Gulerodskage-snurrer

13

Når man ikke kan vælge… Jeg elsker en god, hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting ligeså højt som jeg elsker en svampet og sød kanelsnurrer. Men hvorfor vælge? Da weekenden gav mig tid til at bage var jeg nødt til at prøve at kombinere de to kager; gulerodskage og kanelsnurrer. Da Ellinor er så interesseret i at spise og smage det, som vi spiser, så valgte jeg at bage dem uden raffineret sukker. Det kan heldigvis ikke smages – de smager præcis lige så godt, syndigt og sødt, som en snurre skal smage. Jeg har filmet, hvordan du snor snurrerne, så du også kan få et fint og meget lækkert resultat. Gulerodskage-snurrerne smagte så godt, at de lynhurtigt forsvandt, så jeg ved godt, hvad jeg skal bage i weekenden…

12-14 stk.
Det skal du bruge:

Dej

  • 1,5 dl mælk
  • 15 g gær
  • 2 æg (1 i dejen og 1 til pensling)
  • 300 g hvedemel
  • 3 g havsalt
  • 40 g smør

Gulerodskage-dadelfyld

  • 7 bløde dadler uden sten
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 20 g smør
  • 2-3 spsk. kogende vand
  • 1 nip salt
  • 1-2 revet gulerødder
  • 25 g fint hakkede nødder eller mandler

Sådan bager du svampede gulerodskage-snurrer uden raffineret sukker:

Kom mælken i en gryde og lun den til fingervarm. Opløs gæren heri. Tilsæt alle (undtagen smørret) de resterende ingredienser og ælt dejen til den har samlet sig. Kom det bløde smør ved og ælt dejen godt til den er glat, smidig og nemt slipper bordet eller skålen. Lad dejen hæve tildækket i 1-1,5 time til dejen har fordoblet sin størrelse.

Mens dejen hæver laves fyldet: Skær dadlerne i mindre stykker. Kom dem i en skål eller minihakker og kom kogende vand ved. Tilsæt krydderier, smør og salt og blend til massen er homogen. Vend revet gulerod og hakkede nødder i.

Drys bordet med mel og vend dejen ud. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Smør dejen med dadel/gulerodsfyldet og fold dejen indover sig selv, så der er tre lag. Du kan se her, hvordan du folder dejen til en snurre. Rul endnu engang dejen ud til en rektangel til den er ca. 3-5 mm tyk. Skær dejen i 12-14 strimler og sno snurrerne. Du kan se hvordan du former en snurrer i videoen nedenfor. Sæt gulerodskagesnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 220 grader. Lad de sunde snurrer efterhæve mens ovnen bliver helt varm. Pisk et æg sammen og pensel snurrerne. Bag gulerodskage-snurrerne i 10-12 minutter. Hvis du ønsker samme mørke afbagning som på billedet skal du give dem 12 minutter. Hvis du ønsker dem lysere skal du gå efter 10 minutters bagning. Afkøl på en rist og nyd.

gulerodskage_snurrer_5gulerodskage_snurrer_1

Sådan snor du en snurrer
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Tak. Snurrerne smager i hvert fald rigtigt dejligt. De er ret hyggelige at lave, og så kan børnene nemt tages med i køkkenet og bage også 🙂

      God weekend,
      Cathrine

    1. Hej Julie.
      Ja, det kan du sagtens. Brug 5 gram gær og stil dejen til hævning i køleskabet natten over. Når du har formet dem, så lader du dem efterhæve 1 time på køkkenbordet med et klæde over inden, at du bager dem.

      Du kan også lave dem helt færdige, og så fryse dem inden, at du bager dem.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Kim
      Hvis du gerne vil fryse dem rå, så skal du lade dem efterhæve lidt kortere tid og fryse dem herefter. Aftenen før, at du skal bage dem, så kommer du dem i køleskabet på en plade, hvor de kan få lov til at tø op. 30 minutter før bagning lader du dem efterhæve færdig ved stuetemperatur før, at du bager dem 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018