Svampet mandelkage med hytteost

0

Opskrift udviklet for Mammen Mejerierne

En helt simpel kage med få ingredienser. Sådan en, der ikke tager år at bage, men som nemt kan vendes sammen og serveres lun til eftermiddagskaffen. Sådan nogle kage-opskrifter kan man ikke få for mange af. Så her er endnu en til samlingen. Hytteosten giver kagen fylde, en afrundet og mild smag og sikrer at kagen forbliver svampet og lækker i flere dage. Er du ikke vild med hytteost? Bare rolig – jeg garanterer dig, at du også vil elske den her kage. Jeg har holdt kagen helt simpel – drysset med lidt flormelis og pyntet med en lavendelblomst eller to. Kagen vil også være skøn med et lag smeltet mælkechokolade eller ostecreme på toppen.

Det skal du bruge:

  • 110 g hvedemel
  • 110 g mandelmel
  • 4 g bagepulver
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hytteost – jeg brugte Mammen Mejeriernes økologiske hytteost
  • Bageform eller rugbrødsform på ca. 1,5 liter – jeg bruger denne her form

Sådan bager du en nem og svampet mandelkage med hytteost:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og hæld langsomt sukkeret i under piskningen. Når æggehviderne og sukkeret er pisket stift og luftigt, så tilsættes æggeblommerne én ad gangen, mens der stadig piskes. Vend melblandingen forsigtigt i. Vend nu hytteosten forsigtigt i dejen. Kom et stykke bagepapir i formen og hæld dejen i. bag kagen i ca. 20-25 minutter. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke i midten af kagen – der skal sidde fugtige kagekrummer på, men ikke våd dej. Afkøl kagen og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018