Karrygryde med kikærter og kokos

3

Varme, krydrede retter, der kun tager kort tid at forberede og ellers bare passer sig selv. Dét er favoritter herhjemme i de kolde efterårsmåneder. Jeg er vild med karry, kikærter og kokos. De tre ingredienser sammen bliver til en ret fantastisk karrygryde, der luner godt og mætter endnu bedre. Den krydrede karry med kikærter kan laves på den samme tid, som det tager at koge brune ris. Omkring 30-35 minutter. Det synes jeg er helt ok for en sund aftensmad, der er hjemmelavet og lavet fra bunden. Karry, kikærter og kokos er tydeligvis også noget, som min datter er vild med – hun spiste store mængder af karrygryden. Du kan servere den med ris, kartofler eller nemme, hjemmebagte pandebrød.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 spsk. smør til at stege i
  • 2 rødløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 gulerødder, skåret i mundrette stykker
  • 1 dåse kikærter
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk. friskrevet ingefær (kan udelades)
  • 1-2 tsk. garam masala
  • 2-3 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Chili efter behag
  • 1-2 tsk. sukker
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 2-3 spsk. kokosmel
  • Frisk lime

Sådan laver du en sund og nem karryret med kikærter:
Skær løg i mundrette stykker. Kom smør eller kokosolie i en gryde og svits løgene her i. Tilsæt tomater. Lad løg og tomater simre i 5-10 minutter til tomatsaften er kogt lidt ind. Kom gulerødder, kikærter, finthakket hvidløg, karry, chili, garam masala og spidskommen i. Rør det hele sammen. Tilsæt kokosmælk og kokosmel og rør igen. Lad karryen simre i 10-15 minutter ved lav varme. Smag til med salt, peber og limesaft.

Tip: Karrygryden kan holde sig 3-4 dage i køleskabet, så lav bare en stor portion, så der er nem aftensmad i løbet af ugen.

karry_kikaerter_8karry_kikaerter_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Mette Alkærsig

    Jeg lavede denne karrygryde i går (men tilsatte dog en del mere karry, da det er mit yndlingskrydderi) og det var en succes. Den var endnu bedre, da den havde fået lov at stå lidt – jeg lavede retten om formiddagen og spiste den om aftenen. Succes!

    1. Hej Mette.
      Hvor dejligt, at du kunne bruge opskriften på den vegetariske karry, og at den var en succes. Ja, jeg laver også gerne dobbeltportion, så der er til aftensmad eller madpakke dagen efter. Jeg er enig med dig i, at det næsten smager bedre, når det har stået lidt 🙂

      God weekend,
      Cathrine

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Triple Chocolate Chip Cookies – Cookies med hvid, lys og mørk chokolade
16. august 2017
Kold morgengrød med perlebyg, hytteost og rabarberkompot
10. august 2017
Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting
6. august 2017
Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager
3. august 2017
Valnøddebrød – luftigt surdejsbrød med valnødder
29. juli 2017

FACEBOOK