Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavet romkugler

1

Jeg ved ikke, om man skal skamme sig over det, når man virkelig godt kan lide romkugler? Og når jeg skriver ”man”, så mener jeg selvfølgelig ”jeg”. Romkugler har jo lidt et ry for at være bagerens ”skraldespand”. Men det gør altså ikke nødvendigvis, at de smager mindre godt…

Hjemme hos mig er romkugler jo på sin vis også en kage lavet af kagerester. Men gode kagerester! Jeg bager virkelig meget til bloggen, og jeg bager hellere endnu en portion for at være helt sikker på, at opskriften er perfekt og målene er angivet rigtigt. Derfor kan jeg også ende ud med ret store mængder kage herhjemme. Jeg forsøger at afsætte en stor del af kageoverskuddet til naboer, familier, venner og Ellinors dagplejer, men meget kage kommer også i fryseren. Netop for at jeg kan lave romkulger. Det er sådan en nem kage, der er rar at have liggende i fryseren, da de er nemme at tage op, smager mindst lige så godt efter frys, og så kan de også hurtigt omdannes til et hjemmelavet studenterbrød eller hjemmelavet træstamme.

Hvis du ikke er så heldig at have din fryser fyldt med kagerester – du kan bruge de fleste slags kager til romkugler: chokoladekage, mazarinkage, brunsviger, hindbærsnitter, kanelsnegle osv., så bager du en nem chokoladekage, der efterfølgende kan forvandles til de bedste, hjemmelavet romkugler. Gør de hjemmelavede romkugler endnu mere fantastiske ved at overtrække dem med chokolade og drysse dem med ristede, hakkede mandler.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 350 g chokoladekage eller kagerester (de her chokolademuffins giver nogle fantastiske romkulger)
  • 50 g nougat (kan erstattes af kage)
  • 75 g marcipan, revet
  • 100 g hindbærmarmelade
  • 1-3 spsk. romaroma
  • 1-2 spsk. kakaopulver (evt. mere, hvis du bruger andet kage end chokoladekage)
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade til at komme i romkugledejen
  • 100 g chokolade til overtræk – jeg overtræk nogle med lys chokolade og andre med mørk chokolade
  • 1 lille håndfuld mandler


Sådan laver du de bedste, hjemmelavede romkugler overtrukket med chokolade:

Først skal mandlerne ristes, så de kan køle af. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade og rist dem i 8-10 minutter. Lad dem køle af inden, at du hakker dem fint.

Kom kage, nougat, marcipan, hindbærmarmelade, romaroma, salt, kakaopulver og smeltet chokolade i en skål og rør det hele godt sammen. Jeg bruger min røremaskine med K-spade, da jeg gerne vil have romkuglemassen blød og luftig. Du kan også bruge en håndmikser. Form dejen til romkugler. Jeg laver dem på 50 g.

Hak mandlerne fint. Temperere chokoladen ved at hakke den fint. Kom 1/3 i en skål. Kom den anden 2/3 i en anden skål og smelt den over vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 33 grader. Hæld den smeltet chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen og rør det sammen til alt chokoladen er smeltet. Vend romkuglerne i chokoladen og drys dem med hakkede mandler.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018