Morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod

17

En (fuldstændig fantastisk) muffin, der kun består af ingredienser, som jeg i forvejen spiser til morgenmad; yoghurt, havregryn, mandler og frugt. Og så indeholder den endda også grøntsager. Jeg er så ovenud begejstret for de her sunde morgenmadsmuffins, at jeg har ret svært ved at skjule det. De smager sødt og syndigt, og jeg vil næsten love dig, at du kan servere dem til eftermiddagskaffen uden, at der er nogle, der opdager, at de ikke er fyldt med sukker og hvedemel.

Jeg har allerede bagt de sunde og lækre muffins flere gange. Muffins uden raffineret sukker og med masser af fibre serverer jeg gerne for Ellinor, og hun er vild med dem. Ofte fungerer de som et nemt og lækkert eftermiddagsmåltid til hende og mig. Ellinor fik et par stykker med i dagplejen, og de andre børn havde også været helt vilde med dem. Så det bliver nemt at bestemme, hvad hun skal have med, når hun skal holde børnefødselsdag i dagplejen. De sunde muffins kan nemlig sagtens serveres til den sukkerfrie børnefødselsdag. Skønt!

Bag bare en stor portion. De holder sig frisk og svampede i 2-3 dage, når du opbevarer dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Resten kommer jeg i fryseren, og så tager jeg et par stykker op aftenen før, så der er til den nemme og hurtige morgenmad og til eftermiddagsmåltidet til den 1-årige.

Du kan finde opskriften på sunde morgenmadsmuffins med blåbærkompot her.

9 stk.
Det skal du bruge:

 • 50 g mandler (kan erstattes af Chufa-knolde, hvis du ikke tåler nødder)
 • 45 g havregryn
 • 45 g fintsigtet speltmel
 • 1 lille tsk. bagepulver
 • 1 lille tsk. natron
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 stor gulerod, fintrevet
 • 4 frisk dadler
 • 1,5 dl. yoghurt
 • 1 spsk. smør
 • 2 store æg
 • 75 g hindbær, friske eller frosne

Mueslitopping:

 • 30 g havregryn
 • 30 g solsikkekerner
 • ½ spsk. blødt smør eller kokosolie
 • 1 tsk. honning

Sådan bager du sunde morgenmadsmuffins:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Mueslitoppingen laves først: Rør havregryn, solsikkekerner, honning og smør sammen.

Dejen til muffins: Kom havregryn og mandler i en minihakker eller foodprocesser og blend det til en fin mel. Kom det i en skål og bland det sammen med speltmel, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver. Kom yoghurt, dadler og smør i blenderen og blend det til en cremet og homogen masse. Vend det sammen med de tørre ingredienser og revet gulerod. Pisk æggene lyse og luftige i en anden skål. Det tager få minutter med en håndmixer.

Vend æggene forsigtigt sammen med dejen – det gøres bedst med en dejskraber. Smør muffinsformene med en smule smør eller brug nogle slip-let og fordelen dejen i formene. Jeg bager mine muffins i den her muffinform, men jeg skal vist ønske mig sådan en silikone-muffinform her i stedet – det vil gøre det meget nemmere at få mine muffins ud af formen. Fordel hindbærrene og tryk hindbærrene ned i dejen. Drys muesli på toppen og bag dine morgenmadsmuffins i ca. 12-15 minutter. Tjek med en kniv, om de er bagt færdige – hvis der hænger dej på kniven, når du stikker den ned i midten, så skal de bages lidt længere. Lad dine sunde muffins afkøle på en rist. Nyd dem lune eller opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i fryseren.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Morgenmadsmuffin_6Morgenmadsmuffin_15Morgenmadsmuffin_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Emilie

  Hej Cathrine
  Hvor længe skal musli toppen bages?
  Det ser virkelig lækkert ud!!! Dem skal jeg helt sikkert prøve 🙂 tror du også de er velegnede til børn lidt yngre end ellinor? (10-11 mdr)

  1. Hej Emilie. Myslitoppen skal på med det samme, så det skal bage med hele tiden. Ja, du kan sagtens lave de sunde muffins til en på 10 måneder. Så ville jeg lave dem uden myslitop, da det bliver ret sprødt og knasende, når de er friskbagte. Det bliver blødere, hvis de står til dagen efter 🙂

  1. Hej Anna.

   Ja, det kan du tro! Jeg har netop lagt et link ind i opskriften (nede i “sådan bager du morgenmadsmuffins”), hvor jeg har linket til den muffinform, jeg har. Jeg har også låget til den form, og det er altså praktisk, at kunne fragte muffins direkte i formen, hvis man skal have kage med på f.eks. arbejde eller i skolen.

   Den fungerer godt, hvis den lige bliver smurt med lidt smør eller olie inden, at jeg kommer dejen i. Men jeg har også linket til en muffinform i silikone, som jeg godt kunne tænke mig. Den fleksible silikoneform ville gøre det rigtigt nemt at få mine muffins ud af formen 🙂

 2. Marlene Due

  Hvor ser de lækre bare lækre ud dine muffins! Må helt sikkert prøves til mine to små. Har du et bud på hvad der kan erstatte mandelmel? Min søn på 10 mdr har desværre nøddeallergi!!😔

  1. Det kender vi alt til herhjemme, Marlene. Min kæreste er også nøddeallergiker. Jeg har brugt 8 år på at “lære” ham at tåle mandler – det er lykkes, hvis de bliver ristet eller fx bagt med i sådan en muffin her. Så rart.

   Men du kan sagtens erstatte mandelmelet med havregryn, andet mel eller Chufa. Kender du dem? Det er små knolde, som kan bruges som erstatning for nødder. Dem bruger jeg gerne, når jeg skal lave noget med nødder, men ikke kan bruge nødder grundet allergi. De smager så godt. Jeg har sat et direkte link ind i opskriften.

 3. Marlene

  Kære Cathrine
  1000 tak for svar – undskyld jeg har først set det i dag.

  Super kender ikke chufa-nødder de må helt sikkert prøves. Håber min søns tolerance ift nødder også kan optrænes med tiden. Er helt i knæ over han ikke tåler nødder – så mange lækre opskrifter må have alternativer og alt den gode fedt han ikke må få. Meget glad for jeg nu kan lave noget han også må få☺️

  Fortsat god dag -glæder mig til mange flere lækre opskrifter på din blog.

  Bh Marlene

  1. Mange vokser også fra deres allergier – små kroppe har jo ikke så meget at “fordele” de allergene-stoffer på, som hos voksne, så der er håb 🙂

   Mht fedtstofferne kan det heldigvis godt lade sig gøre alligevel. Vi spiser meget avokado, oliven, kerner og frø og fisk herhjemme. Så er nødder ikke nødvendige 🙂

   Mvh. Cathrine

 4. […] Morgenmadsmuffins med hindbær og sprød topping er blevet bagt et utal af gange herhjemme. De er så gode! Ellinor elsker dem, og vi spiser dem gerne både som morgenmad eller eftermiddagsmad. Jeg bager gerne en stor portion, da de fint holde sig i et par dage, og også sagtens kan fryses ned. I er også mange, der har givet rigtig dejlig feedback på den opskrift – så skønt, at morgenmadsmuffins også er et hit hjemme hos jer. […]

 5. Michelle Knudsen

  De smager fantastisk! Jeg glæder mig allerede til at servere dem for min datter om et halvt års tid.

  Kan de evt. laves med f.eks. boghvedemel til en glutenallergiker der tåler havre?

  1. Hej Michelle.
   Det er jeg så glad for, at du synes! De er et hit hos Ellinor (og forældre) herhjemme, så det bliver de garanteret også hos din pige 🙂

   Ja, jeg tænker sagtens at du kan udskifte speltmelet med en glutenfri variant.

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK