Julens bedste havregrynskugler

1

Havregrynskugler er ren jul og nostalgi for mig. De SKAL bare være der, når juleaften nærmer sig. Det er også det konfekt, der forsvinder hurtigst fra konfektfadet i vores familie. Så derfor laver vi altid en stor portion. Ofte bliver vi også nødt til at lave dem flere gange i løbet af december, hvis vi starter tidligt i december med at spise julegodter. Vi laver havregrynskugler efter den samme opskrift år efter år, for det er altså bare de bedste havregrynskugler, jeg har smagt. Det er super vigtigt, at du bruger råvarer af en god kvalitet, når du laver havregrynskuglerne. Sørg for at lave en stor portion, for der forsvinder på mærkværdigvis en masse, mens man triller dem til kugler.

Det skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl kokosmel
  • 1,5 dl flormelis
  • 3 spsk. kakao (jeg bruger den her Valhrona Kakaopulver – det er den absolut bedste og meget drøj i brug)
  • ½ tsk. ren vaniljepulver (eller 1 tsk. vaniljesukker)


Sådan laver du julens bedste havregrynskugler:

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Kom appelsinsaft i. Skær smørret ud i mindre stykker og ælt det sammen med de tørre ingredienser. Jeg bruger hænderne – det synes jeg er nemmest. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 minutter. Tril dejen til små kugler. Rul nogle af dem i kokos, frysetørret hindbær, lakridspulver, kakao eller dit yndlings krymmel. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Gem dem godt, hvis du ikke vil risikere, at de alle er spist inden jul!

Indlægget indeholder affilitatelink.

Havregrynskugler-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK