Hjemmelavet karamel

Jeg har længe haft lyst til at prøve, at lave karamel ud af kondenseret mælk. Men jeg har ikke været vild med tanken om, at koge det i dåsen. Da jeg skulle bruge karamel som glasur til en chokoladebrownie, så forsøgte jeg mig med at koge den kondenserede mælk i et glas. Og det lykkedes! Helt perfekt. Cremet, fløjlsblød karamel, der passer sig selv i den tid, det skal koge. Så nemt og super lækkert. Der bliver ret meget karamel ud af en dåse kondenseret mælk, så resten har jeg brugt oven på grød, yoghurt, kiks og frugt. Super lækkert!

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Et rent syltetøjs- eller henkogningsglas

Sådan laver du karamel:
Kom den kondenserede mælk over i et rengjort syltetøjs- eller henkogningsglas. Fyld en gryde med vand, kom glasset med den kondenserede mælk i. Sørg for at glasset er dækket af vand hele tiden. Sæt gryden på blusset og lad vandet simre i ca. 3 timer. Når karamellen er lys brun i farven og har kogt i ca. 3 timer, så er den færdig. For at undgå at karamellen bliver grynet, så lad den ligge i det varme vand, indtil at vandet er kølet af i et par timer. Herefter kan karamellen spises eller opbevares i glasset på køl i et par uger.

Karamel_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Hjemmelavet karamel”

  1. Er det bare et syltetøjsglas med alm. metallåg?
    Og hvor meget mere plads skal der være i glasset, altså hvis "karamellen" vokser i glasset?
    Og kan man lægge glasset ned eller skal det stå op?
    Kan man lægge låg på gryden?
    Jeg er lidt usikker på at gøre det kan du nok høre, så har lige brug for at blive lidt mere tryg ved det med alle mine spørgsmål 😉

    1. Hej Maria.

      Jeg bruger som oftest et weck glas til at koge i. I denne her opskrift har jeg linket til glassene, så du kan se præcist hvilke, jeg bruger. Linket ligger nede i opskriftbeskrivelsen.
      https://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-tre-favoritter/

      Karamellen hæver ikke. Jeg overfylder ikke glasset, så der er måske en halv centimeter fri 🙂

      Glasset flyver lidt rundt i min gryde - det er ikke afgørende, om det står eller ligger. Glasset skal bare hele tiden være dækket med vand. Det er vigtigt!

      Jeg koger med låg på, da vandet ellers fordamper for hurtigt, og så skal jeg hele tiden komme nyt vand i gryden.

      Jeg håber, at det giver svar på dine spørgsmål. Det er faktisk supernemt at koge karamel 🙂 Ellers siger du bare til!

  2. Man kan også bare koge det i den dåse det kommer i. Det har vi altid gjordt. 🙂
    Bare husk vand! Masser vand, ellers siger det bang og det er over alt, har prøvt det.

    1. Hej Trine.
      Nej, sikke noget sludder! Karamellen kan holde sig et par uger på køl. Der var jeg vist lidt for hurtig på tasterne ;). Jeg har rettet i opskriften nu - tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
      God første advent.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT