Snurrer med spelt og tomatpesto

0

Jeg snurrer lige lidt videre… Der er i forvejen et par opskrifter på forskellige snurrer herinde på bloggen. Både af den søde og den ”salte” slags. Jeg har ofte bagt de her snurrer med birkes, når jeg havde lyst til lidt andet i madpakken og til frokost end rugbrød. De kan også sagtens spises som et nemt mellemmåltid.

De her snurrer med speltmel og tomatpesto er også perfekte til madpakken eller som et mellemmåltid, der hurtigt og nemt kan tages med uden pålæg. Tomatpestoen giver masser af smag til den gode bolle, der indeholder kostfibre og mineraler fra speltmelet. Næsten gang jeg skal bage speltsnurrer med tomatpesto, så har jeg planer om at lave dem i miniformat og servere dem til et lækkert tapasbord med forskellige pølser og oste.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du speltbrud med tomatpesto:
Kom vand og gær i en skål og rør det sammen til gæret er opløst. Kom ægget i og rør det ud. Tilsæt speltmel og salt og ælt dejen til den er samlet og nemt slipper bordpladen. Lad herefter dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30×60 cm. Smør dejen med tomatpesto over det hele. Fold dejen ind over sig selv, så der bliver tre lag. Rul igen dejen ud til 30×60 cm, så den er ca. 1 cm tyk. Skær dejen i strimler på ca. 2 cm bredde. Snor hver dejstrimmel og form dem til en snurrer. Du kan se i videoen her, hvor du former og snor en snurrer. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag dem i 12-15 minutter til de er let gyldne.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Snurrer_spelt_tomatpesto_6 Snurrer_spelt_tomatpesto_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø
24. juni 2017
Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK