Bircher müesli eller køleskabsgrød

Køleskabsgrød er blevet super populært, og rigtig mange har måske allerede prøvet det af? Jeg kender oprindeligt køleskabsgrød fra Tyskland, hvor de kalder det Bircher müesli. Efter vores tur til Berlin, se guide her og her, hvor jeg spiste Bircher müesli, fik jeg lyst til at lave min egen version. Fordelen ved denne nemme køleskabsgrød er, at den indeholder masser af kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. Altså et sundt og mættende morgenmåltid. Jeg har også forsøgt at blende min Bircher müesli med nogle frosne hindbær – det blev også rigtigt lækkert! Jeg har nydt den gode Bircher muesli med en ristet rugbrød med avokado, et blødkogt æg og glas vand med citron for et komplet morgenmåltid, der dækker alle de behov, min krop har efter nattens faste.

2 personer
Det skal du bruge:

  • 50g havregryn
  • 1 tsk. chiafrø (kan udelades eller erstattes med hørfrø)
  • 2 tsk. solsikkekerner
  • En knivspids ren vaniljepulver
  • 1,5 dl skummetmælk
  • Saften fra en halv appelsin
  • 100g skyr eller neutral yoghurt
  • 1 lille gulerod, revet
  • Mandler
  • Bær


Sådan laver du Bircher müesli:
Havregryn, chiafrø, solsikkekerner, vaniljepulver, appelsinsaft og mælk blandes sammen i en bøtte eller skål. Den dækkes til og kommes i køleskabet til morgenen efter. Om morgenen vendes den revet gulerod og skyr sammen med grøden. Grøden toppes med frisk frugter og mandler eller nødder.

birchermusli-morgenmad

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT