Dessert-kagebord med mange forskellige kager

Når jeg inviterer til fødselsdag, så er jeg ovenud begejstret for, at der er god grund til at bage kage – og gerne mange og meget af det. Invitationerne til min 25 års fødselsdag har I allerede set, og hovedretten har jeg også delt med jer - små sliders, der nemt kan laves til mange, da det meste kan forberedes i god tid. Men nu til desserten!

Jeg elsker selv desserter, hvor der er mulighed for at smage på mere end bare én kage. Derfor planlagde jeg et dessertbord med fem forskellige kager, der alle blev serveret i små portioner eller stykker. Én lille chokoladecookie, én cheesecake i glas og tre skærekager. Brownie, gulerodskage og mazarinkage med chokoladefrosting. Kagebord er en dejlig dessert, da alt kan forberedes længe i forvejen, er nemt at servere til mange og passer perfekt hvad end du skal holde fødselsdag, barnedåb eller fest.

Sådan laver du et kagebord med mange forskellige kager:
Det skal du bruge:

Sådan bager du en den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:

  • 80 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg (deles i hvide og blomme)
  • 200 g kogte kartofler
  • 50 g mandler
  • 50 g mandelmel
  • 125 g marcipan

Chokoladefrosting:

  • 125 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 50 g blødt smør
  • 3-4 spsk. mælk

Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Blend mandlerne til en grov mandelmel. Mos de kogte kartofler. Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og pisk godt efter hver blomme. Kom mandelmel, hakkede mandler, kartofler og revet marcipan i dejen og pisk til dejen er homogen. I en anden skål piskes æggehviderne stive og vendes herefter forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 15 cm. Hæld dejen i formen og bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er færdigbagt, når den er letgylden i kanten og der ikke hænger dej ved, hvis du stikker en gaffel ned midt i kagen.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk til sammen til det er luftigt og uden klumper.

Tip: Mazarinkagen kan sagtens fryses ned, så du kan forberede den i god tid. Jeg skar kagen ud i 3x3 cm stykker og sprøjtede chokoladefrostingen på med en tyl.

smaakagermazarin_chokolade_smaakager_4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Dessert-kagebord med mange forskellige kager”

  1. Hej je har skrevet tidligere, men kan desværre ike se, at det er sendt.derfor skriver igen ! Jeg vil gerne bage brownie, mazarin ogg gulerods kagen til vores søns konfirmation . Dem laver jeg i god tid og fryser dem ned. Mit spørgsmål er om, jeg kan tø dem op i køleskabet dagen før, ogspå pynt dem med frostning dagen før.tak for hjælpen.hilsen Dalila

  2. Hej Tinna

    Det er karamel. Jeg har kogt det på en dåse kondenseret mælk, men nu kan det også købes færdig. Det er fx en dåse fra Nestlé.

    De holder formen godt, og de vil passe godt til en brownie. Det er ret sødt, så brownien kan sagtens være chokoladerig og måske med lidt friske bær til.

    God bagelyst,
    Cathrine

  3. Hejsa, de fine små toppings omkring kagerne, er det karamel? Og i så fald, holder de formen? Og hvad er opskriften? Vil gerne bruge dem som topping på en brownie.

  4. Hej Cathrine
    Har netop afprøvet dine fine mazariner til en stor fest. Supergod opskrift :-).
    Det var et godt tip, du gav om at skære den ud kold, min var dog ikke frossen.
    Ja, den er fugtig og det gør, at den holder godt (hvis der skulle blive nogen tilbage ;-).
    Som test afprøvet dem med / og uden frosting på toppen. Vi kunne bedst lide dem uden.
    Så vi pyntede i stedet kagerne med lidt revet chokolade og frosset hindbær drys.
    Det så også flot ud - og måske lidt nemmere til 75 pers.
    BH Annett

  5. Hej Cathrine,
    Hvornår er det nemmest at skære kagerne i fine stykker? Efter fryseren eller inden de fryses? Dine ser meget flotte ud.
    Mvh. Eline

    1. Hej Eline
      Kagerne bliver klart finest, hvis du skærer dem, når de er frosne. Tag dem ud og lad dem tø i 5-10 minutter - så er de nemmest at skære 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Hej Cathrine,

    Kan alle kagerne fryses ned? Tænker at lave dem som Tim dessert til en fest hvor vi skal have tapas, men kan ikke nå at lave noget på selve dagen?

    Vh Lone

  7. Hej Cathrine
    Jeg har fulgt din opskrift med mazarinkage, men den virker meget våd(ubagt). Skal det være sådan eller har jeg gjort noget galt?

    1. Hej Janni

      Den skal helst ikke virke ubagt, men det er en meget fugtig kage, som kun har godt af at stå til dagen efter - eller flere dage efter.

      Jeg håber, at den blev en succes, når den lige havde fået lov til at hvile 🙂 Eller at den i det mindste smagte dejligt!

  8. Hej Cathrine
    Vil lave kagebuffet til 2 gange 40 års fødselsdag. Ved du hvor læne disse cookies kan holde sig friske? Rart at kunne starte i god tid....
    Mvh Rikke

    1. Hej Rikke.

      Du kan med fordel lave cookiedejen og fryse den ned. Så kan de bages på dagen, hvor de smager allerbedst. Eller dagen før - det tager de bestemt heller ikke skade af, hvis de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

      Men du får de bedste cookies, hvis du laver cookiedejen, former den til kugler, fryser den. På dagen eller dagen før tages de op af fryseren. Lad dem tø og vend dem i flormelis og bag dem herefter 🙂

      Hav en rigtig skøn fødselsdag!
      Mvh. Cathrine

  9. Hej Cathrine. Er ved at planlægge min 50 års fødselsdag for 14 veninder. Vi skal have Tapas og til dessert har jeg tænkt mig at bruge nogle af dine ideer på kagebord. Når du skriver små cookies a 20 gram. Er det så den mængde rå dej du vil bruge på hver cookies? PS er vild med din rugbrødsopskrift, så vil nu prøve nogle af dine kager af?

    1. Hej Malene.

      Det lyder som en helt fantastisk fødselsdag! Gid det var mig 🙂

      Kagetapas er så skønt. Jeg elsker, når man kan smage på mange forskellige kager.
      Ja, lige netop - en cookie af 20 g rå cookiedough. Så bliver de ikke så store, og der er plads til andre kager i maven også 🙂

      Hav en rigtig skøn fødselsdag!
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT