Svampet mazarinkage med solbær

Svampet. Sød. Syrlige solbær. Sommerlig. Og helt uimodståelig. Mazarinkage med solbær er blevet min go-to sommerkage-opskrift, som jeg har bagt adskillige gange allerede. Solbærrene er modne og klar til at blive plukket. Den søde og svampede mazarinkage er perfekt sammen med de let-syrlige solbær. Mazarinkagen er nem og hurtig at bage, og du kan bruge både friske eller frosne solbær. Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen eller fryses ned – hvis du altså kan holde fingrene fra den.

Nok til 6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 100 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 150 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • ½ vaniljestang (kornene herfra) eller ½ tsk. vaniljepulver
  • 200 g solbær
  • Springform på 16-18 cm i diameter (hvis du bager dobbeltportion, så passer mængden med en almindelig springform på ca. 26 cm)

Sådan bager du en mazarinkage med solbær:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Kom det bløde smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det lyst og luftigt. Riv marcipanen og kom det i. Kom ét æg i af gangen og pisk grundigt. Dejen skal piskes i 3-5 minutter for at give en svampet og luftig kage. Sigt melet i og vend det rundt. Kom dejen i formen. Drys solbærrene oven på dejen og tryk dem let ned i dejen. Bag mazarinkagen i ca. 25-30 minutter til den er let gylden.

Mazarinsolbaer_5 Mazarinsolbaer_6 Mazarinsolbaer_7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 comments on “Svampet mazarinkage med solbær”

  1. Kan det passe at der kun skal 50 g mel i? Og 200 g solbær virkede som ret meget...
    Jeg har lavet den - godt nok kun med 150 g frosne solbær.
    Jeg tror, jeg bagte den 55 - 60 min inden den var bagt. Var lige ved at opgive 😊

    1. Hej Anna

      Da det er en mazarinkage, så tror jeg, at den vil blive lidt kedelig uden marcipan 🙂 Så tror jeg, at det vil være bedre med en anden opskrift. Du kan bruge min citronmåne (undlad citron) og komme solbær på den.

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Har du glemt at skrive bagepulver i opskriften?
    Jeg tilføjede lidt mere end 2 tsk. til en dobbelt portion.

  3. Tak for en god opskrift! Jeg bagte dobbeltportion, det passer i en normal stor springform, men bagetiden blev også lidt længere. Super lækker frisk og svampet kage.

  4. 13 cm i diameter!
    Hvordan kan så lille en kage, - som er mindre end en almindelig desserttallerken, - være nok til 6-8 personer?

    Eller bliver der flere af kager på 13 cm af den portion dej?
    (Der er to stk. på alle dine billeder.)

    1. Hej Elin.

      Der havde sneget sig en lille slåfejl ind. Min springform måler 16 cm.

      Du kan også sagtens bage dobbeltportion, og så passer kagedejen i en almindelig springform på ca. 26 cm 🙂 Så er der i hvert fald kage nok.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT