Brownie med kakao-kaffefrosting

Min barsel har været skyld i, at vores køkkenskabe er tømte for chokolade. Hvordan det er endt sådan, kan jeg ikke redegøre for. Men væk er chokoladen i hvert fald. Det udfordrede mig lidt, da jeg den anden dag gerne ville bage en chokoladebrownie. Derfor tyede jeg til det næstbedste. Kakao. Heldigvis er jeg ret vild med kager, der er bagt på kakao og ikke chokolade. Det har jeg tidligere snakket om, da jeg bagte den her svampede og chewy kage. Kakao giver en kage en anden konsistens, end når den bages med chokolade. Lidt mere chewy, klistret og sej konsistens. Netop sådan en chokoladekage er jeg vild med. Denne her kakaobrownie er helt perfekt. Smager af chokolade, svampet og sej konsistens, supernem at bage og så er den altså også billigere at bage end ”rigtige” chokoladebrownier.

Jeg havde heldigvis kakao på lager herhjemme. Jeg foretrækker Callebauts kakaopulver. Det er ikke sødet, og derfor får brownien en dyb og intens smag af chokolade. Den smørbløde og lækre frosting med kaffe og kakao klæder og fremhæver chokoladesmagen i brownien. Jeg synes ganske enkelt, at det er en ret så fantastisk kakaobrownie!

6 personer
Det skal du bruge:

 • 75 g smør
 • 125 g sukker
 • 35 g kakaopulver (den bedste kvalitet, du kan finde)
 • 1 nip salt
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 æg
 • 30 g hvedemel

Frosting:

 • 25 g blødt smør
 • 125 g flormelis
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 spsk. kakao
 • 2 spsk. stærk og varm kaffe

Sådan bager du en nem brownie med kakao:
Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn (over/undervarme). Smelt smørret i en skål over et vandbad. Når smørret er smeltet kommes sukker, kakao og salt i. Rør i blandingen af og til. Når blandingen er så varm, at du ikke har lyst til at holde din finger nede i den, så tages den af vandbadet. Lad det stå et øjeblik, hvor du rører i det, så det ikke længere er meget varmt, men kun varmt. Bland vaniljepulveret i med en dejskraber (brug ikke metalredskaber). Tilsæt ægget og rør dejen godt sammen til den er blank og skinnende. Sigt hvedemelet i og rør det i dejen til den er homogen.  Kom dejen i en 13 cm springform. Bag kagen i ca. 10-15 minutter. Kagen skal kun bages til der stadig hænger en smule dej på en kniv, når den stikkes ned i midten. Lad kagen afkøle.

Sådan laver du en lækker kakao-kaffe frosting:
Bland alle ingredienserne sammen og pisk til frostingen er homogen. Smørres på kagen, når den er afkølet.

browniefrosting-99Brownie_frosting_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Brownie med kakao-kaffefrosting”

  1. Hej Mia,
   ja, det er den absolut! Den har faktisk rigtig godt af at stå og trække en dag. Men vent med at komme frostingen på, da den vil danne en skorpe.

  1. Hej Ida.

   Nej, det er en 13cm i diameter springform. Hvis du har en 26cm, så skal du lave dobbeltportion. Så er der kage til mange, men det er jo ikke nogen dårlig ting 😉

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT