Halloweenkage

Jeg er helt med på konceptet om at bage særlige kager, når noget skal markeres. Halloween-toget er jeg først stået på de seneste år, hvor mine børn er blevet store nok til at efterspørge det selv.

Så nu bager jeg kager til halloween. Jeg er særligt glad for at bage den nemme chokoladekage med spøgelser eller sprøde heksefingre. Men i år har jeg udvidet konceptet og inviteret den her nemme Halloween tærte med til festen.

Jeg gider kun bage pyntede kager, hvis jeg ikke skal gå på kompromis med smagen. Det gør jeg heldigvis ikke her. Den her tærte minder mest af alt om en luksus hindbærsnitte. Den kan med fordel nydes med en god skefuld letpisket flødeskum eller creme fraiche.

En virkelig nem kage at bage til Halloween.

10-12 personer
Det skal du bruge

Mørdej

  • 375 g hvedemel
  • 90 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 225 g koldt smør
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg, M/L
  • Evt. 1-2 tsk. vand

Frangipane

  • 120 g mandler
  • 120 g sukker
  • 120 g blødt smør
  • 1 æg

Hindbærmarmelade

  • 200 g hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand

Derudover

  • Creme fraiche eller flødeskum til servering, hvis du ønsker det
  • Tærtering eller tærteform, ca. 24 cm - jeg bruger denne perforeret tærtering for en sprød mørdej (reklamelink)

Sådan gør du
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en skål og rør/smuldr det sammen til, at det ligner rasp. Jeg gør det i min røremaskine med K-spaden. Tilsæt ægget og rør kort til mørdejen er samlet. Er den for tør, kan du tilsætte en smule koldt vand. Undlad at ælte i mørdejen, da den så bliver sej og ikke sprød. Pak mørdejen i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.

Blend mandlerne til fint mel. Kom mandelmel, smør, sukker og æg i en skål og pisk det luftigt. Stil din frangipane til side til den skal bruges.

Kom hindbær, vand og sukker i en gryde og lad dem stå og simre i 10-15 minutter. Smag til. Stil til side.

Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Del mørdejen i to lige store portioner. Rul den ene portion mørdej ud mellem to stykker bagepapir til ca. 4 mm tykkelse. Stik en cirkel ud af mørdejen med tærteringen - det bliver toppen på tærten, som du skal skære ansigt ud i. Kom den gerne på frys - så er den nemmest at skære ud og flytte fra bagepapiret.

Rul den anden portion mørdej ud. Skær en lang strimmel, der passer med højden på tærteringen. Beklæd kanten med mørdej. Stik herefter bunden ud i mørdejen, så side og bund er dækket med mørdej. Fordel din mandelfrangipane i mørdejsbunden. Forbag mørdejen i 10 minutter.

Mens skæres toppen af kagen ud. Læg den tilbage på frys. Tag tærten ud, fordel hindbærmarmeladen på, læg mørdejstoppen på og bag tærten i yderligere 10-15 minutter til gylden. Lad din Halloween tærte afkøle og befri den fra tærteformen. Nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT