Pandekager med surdej – de bedste brunch pandekager

5

Pandekager! Luftige og lette pandekager med en sprød kant. Kan man drømme om mere til en hyggelig morgenmad eller brunch? Det perfekte brunchbord for mig indeholder pandekager med forskellige slags topping, sunde morgenmadsmuffins, mine bedste æltefrie boller og friskpresset juice. Jeg har længe ledt efter den bedste opskrift på små brunch-pandekager. Desværre bliver jeg tit skuffet, når jeg spiser pandekager – de smager ofte ikke af så meget. Det kan surdej heldigvis hjælpe på. Og det er lige netop dét, der gør de her små, tykke pandekager så fantastiske. Surdejen giver pandekagerne masser af smag og gør dem endnu mere luftige. Pandekagerne bliver lavet med den surdej, som der er i overskud, når min surdej bliver fodret. Jeg bager stadig masser af surdejs-knækbrød af “overskuds-surdejen”, men nu har jeg fået endnu en opskrift, hvor jeg kan bruge surdejen, som ellers bare ville været blevet smidt ud. Jeg kommer ikke til at bage andre pandekager fremover – det her er de bedste amerikanske pandekager, jeg har smagt!

Har du endnu ikke din egen surdej? Så kan du heldigvis nemt lave en surdej, og så kan du også læse om, hvordan du fodrer og holder din surdej i live lige her.

12-15 stk. amerikanske brunch pandekager
Det skal du bruge:

 • 1 stort æg
 • 1 dl mælk
 • ½ dl yoghurt naturel
 • 1 dl surdej (kan erstattes af yoghurt naturel)
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 90 g hvedemel
 • ½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. natron
 • 2 g salt
 • 25 g rørsukker
 • 25 g smeltet smør

Topping:

 • 2 dl. græsk yoghurt
 • 1 lille håndfuld frosne blåbær
 • Banan
 • Mandelsmør (jeg køber min mandelsmør her)
 • Hampefrø (hampefrø har et højt indhold af sunde fedtsyrer og protein – de smager nødde-agtigt. Jeg køber mine hampefrø her)
 • Akaciehonning

Sådan bager du små, tykke og luftige pandekager:
Pisk ægget sammen i en skål. Kom mælk, yoghurt, surdej og vanilje i og rør sammen.

Rør hvedemel, bagepulver, natron, sukker og salt sammen. Rør de tørre ingredienser godt sammen med de våde, så der er så få klumper som muligt. Smelt smørret let og vend det i pandekagedejen. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter, så surdejen får mulighed for at blive aktiveret en smule og de sidste klumper kan røres ud.

Kom smør på en varm pande og steg pandekagerne. Rør den græske yoghurt sammen med de let optøede blåbær. Server pandekagerne med blåbær-yoghurten, skiveskåret banan, mandelsmør, hampefrø og akaciehonning eller din favorit topping.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Pandekager_surdej_6Pandekager_surdej_7Pandekager_surdej_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Ellen

  Er lige kommet godt i gang med surdej. Og har fået god inspiration af dine erfaringer. Forsøger også at undgå madspild. Har lige bagt pandekager og knækbrød med succes. Rillede knækbrød undervejs med kagespore for at kunne knække dem pænt .

  1. Hvor skønt, at du har fået dig en surdej. Jeg elsker min surdej! Den gør det hjemmebagte brød så lækkert 🙂

   Super god ide at rille knækbrødet undervejs – det vil jeg helt sikkert forsøge næste gang! Tak for tip.

 2. Rikke Hansen

  Hej Cathrine
  Det er en fantastisk opskrift på pandekager. Jeg har lavet dem en gang og de bliver enormt lækre 😋
  Mit spørgsmål er ang. surdejen du bruger til dem. Hvor lang tid kan den stå i køleskabet, når du har taget den del fra som skal fodres? Jeg fodrede en del i aftes 1:6:6 og det samme her til morgen 1:1:1. Kan jeg bruge det overskydende surdej til pandekager i morgen lørdag, ca 1 1/2 døgn efter, når det står i køleskabet?

  På forhånd tak for svar og tak for lækre opskrifter 😘
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke
   Tusind tak for det!
   Ja, du kan sagtens bruge det overskydende surdej, selvom den er meget ung. Så kan jeg faktisk bedst lide pandekagerne 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018