Hjemmelavet karamel

3

Jeg har længe haft lyst til at prøve, at lave karamel ud af kondenseret mælk. Men jeg har ikke været vild med tanken om, at koge det i dåsen. Da jeg skulle bruge karamel som glasur til en chokoladebrownie, så forsøgte jeg mig med at koge den kondenserede mælk i et glas. Og det lykkedes! Helt perfekt. Cremet, fløjlsblød karamel, der passer sig selv i den tid, det skal koge. Så nemt og super lækkert. Der bliver ret meget karamel ud af en dåse kondenseret mælk, så resten har jeg brugt oven på grød, yoghurt, kiks og frugt. Super lækkert!

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Et rent syltetøjs- eller henkogningsglas

Sådan laver du karamel:
Kom den kondenserede mælk over i et rengjort syltetøjs- eller henkogningsglas. Fyld en gryde med vand, kom glasset med den kondenserede mælk i. Sørg for at glasset er dækket af vand hele tiden. Sæt gryden på blusset og lad vandet simre i ca. 3 timer. Når karamellen er lys brun i farven og har kogt i ca. 3 timer, så er den færdig. For at undgå at karamellen bliver grynet, så lad den ligge i det varme vand, indtil at vandet er kølet af i et par timer. Herefter kan karamellen spises eller opbevares i glasset på køl i et par uger.

Karamel_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Trine.
      Nej, sikke noget sludder! Karamellen kan holde sig et par uger på køl. Der var jeg vist lidt for hurtig på tasterne ;). Jeg har rettet i opskriften nu – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
      God første advent.

  1. Nicole

    Man kan også bare koge det i den dåse det kommer i. Det har vi altid gjordt. 🙂
    Bare husk vand! Masser vand, ellers siger det bang og det er over alt, har prøvt det.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK