Svampede solbærmuffins med hvid chokolade og kardemomme

1

Søde, svampede solbærmuffins med skøn hvid chokolade og velduftende kardemomme. De er perfekte til at glæde og dele med familie, venner eller veninder, og så er de supernemme at bage. Lav en ekstra stor portion og fyld fryseren med sommerlige solbærmuffins. Tag børnene med i køkkenet – muffins er nemme at bage for både store og små. Hvis du ingen solbær har, så kan du sagtens bruge blåbær, hindbær, brombær eller dit yndlingsbær.

10-12 stk.
Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 175g rørsukker
  • 50g smør
  • 1 dl mælk
  • 200g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 100g hvid chokolade
  • 200g solbær (50g skal bruges til at toppe dine muffin med, inden de skal i ovnen)
  • 2 tsk. stødt kardemomme


Sådan bager du solbærmuffins:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Tilsæt smør og mælk og pisk videre. Rør mel, bagepulver, kardemomme og vaniljepulver sammen. Bland det med æggemassen. Hak den hvide chokolade. Vend forsigtigt den hvide chokolade og 2 dl solbær i dejen. Fordel dejen i muffinsforme. Top dine muffins med den sidste ½ dl solbær. Bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne på toppen. Lad dine nybagte solbærmuffins køle lidt af inden de nydes.

Tip: solbærmuffins kan sagtens fryses ned og spises senere. Tag dem op en times tid før servering og lad dem tø. Lun dem evt. kort i ovnen for at give dem et letsprødt ydre.

Solbaer_muffin_2 Solbaer_muffin_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018