved at dele den i 10-12 stykker. Kom bollerne på bagepapir og bag dem i 12-15 minutter til de er godt gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd.

Tip: Bollerne er fryseegnet, så bag bare en stor portion, når du er i gang.

Surdejsboller_rug_birkes_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018