Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavede romkugler

Jeg ved ikke, om man skal skamme sig over det, når man virkelig godt kan lide romkugler? Og når jeg skriver ”man”, så mener jeg selvfølgelig ”jeg”. Romkugler har jo lidt et ry for at være bagerens ”skraldespand”. Men det gør altså ikke nødvendigvis, at de smager mindre godt…

Hjemme hos mig er romkugler jo på sin vis også en kage lavet af kagerester. Men gode kagerester! Jeg bager virkelig meget til bloggen, og jeg bager hellere endnu en portion mere for at være helt sikker på, at opskriften er perfekt, og målene er angivet rigtigt. Derfor kan jeg også ende ud med ret store mængder kage herhjemme. Jeg forsøger at afsætte en stor del af kageoverskuddet til naboer, familier, venner og Ellinors dagplejer, men meget kage kommer også i fryseren. Netop for at jeg kan lave romkugler. Det er sådan en nem kage, der er rar at have liggende i fryseren, da de er nemme at tage op, smager mindst lige så godt efter frost, og så kan de også hurtigt omdannes til et hjemmelavet studenterbrød eller en hjemmelavet træstamme.

Hvis du ikke er så heldig at have din fryser fyldt med kagerester, så kan du bruge de fleste slags kager til romkugler: chokoladekage, mazarinkage, brunsviger, hindbærsnitter, kanelsnegle osv., så bager du en nem chokoladekage, der efterfølgende kan forvandles til de bedste, hjemmelavede romkugler. Gør de hjemmelavede romkugler endnu mere fantastiske ved at overtrække dem med chokolade og drysse dem med ristede, hakkede mandler.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 1 lille håndfuld mandler
  • 350 g chokoladekage eller kagerester (de her chokolademuffins giver nogle fantastiske romkugler)
  • 50 g nougat (kan erstattes af kage)
  • 75 g marcipan, revet
  • 100 g hindbærmarmelade
  • 1-3 spsk. romaroma
  • 1-2 spsk. kakaopulver (evt. mere, hvis du bruger andet kage end chokoladekage)
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade til at komme i romkugledejen
  • 100 g chokolade til overtræk – jeg overtrak nogle med lys chokolade og andre med mørk chokolade

Sådan laver du de bedste, hjemmelavede romkugler overtrukket med chokolade:
Først skal mandlerne ristes, så de kan køle af. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade og rist dem i 8-10 minutter. Lad dem køle af inden, at du hakker dem fint.

Kom kage, nougat, marcipan, hindbærmarmelade, romaroma, salt, kakaopulver og smeltet chokolade i en skål og rør det hele godt sammen. Jeg bruger min røremaskine med K-spade, da jeg gerne vil have romkuglemassen blød og luftig. Du kan også bruge en håndmikser. Form dejen til romkugler. Jeg laver dem på ca. 50 g.

Temperer chokoladen ved at hakke den fint. Kom 1/3 i en skål. Kom de sidste 2/3 i en anden skål og smelt det over vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 33 grader. Hæld den smeltede chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen, og rør det sammen indtil alt chokoladen er smeltet. Vend romkuglerne i chokoladen og drys dem med de hakkede, ristede mandler.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

One comment on “Romkugler overtrukket med chokolade – de bedste hjemmelavede romkugler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT