Svampet yoghurt-mandel kage med blåbær

0

Vi lever lidt i en baby-bobbel herhjemme i øjeblikket. Det er helt fantastisk! Karl Hugo er den fineste lille fyr. For at gøre den fælles barselstid endnu mere hyggelig, så sørger jeg for, at der er friskbagt kage – så bliver eftermiddagskaffen meget bedre 🙂

Denne her kage har jeg testet af et par omgange. Jeg ville meget gerne finde frem til en kageopskrift, der kunne give mig en svampet kage, der ikke er alt for sød. Lige nu har jeg nemlig lyst til frisk mad – friske råvarer, syrlig frugt og kager, der smager skønt, men ikke er alt for søde. Og netop det kan den her mandel-yoghurt kage. Den er svampet og lækker i konsistensen, og så er den bagt uden raffineret sukker, så den ikke er alt for sød. Mandlerne giver en god sødme til kagen, og den græske yoghurt sikrer, at kagen er supersvampet.

Jeg toppede kagen med friske blåbær, da jeg bor tæt på Ømosebær, som er det skønneste pluk-selv bær-sted, hvor min lille familie og jeg kan plukke de friske bær, vi har lyst til; blåbær, hindbær, stikkelsbær og en masse andre skønne bær. Ellinor elsker det, og det gør jeg også. Derfor var det helt oplagt at gøre denne her sundere kage endnu bedre med masser af friske blåbær. Kombinationen af mandler, limeskal, yoghurt og blåbær er helt perfekt.

Det skal du bruge:

  • 100 g mandler
  • 45 g g hvedemel (boghvedemel eller amarantmel, hvis du ønsker at gøre kagen glutenfri)
  • 1 lille tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 50 g smør
  • 60 g honning
  • 1 tsk. fintrevet limeskal (citronskal kan også bruges)
  • 2 æg, delt i blommeog hvide
  • 125 g græsk yoghurt
  • 125 g friske blåbær
  • Springform 16 cm

Sådan bager du en sundere mandel-yoghurt kage uden raffineret sukker:
Tænd ovnen på 180 g over/under varme. Kom mandlerne i en minihakker eller blender og blend dem til en fin mandelmel. Kom mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Kom det bløde smør, honning og limeskal i en anden skål og pisk det med en håndmixer i 2-3 minutter til det er lyst og luftigt. Kom æggeblommerne ved og pisk yderligere 1-2 minutter. Tilsæt de tørre ingredienser og fold dem forsigtet ind i dejen. Fold den græske yoghurt i også. Pisk nu æggehviderne i en ren skål til de er luftige og stive. Fold dem forsigtigt i dejen og fordel dejen i en springform (jeg brugte en rund springform på 16 cm i diameter).

Bag kagen i ca. 20-255 minutter til den er gylden, og der ikke hænger dej på en gaffel, når du prikker i den. Lad kagen afkøle og pynt den med friske blåbær. Server evt. kagen med en klat græsk yoghurt rørt med lidt vaniljepulver.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018