Døreklokkerne bliver testet, når det er Halloween. Når byens børn kommer forbi vores dør, så har jeg tænkt mig at byde dem på uhyggelige Halloween Heksefingre, for når Halloween er over os, så skal der (u)hyggeligt bagværk til. Jeg er spændt på at se, hvordan børnene tager i mod dem. Den første portion heksefingre er allerede spist - og de vakte stor glæde og begejstring hos de børn og voksne, der smagte dem. De her (u)appetitlige heksefingre er tydeligvis populære blandt børn og barnlige sjæle! En sød vaniljekikse-dej forvandlet til (u)lækre heksefingre. Heksefingrene er supernemme at lave, og de smager skønt.
15-20 stk.
Det skal du bruge:
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 100 g koldt smør
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 4-5 tsk. vand
Hindbærmarmelade (du kan lave den selv eller købe en):
- 100 g frosne hindbær
- 25 g sukker
- ½ stang vanilje
Derudover:
Sådan bager du Halloween heksefingre af vaniljekiks:
Først kommes mandlerne i kogende vand. Lad dem koge i få minutter til skallen løsner sig fra mandlen. Skyl mandlerne med koldt vand og smut dem. Halver dem med en skarp kniv, der sættes ind i mandlens naturlige deling.
Hindbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad den simre til alle hindbærrene er bristet, og hindbærmarmeladen tykner en smule. Det tager 10-15 minutter. Kom marmeladen på et skoldet glas og lad den køle til den skal bruges.
Kiksefingrene:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom smør og mel i en skål og smuldre det sammen. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab vaniljekornene ud med en kniv og mos dem sammen med en spsk. sukker, så kornene deler sig. Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i og rør det sammen. Saml kiksedejen med 4-5 tsk. vand. Tag kiksedejen ud på bordet og vej den af i kugler på 15-20 gram (mine vejede 20 gram). Rul hver kugle dej til en fingers længde, kom den på et stykke bagepapir på en bageplade og form dejen som en finger. Fingrene hæver under bagning, så lav dem ikke alt for tykke. Pres en halv mandel ned i toppen af hver finger, så der laves en fordybning. Fjern mandlen igen inden, at du bager heksefingrene - mandlerne sættes fast til sidst efter bagning, men der skal laves en fordybning inden bagning. Med en (ægte) finger dyppes en smule kakaopulver på hver heksefinger.
Bag heksefingrene i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. Kom en smule hindbærmarmelade i fordybningen og placer en halv mandel ovenpå. Tryk forsigtigt, så mandlen bliver på plads. Lav fordybninger ved knoerne med en kniv. Nu kan heksefingrene nydes og skræmme dine Halloween-gæster.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
[…] kager til halloween. Jeg er særligt glad for at bage den nemme chokoladekage med spøgelser eller sprøde heksefingre. Men i år har jeg udvidet konceptet og inviteret den her nemme Halloween tærte med til […]
Jeg læser det som om du laver fordybninger ved knoerne efter bagning? Synes ikke rigtig det giver et pænt resultat.
De var rigtig gode og jeg glæder mig til at spise dem med mine venner imorgen aften
Hej Flora
Det er jeg så glad for at høre.
Hav en sjov og (u)hyggelig aften med dine venner 🙂
Cathrine
Kan man lave dejen lidt i forvejen, og gemme den i køleskabet tror du? Eller er det bedre at lave dem af mørdej så? ?
Hej Rikke
Ja, det kan du sagtens. Så vil jeg anbefale, at du laver dejen og former fingrene. Stiller dem på køl tildækket. Så kan du pynte dem med kakao inden bagning 🙂
Rigtig (u)hyggelig Halloween til dig.
God bagelyst,
Cathrine