Uhyggelige Halloween Heksefingre - vaniljekiks med hindbærmarmelade og mandler

Døreklokkerne bliver testet, når det er Halloween. Når byens børn kommer forbi vores dør, så har jeg tænkt mig at byde dem på uhyggelige Halloween Heksefingre, for når Halloween er over os, så skal der (u)hyggeligt bagværk til. Jeg er spændt på at se, hvordan børnene tager i mod dem. Den første portion heksefingre er allerede spist - og de vakte stor glæde og begejstring hos de børn og voksne, der smagte dem. De her (u)appetitlige heksefingre er tydeligvis populære blandt børn og barnlige sjæle! En sød vaniljekikse-dej forvandlet til (u)lækre heksefingre. Heksefingrene er supernemme at lave, og de smager skønt.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 4-5 tsk. vand

Hindbærmarmelade (du kan lave den selv eller købe en):

  • 100 g frosne hindbær
  • 25 g sukker
  • ½ stang vanilje

Derudover:

  • 10 smuttede mandler
  • Kakaopulver - jeg bruger denne fra Callebaut

Sådan bager du Halloween heksefingre af vaniljekiks:
Først kommes mandlerne i kogende vand. Lad dem koge i få minutter til skallen løsner sig fra mandlen. Skyl mandlerne med koldt vand og smut dem. Halver dem med en skarp kniv, der sættes ind i mandlens naturlige deling.

Hindbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad den simre til alle hindbærrene er bristet, og hindbærmarmeladen tykner en smule. Det tager 10-15 minutter. Kom marmeladen på et skoldet glas og lad den køle til den skal bruges.

Kiksefingrene:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom smør og mel i en skål og smuldre det sammen. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab vaniljekornene ud med en kniv og mos dem sammen med en spsk. sukker, så kornene deler sig. Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i og rør det sammen. Saml kiksedejen med 4-5 tsk. vand. Tag kiksedejen ud på bordet og vej den af i kugler på 15-20 gram (mine vejede 20 gram). Rul hver kugle dej til en fingers længde, kom den på et stykke bagepapir på en bageplade og form dejen som en finger. Fingrene hæver under bagning, så lav dem ikke alt for tykke. Pres en halv mandel ned i toppen af hver finger, så der laves en fordybning. Fjern mandlen igen inden, at du bager heksefingrene - mandlerne sættes fast til sidst efter bagning, men der skal laves en fordybning inden bagning. Med en (ægte) finger dyppes en smule kakaopulver på hver heksefinger.

Bag heksefingrene i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. Kom en smule hindbærmarmelade i fordybningen og placer en halv mandel ovenpå. Tryk forsigtigt, så mandlen bliver på plads. Lav fordybninger ved knoerne med en kniv. Nu kan heksefingrene nydes og skræmme dine Halloween-gæster.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Uhyggelige Halloween Heksefingre - vaniljekiks med hindbærmarmelade og mandler”

  1. Jeg læser det som om du laver fordybninger ved knoerne efter bagning? Synes ikke rigtig det giver et pænt resultat.

  2. Kan man lave dejen lidt i forvejen, og gemme den i køleskabet tror du? Eller er det bedre at lave dem af mørdej så? ?

    1. Hej Rikke
      Ja, det kan du sagtens. Så vil jeg anbefale, at du laver dejen og former fingrene. Stiller dem på køl tildækket. Så kan du pynte dem med kakao inden bagning 🙂

      Rigtig (u)hyggelig Halloween til dig.
      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT