Tundeller med avokadocreme og pitabrød

7

Vi er netop vendt hjem fra en skøn ferie i Malaga. En uge væk hjemmefra med sol og hygge var helt fantastisk. Men en uge væk hjemmefra betyder også et tomt og kedeligt køleskab, når man kommer hjem. Og hvad gør man så, når den ét-årige siger ”mam-mam-mam”, når klokken nærmer sig 17? Heldigvis er vores skabe, skuffer og fryser fyldt med dejlig mad. Et smut i fryseren, og så havde jeg tre hjemmebagte pitabrød, én kikærtebøf, to dåser tun og to æg. Ellinor er stadig for lille til at spise tun, så kikærtebøffen var reserveret til hende. Hun er vild med dem, så dem har jeg næsten altid i fryseren til en nem og sund aftensmad eller frokost.

Med tun og æg i hånden kom jeg i tanke om Klidmosters sprøde tundeller, som jeg aldrig har fået prøvet af, men som jeg har tænkt på mange gange. Helt perfekt! Tundeller blev det. Et lille smut i Brugsen efter nogle friske grøntsager, og så havde vi faktisk til et rigtigt lækkert aftensmåltid, der ikke tog meget mere end 20 minutter at lave. Nedenfor får du min variation af tundellerne. Jeg har lusket lidt flere grøntsager og kostfibre i, og de smager virkelig SÅ godt. De er perfekte til et familievenligt aftensmåltid. Det er en sund, billig og nem måde at få fisk på, og tundellerne er også superlækre i madpakken.

30-35 stk.
Det skal du bruge:

  • 2 dåser tun i vand
  • 2 æg
  • 1 stor gulerod, fintrevet
  • 50 g knoldselleri, fintrevet (kan udelades eller erstattes af gulerod)
  • 2 spsk. vand
  • 10 g rasp
  • 35 g havregryn
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Chili efter behag
  • Salt og peber
  • Smør og olivenolie til at stege i

Avokadocreme:

  • 1 avokado
  • 1 spsk. chilimarmelade eller chilisovs
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du sprøde og sunde tundeller:
Rør tun, gulerod, knoldselleri og æg sammen til det bliver lind og homogen. Rør havregryn, rasp og vand i. Tilsæt hvidløg, salt, peber og chili. Hvis farsen er for tun tilsættes mere rasp, og hvis det er for fast tilsættes mere vand. Kom tunfarsen i køleskabet i 15-30 minutter, så den kan hvile og sætte sig. Form farsen til små kugler. Steg dem i smør og olivenolie på panden.

Avokadocreme: Mos avokadoen med en gaffel og rør chilimarmelade, citronsaft, salt og peber i og smag til.

tundeller_pita_2 tundeller_pita_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Sikken en helte redning og tilmed med mad der ser super lækkert ud. Det er altså ikke tit jeg har præsteret det når vi lige er hjemme fra ferie så hatten af for dig!

    1. Det hjælper gevaldigt med en god fryser 🙂 Jeg bager altid dobbeltportion, når jeg bager burgerboller, pitabrød osv. Det er så dejligt nemt at kunne fiske op af fryseren, når tiden og indeholdet i køleskabet er knapt.

      Ps. De her billeder er taget en anden dag – det var der ikke lige overskud til samme dag, som vi vendte hjem fra ferie 😉 Lidt snyd er der også plads til.

  2. Ida

    Skiftede knoldselleri ud med finthakket spidskål, og tilføjede lidt citronsaft. Tænker finthakket chili også kunne være lækkert 🙂

  3. Mette

    De var så lækre! Selv min2-årige, som ellers aldrig spiser hverken fisk eller kød spiste 3 deller. Det er aldrig sket før!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK