Brownie med kakao-kaffefrosting

6

Min barsel har været skyld i, at vores køkkenskabe er tømte for chokolade. Hvordan det er endt sådan, kan jeg ikke redegøre for. Men væk er chokoladen i hvert fald. Det udfordrede mig lidt, da jeg den anden dag gerne ville bage en chokoladebrownie. Derfor tyede jeg til det næstbedste. Kakao. Heldigvis er jeg ret vild med kager, der er bagt på kakao og ikke chokolade. Det har jeg tidligere snakket om, da jeg bagte den her svampede og chewy kage. Kakao giver en kage en anden konsistens, end når den bages med chokolade. Lidt mere chewy, klistret og sej konsistens. Netop sådan en chokoladekage er jeg vild med. Denne her kakaobrownie er helt perfekt. Smager af chokolade, svampet og sej konsistens, supernem at bage og så er den altså også billigere at bage end ”rigtige” chokoladebrownier.

Kakao havde jeg heldigvis på lager herhjemme. Jeg foretrækker Valhronas kakaopulver. Det er ikke sødet, og derfor får brownien en dyb og intens smag af chokolade. Den smørbløde og lækre frosting med kaffe og kakao klæder og fremhæver chokoladesmagen i brownien. Jeg synes ganske enkelt, at det er en ret så fantastisk kakaobrownie!

6 personer
Det skal du bruge:

 • 75g smør
 • 125g sukker
 • 35g kakao (den bedste kvalitet, du kan finde)
 • 1 nip salt
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 æg
 • 30g hvedemel

Frosting:

 • 25g blødt smør
 • 125g flormelis
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 spsk. kakao
 • 2 spsk. stærk og varm kaffe

Sådan bager du en nem brownie med kakao:
Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn (over/under varme). Smelt smørret i en skål over et vandbad. Når smørret er smeltet kommes sukker, kakao og salt i. Rør i blandingen af og til. Når blandingen er så varm, at du ikke har lyst til at holde din finger nede i den, så tages den af vandbadet. Lad det stå et øjeblik, hvor du rører i det, så det ikke længere er meget varmt, men kun varmt. Bland vaniljepulveret i med en dejskraber (brug ikke metalredskaber). Tilsæt ægget og rør dejen godt sammen til den er blank og skinnende. Sigt hvedemelet i og rør det i dejen til den er homogen.  Kom dejen i en 13cm springform. Bag kagen i ca. 10-15 minutter. Kagen skal kun bages til, at der stadig hænger en smule dej på en kniv, når den stikkes ned i midten. Lad kagen afkøle.

Sådan laver du en lækker kakao-kaffe frosting:
Bland alle ingredienserne sammen og pisk til frostingen er homogen. Smørres på kagen, når den er afkølet.

browniefrosting-99Brownie_frosting_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Ida.

   Nej, det er en 13cm i diameter springform. Hvis du har en 26cm, så skal du lave dobbeltportion. Så er der kage til mange, men det er jo ikke nogen dårlig ting 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018