Sød, vaniljeprikket rabarbersaft

4

De flotte, røde rabarberstængler titter frem, når nu sommeren nærmer sig. Og jeg elsker rabarber. Man kan lave så mange skønne ting med de syrlige rabarbere. Én af de ting, som jeg altid skal lave med rabarber er rabarbersaft. En helt dybrød, vaniljeprikket, sød saft, hvor man stadig kan smage rabarberens skønne syrlighed. Jeg er vild med det! Det er super lækkert blandet op med vand og isterninger, men det gør sig virkelig også godt blandet op med lidt vodka og danskvand, når den danske sommer skal nydes på terrassen. Hvis du ikke selv har rabarber i haven, så spørg venner og familie, om de skulle have nogle, du kan få – der er så mange, der har rabarber i haven, der ikke bliver brugt. Men ellers er det også muligt at købe flotte, økologiske rabarber hos din grønthandler. Rigtigt god fornøjelse!

Det skal du bruge til ca. 2 liter rabarbersaft:

 • 1kg rabarber
 • 1,5 liter vand
 • Ca. 400g rørsukker
 • ½ vaniljestang
 • Evt. atamon


Sådan laver du din egen rabarbersaft:

Rens rabarberne og fjern bladene. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vandet og lad det simre i ca. 30-45 minutter til rabarberne er helt kogt ud. Kom det op i en si, så saften kan løbe fra. Lad det gerne stå og trække i minimum en time, så du får så meget saft med som muligt. Kom saften tilbage i gryden. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med noget af sukkeret, så vaniljekornene skilles ad. Kom vaniljestangen, sukkeret og vaniljesukkeret op i rabarbersaften. Lad det koge op og smag saften til med mere sukker, hvis du ønsker det sødere. Tilsæt atamon, der passer til din portion, hvis du ikke får det drukket inden for en uges tid. Kom rabarbersaften på helt rengjorte og atamonskyllet flasker. Rabarbersaften skal blandes op med vand, før du nyder et glas.

Tip: Rabarberkødet, som drænes for saften, kan sagtens bruges til at lave en lækker rabarberkompot. Kom kødet i en gryde, tilsæt vand efter behov og smag til med vanilje og sukker. Hæld på skoldet glas og opbevar på køl.

Rabarber-1

Rabarbersaft-2

Rabarbersaft-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Det er skønt at få lavet saft af alle sommerens frugter! Din saft ser nu også rigtigt dejlig ud.

   Næste år kan du give min opskrift en chance :).
   Kram

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK